Katie Holmes

Amerikalı oyuncu

Kate Noelle Holmes (d. 18 Aralık 1978; Toledo, Ohio) Amerikalı aktris ve yapımcı.

Katie Holmes
Katie Holmes, 2009.jpg
Katie Holmes (2009)
Doğum Kate Noelle Holmes[1]
18 Aralık 1978 (1978-12-18) (43 yaşında)
Toledo, Ohio, ABD
Boy 175 santimetre
Evlilik Tom Cruise (2006–2012)
Çocuk(lar) Suri Cruise (d. 2006)
Katie Holmes (2006)

HayatıDüzenle

Kate Noelle Holmes, 18 Aralık 1978 yılında Toledo, Ohio'da beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi.

Holmes, Nisan 2005'te aktör Tom Cruise ile çıkmaya başladı.[2][3] Bir Katolik olarak yetiştirilen Holmes, Tom Cruise ile çıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra Scientology okumaya başladı.[4] Tanıştıktan sadece yedi hafta sonra, Haziran 2005'te nişanlandılar.[5] Çiftin kızı Suri, ilk buluşmalarının birinci yıl dönümü olan 18 Nisan 2006'da dünyaya geldi. Cruise'un basın açıklamasına göre "Suri" adı, Farsça "kırmızı gül" ve İbranice "prenses" kelimesinden türemiştir.[6] 18 Kasım 2006'da Holmes ve Cruise, İtalya, Bracciano'daki 15. yüzyıldan kalma Odescalchi Kalesi'nde bir Scientologist töreniyle evlendiler.[7] Reklamcıları, çiftin, İtalya'daki törenden bir gün önce Los Angeles'ta evliliklerini "resmileştirdiğini" söyledi.[8]

29 Haziran 2012'de, beş buçuk yıllık evlilikten sonra New York'ta Cruise'dan boşanma davası açtı.[9][10] Açıklamanın ardından Holmes'a yakın kişiler, Cruise'un Suri'yi kaçıracağına dair korkması için nedenleri olduğunu ve ayrıca Scientology Kilisesi tarafından gözdağı verilmesinden endişe ettiğini belirtti.[11][12] Temmuz 2012'de avukatlar, çiftin boşanma anlaşması imzaladığını duyurdu.[13] Bu, Holmes için ilk ve Cruise için üçüncü boşanmaydı.[14][15] Holmes, Suri'nin velayetini elinde tutuyor.[16] Cruise'dan boşandıktan sonra Holmes, Katolik Kilisesi'ne döndü ve St. Francis Xavier Kilisesi'ne gitmeye başladı.[17]

2013'ten 2019'a kadar Holmes, aktör ve şarkıcı Jamie Foxx ile ilişki içindeydi.[18][19] Holmes, 2020'den 2021'e kadar şef Emilio Vitolo Jr ile çıktı.[20][21]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1997 The Ice Storm Libbets Casey
1998 Disturbing Behavior Rachel Wagner
1999 Go Claire Montgomery
1999 Teaching Mrs. Tingle Leigh Ann Watson
1999 Muppets from Space Joey Potter Cameo
2000 Wonder Boys Hannah Green
2000 The Gift Jessica King
2002 Abandon Katie Burke
2003 Phone Booth Pamela "Pam" McFadden
2003 The Singing Detective Nurse Mills
2003 Pieces of April April Burns
2004 First Daughter Samantha Mackenzie
2005 Batman Begins Rachel Dawes
2005 Thank You for Smoking Heather Holloway
2008 Mad Money Jackie Truman
2010 The Extra Man Mary Powell
2010 The Romantics Laura
2010 Don't Be Afraid of the Dark Kim
2011 The Son of No One Kerry White
2011 Jack and Jill Erin Sadelstein
2013 Days and Nights Alex
2014 Miss Meadows Miss Meadows
2014 The Giver Jonas' Mother
2015 Woman in Gold Pam
2015 Touched with Fire Carla
2015 Underdogs Older Laura Seslendirme
2016 All We Had Rita Carmichael
2017 A Happening of Monumental Proportions Paramedic #1
2017 Logan Lucky Bobbie Jo Logan Chapman
2018 Dear Dictator Darlene Mills
2018 Ocean's 8 Kendisi Cameo
2019 Coda Helen Morrison
2020 Brahms: The Boy II Liza
2020 The Secret: Dare to Dream Miranda Wells
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1998–2003 Dawson's Creek Joey Potter
2001 Saturday Night Live Kendisi
2008 Eli Stone Grace
2011 The Kennedys Jacqueline Kennedy
2011, 2013 How I Met Your Mother Slutty Pumpkin (Naomi)
2015 Ray Donovan Paige Finney
2017 The Kennedys: After Camelot Jacqueline Onassis
2018 Robot Chicken Anna Mary Jones/Dee Dee Seslendirme
Video Oyunları
Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Batman Begins Rachel Dawes Seslendirme

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Schoenberg, Nara (12 Temmuz 2005). "Toledo's biggest star?". Chicago Tribune. 12 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2019. But, as local radio talk show host Denny Schaffer puts it, "She's no Jamie Farr." 
  2. ^ "Katie Holmes' New Friend Raises Eyebrows". People. 15 Haziran 2005. 3 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2022. . People. June 16, 2005. Retrieved January 29, 2008.
  4. ^ Stephen M. Silverman. Katie Holmes Says She's Studying Scientology Şubat 5, 2008[Tarih uyuşmuyor], tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. People. June 14, 2005; retrieved January 29, 2008.
  5. ^ Wilson, Nancy; Silverman, Stephen M. (17 Haziran 2005). "Tom Cruise & Katie Holmes Engaged". People. 16 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2013. 
  6. ^ "Girl Is Born to Stars Holmes, Cruise". Los Angeles Times. 19 Nisan 2012. 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2022. 
  7. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Toledo Blade Cruise Holmes exchange vows isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  8. ^ Maria Sanminiatelli. "Now they are one: The TomKat is officially united at long last". Orlando Sentinel. November 19, 2006. A2.
  9. ^ "Tom Cruise, Katie Holmes to divorce". CNN Entertainment. 29 Haziran 2012. 29 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  10. ^ Heyman, J.D. "Tom Cruise and Katie Holmes Are Divorcing". People Magazine. 29 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  11. ^ C.J. Sullivan, Ian Mohr and Larry Celona (2 Temmuz 2012). "Katie's Cruise kidnap fear as 'Scientology' goons eye building". New York Post. 3 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2022. 
  12. ^ Azi Paybarah (2 Temmuz 2012). "Councilman on Katie Holmes 'thugs': 'We don't allow people to be harassed in New York City'". Capital New York. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2012. 
  13. ^ Duke, Alan (10 Temmuz 2012). "Tom Cruise, Katie Holmes settle divorce". CNN. 10 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2012. 
  14. ^ "Tom Cruise, Katie Holmes split after five years of marriage: 'Tom is very saddened,' says actor's rep". Yahoo. 29 Haziran 2012. 2 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2022. 
  15. ^ NY Daily News (30 Haziran 2012). "Marriage Impossible, Tom, Katie Split". Daily News. New York. 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2022. 
  16. ^ "Tom Cruise Divorce: Suri to Live Primarily with Katie Holmes". People. 9 Temmuz 2012. 24 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Katie Holmes Returns To Catholic Church". HuffPost. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2022. 
  18. ^ Sanchez, Chelsey (22 Ağustos 2019). "Jamie Foxx Shuts Down Dating Rumors After Katie Holmes Breakup". Harper's BAZAAR. 22 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2021. 
  19. ^ "Katie Holmes' Dating History: Tom Cruise, Jamie Foxx and More". Us Weekly. 13 Mayıs 2021. 12 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2021. 
  20. ^ "Katie Holmes and Emilio Vitolo Jr. Take a Sweet Stroll Arm in Arm". 13 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "All About Emilio Vitolo, Katie Holmes' Chef Ex-Boyfriend". 13 Mayıs 2021. 10 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış BağlantılarDüzenle