Ana menüyü aç

Karoline Krüger (d. 13 Şubat 1970 Bergen, Norveç) Norveçli şarkıcı.[1]

Karoline Krüger
Doğum adı Karoline Krüger
Doğum 13 Şubat 1970 (1970-02-13) (49 yaşında)
Bergen, Hordaland, Norveç
Meslekler müzisten, besteci
Çalgılar Piano, vokal
Müzik şirketi Kirkelig Kulturverksted
Resmî site karolinekruger.no

KariyeriDüzenle

Krüger, 1989 yılında Melodi Grand Prix yarışmasına katılmış ve birinci olmuş, böyleyece 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç'i temsil etmeye hak kazanmış ve 5. olmuştur. Aynı yıl ilk albümü Fasetter 'i yayınlamıştır.

Kişisel yaşamıDüzenle

Krüger Norveçli ünlü şarkıcı Sigvart Dagsland ile evlenmiş, ve iki kız çocuğu vardır, Sophie (d. 1998) ve Emma (d. 2002).[2]

DiskografiDüzenle

Solo albümlerDüzenle

  • 1988: Fasetter (Noahs Ark) (Peak NOR: #16)[3]
  • 1991: En gang i alles liv (Kirkelig Kulturverksted) (Peak NOR: #20)[3]
  • 1993: Fuglehjerte (Kirkelig Kulturverksted)
  • 1996: Den andre historien (Kirkelig Kulturverksted) (Paek NOR: #36)[3]
  • 1999: Sirkeldans (Kirkelig Kulturverksted)
  • 2004: De to stemmer (Kirkelig Kulturverksted)
  • 2011: Veggen (Kirkelig Kulturverksted)

Birlikte olarakDüzenle

Yıl Albüm Peak positions
NOR
2013 Jul
(jointly with Sigvart Dagsland[2][4]
3

TeklilerDüzenle

Yıl Tekli Peak positions Sertifikasyon
FR
[5]
1988 "You Call It Love" 8

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Bergan, Jon Vidar. "Karoline Krüger". Store Norske Leksikon (Norveççe). Kunnskapsforlaget. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  2. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; epostavisen isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ a b c NorwegianCharts.com Karoline Krüger discography
  4. ^ NorwegianCharts.com Jul album page
  5. ^ "Karoline Krüger discography". lescharts.com. Hung Medien. 20 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2013. 
Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Mitt liv"
Kate Gulbrandsen
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç
1988
Sonra gelen:
"Venners nærhet"
Britt Synnøve