Kristanna Loken

Kristanna Sommer Loken (d. 8 Ekim 1979; Ghent, New York), Norveç asıllı Amerikalı film oyuncusu ve manken.

Kristanna Loken
5.21.11KristannaLokenByLuigiNovi.jpg
Loken, Big Apple Convention'da, 21 Mayıs 2011
Doğum Kristanna Sommer Loken
8 Ekim 1979 (1979-10-08) (40 yaşında)
Ghent, Columbia County, New York, ABD
Meslek oyuncu
Boy 179 Santimetre
Evlilik Noah Danby (2008-2009)
Çocuk(lar) 1
Resmî site http://www.kristannaloken.net
Kristanna Loken Scream Ödüllerinde, 2007

Babası yazar Merlin Chris Loken, annesi ise manken Rande Porath'dır. Hem anne hem de baba tarafından olan büyükanne ve büyükbabaları Norveç'te doğmuş ve Wisconsin'e göçerek buradaki Norveç asıllı Amerikalı toplumuna karışmışlardır. Loken, ailesinin New York, Upstate'deki meyve çiftliğinde büyümüştür.

15 yaşında mankenlik kariyerine başlayan Loken, 1.80 metrelik boyuyla Hollywood film endüstrisinin en uzun boylu oyuncularından biridir. Ayrıca Hollywood'un en büyük ayaklı oyuncularından olup, ayak numarası 43'tür. Kristanna Loken vejetaryendir ve terazi burcudur.

Özel hayatıDüzenle

Loken'in Tanya adında bir kız kardeşi vardır.[1]

Curve dergisine verdiği röportajda şunları söyledi: "Erkek ve kadınlarla çıktım ve seks yaptım ve bazı kadınlarla olan ilişkilerimin, bazı erkeklerle olanlardan çok daha cinsel, duygusal ve tatmin edici olduğunu söylemek zorundayım. Bunu auraya, enerjiye bağlarım ve bağlandığım kişi bir kadınsa, işte tam da bu şekildedir. Tekerleklerimi döndüren şey budur. ”[2]

2008 senesinde Noah Danby ile evlenmiştir ancak 16 Kasım 2009'da yayınlanan bir röportajda Danby'den ayrıldığını ve bir kadınla çıktığını açıkladı.[3]

Loken, Mayıs 2016'da JP Morgan'ın genel müdürü erkek arkadaşı Jonathan Bates'den oğlu Thor'u dünyaya getirdi.[4]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Notlar
1997 Academy Boyz Linda Baker Direct-to-video
2001 Gangland Angie Direct-to-video
2002 Air Panic Josie Direct-to-video
2003 Terminator 3: Rise of the Machines T-X
2004 Ring of the Nibelungs Brunhild
2004 Worn Like a Tattoo Mary'nin annesi Kısa film
2005 BloodRayne Rayne
2006 Lime Salted Love Zepher Genesee Yardımcı yapımcı
2007 In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale Elora
2009 Darfur Malin Lausberg Direct-to-video; Yardımcı yapımcı
2011 Dangerously Close Bayan Linedrow Kısa
2011 S.W.A.T.: Firefight Rose Walker Direct-to-video
2011 The Legend of Awesomest Maximus Hottessa Direct-to-video
2013 Bounty Killer Catherine Direct-to-video
2013 Dark Power Mila Driver Direct-to-video
2013 Fighting for Freedom Karen Yapımcı
2013 Bayan Sweeney Kısa film; Yardımcı yapımcı
2014 Black Rose Emily Smith Direct-to-video
2014 Hunting the Phantom Rush Direct-to-video
2014 Mercenaries Kat Morgan Direct-to-video
2015 Body of Deceit Alice Direct-to-video

Tv dizileriDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
1994 As the World Turns Danielle Andropoulos (No. 3)
1995 New York Undercover Rena Episode: "Young, Beautiful and Dead"
1996 Law & Order Sonya Dubrow Episode: "Savior"
1996 Aliens in the Family Tiffany Kindall 3 episodes
1996–1997 Unhappily Ever After Sable O'Brien Recurring role, 8 episodes
1996–1998 Boy Meets World Jennifer Bassett 2 episodes
1997 Lois & Clark: The New Adventures of Superman Penny Barnes Episode: "AKA Superman"
1997 Star Trek: Voyager Malia Episode: "Favorite Son"
1997 Just Shoot Me! Kristanna Episode: "In Your Dreams"
1997–1998 Pensacola: Wings of Gold Janine Kelly Recurring role, 11 episodes
1998–1999 Mortal Kombat: Conquest Taja Main role, 22 episodes
1999 Sliders Catherine Clark Episode: "Revelations"
1999 Pacific Blue Officer Claire Keene 2 episodes
2000 D.C. Sarah Logan Main role, 7 episodes
2001–2002 Philly A.D.A. Lisa Walensky Recurring role, 8 episodes
2004 Dark Kingdom: The Dragon King Queen Brunhild Television movie; also known as Curse of the Ring
2007 Painkiller Jane Jane Vasco Main role, 22 episodes
2007–2008 The L Word Paige Sobel Recurring role, 10 episodes
2010 ACME Saturday Night Herself Guest host
2010 Ties That Bind Hope Webster Television movie
2011–2012 Burn Notice Rebecca Lang 4 episodes
2012 Key and Peele Red Falcon Episode #2.9
2012 The Eric Andre Show Herself Episode: "Russell Brand"
2015 Girl Meets World Jennifer Bassett Minkus Episode: "Girl Meets I Am Farkle"
2017 Lethal Weapon Adriana Stabilito Episode: "Fork-Getta-Bout It"
2019 Purity Falls Nicole Television Film
2019 Dark Stories Christine Episode: La poupée sanglante

Video oyunlarıDüzenle

Yıl Yapım Seslendirme rolü Notlar
2003 Battlestar Galactica Iphigenia / Lethe
2003 Terminator 3: Rise of the Machines T-X Based on the film of the same name
2004 Terminator 3: The Redemption T-X

Ödüller ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Aday çalışma Ödül Kategori Sonuç
2004 Worn Like a Tattoo New York Uluslararası Bağımsız Film ve Video Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kazandı
2004 Terminator 3: Rise of the Machines MTV Film Ödülleri En Seksi kötü adam Adaylık
2004 Terminator 3: Rise of the Machines Satürn Ödülü En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Adaylık
2004 Terminator 3: Rise of the Machines Satürn Ödülü Cinescape Genre Face of the Future Adaylık
2008 Lime Salted Love New York Uluslararası Bağımsız Film ve Video Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Pink's Lip Stick". The Daily Mirror. 13 Ekim 2003. Erişim tarihi: 7 Ekim 2007. 
  2. ^ Nasson, Tim. "Kristanna Loken Headlines Dyke-Friendly New Film, BloodRayne". Curve. Erişim tarihi: Temmuz 28, 2006. 
  3. ^ Kriegh, LeeAnn (November 16, 2009). "Exclusive Interview: Catching Up with Kristanna Loken". After Ellen.
  4. ^ Falk, Ben. "What happened to Terminator 3 star Kristanna Loken?". Yahoo! Movies. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle