Karolenj Hanedanı'ndan erkek çocuklar listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Franklar Krallığı Saray Nazırı Charles Martel (676–741) soyundan gelmiş 12 kuşak erkek çocuklar listesidir. Bu haneden 7. yüzyıldan 11. yüzyıla kadar Avrupa'da çok önemli rol oynamışlardır. Bu liste tüm kapsamlı olmayıp kız çocuklar ve tarihsel önemi hiç olmayan erkek çocuk hanedan uyelerini kapsamamaktadır.

Charles Martel (676–741): 5 erkek çocuğu oldu;

1. Karloman (saray nazırı) (711–754): 2 erkek çocuğu oldu;
A. Drogo (saray nazırı) (d. 735)
2. Kısa Pepin (714–768): 2 erkek çocuğu oldu;
A. Şarlman (747–814): 8 erkek çocuğu oldu;
I. Kambur Pepin (769–811): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
II. Genç Karl (772–811): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
III. Pepin İtalyalı (773–810): 1 erkek çocuğu oldu (gayrimeşru);
a. Bernard İtalyalı (797–818): 1 erkek çocuğu oldu;
i. Pepin, Vermandois Kontu (d. 815): 3 erkek çocuğu oldu;
1. Bernard, Laon Kontu (844–893): 1 erkek çocuğu oldu;
A. I. Roger Laonlu (ö. 927): 1 erkek çocuğu oldu;
I. II. Roger Laonlu (õ. 942): Hiç erkek çocuğu olmadan ōldü.
2. Pepin, Senlis ve Valois Kontu (846–893): 1 erkek çocuğu oldu;
A. II. Pepin, Senlis Kontu, (876–922): 1 erkek çocuğu oldu;
I. Bernard Senlisli (919–947): 1 erkek çocuğu oldu;
a. I. Robert Senlisli (Ö. 1004): 1 erkek çocuğu oldu;
i. II. Robert Senlisli ve Perooneli (d. 1028) Hiç erkek çocuğu olmadan ōldü.
3. I. Herbert, Vermandois Kontu (848–907): 2 erkek çocuğu oldu;
A. II. Herbert, Vermandois Kontu (884–943): 5 erkek çocuğu oldu;
I. Odo Vermandoislı (910–946): Hiç çocuğu olmadan ōldü.
II. Herbert, Meaux Kontu ve Troyes Kontu (d. 911–993)
III. Robert Vermandoisli (o. 968): 1 erkek çocuğu oldu;
a. III. Herbert, Meaux Kontu (950–995): 1 erkek çocuğu oldu;
i. I. Stephen, Troyes Kontu (o. 1020): Hiç çocuğu olmadan ōldü.
IV. I. Adalbert, Vermandois Kontu (916–988): 4 erkek çocuğu oldu;
a. III. Herbert, Vermandois Kontu (953–1015): 3 erkek çocuğu oldu;
i. II. Adalbert Vermandoislı (yak.980–1015)
ii. Landulf, Noyon Piskoposu. Hiç çocuğu olmadan ōldü.
iii. Otto, Vermandois Kontu (979–1045): 3 erkek çocuğu oldu;
1. IV. Herbert , Vermandois Kontu (1028–1080): 1 erkek çocuğu oldu;
A. Deli Odo, Vermandois Kontu (ö. 1085)
2. I. Eudes I, Ham Kontu, (o. 1034)
3. Peter, Vermandois Kontu
b. Odo Vermandoisli (yak. 956-983)
c. Liudolfe Noyonlu (yak. 957-986)
d. Guy Vermandoisli, Soissons Kontu
V. Hugh Vermandoisli, Rheims Başpiskoposu (920-962) Hiç çocuğu olmadan ōldü.
IV. I. Ludwig (778–840): 5 erkek çocuğu oldu (biri gayrimeşru);
a. I. Lothar (795–855): 5 erkek çocuğu oldu;
i. II. Ludwig veya Genç Ludwig) (825–875) Hiç erkek çocuğu olmadan ōldü;
ii. II. Lothar, Lotharinya Kralı (835–869) 1 erkek çocuğu oldu (gayrimeşru);
1. Hugh, Alsace Dükü (855–895): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
iii. Charles Provenceli (845–863): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
iv. Karloman (b. 853): Çocuk yaşta ōldü;
b. I. Pepin (Akitanya) (797–838): 2 erkek çocuğu oldu ;
i. II. Pepin (Akitanya) (823–864) : Hiç çocuğu olmadan ōldü;
ii. Karl, Mainz Başpiskoposu (828–863): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
c. Ludwig (Alman) (806–876): 3 erkek çocuğu oldu;
i. Karloman Baveryalı (830–880): 1 erkek çocuğu oldu (gayrimeşru);
1. Arnulf Karinthiyalı (850–899): 3 erkek çocuğu oldu;
A. Çocuk Ludwig (893–911): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
B. Zwentibold. Lothariniya Kralı (870–900): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
C. Ratold İtalyalı (889–929): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
ii. Genç III. Ludwig (835–882): 1 erkek çocuğu oldu;
1. Louis (877 - 879): Çocuk yaşta ōldü;
iii. III. Karl (Şişman Karl) (839–888): 1 erkek çocuğu oldu (gayrimeşru);
1. Bernard (Şişman Karl'ın oğlu) (ö. 892)
d. II. Karl (Dazlak Karl)(823–877): 4 erkek çocuğu oldu;
i. Kekeme Louis (II. Louis) (846–879): 3 erkek çocuğu oldu;;
1. III. Louis, Bati Francia Krali (863–882): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
2. II. Karloman, Fransa Kralı (866–884): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
3. III. Charles, Fransa Kralı (879–929): 1 erkek çocuğu oldu;
A. IV. Louis, Fransa Kralı (920–954): 5 erkek çocuğu oldu;
I. Lothar, Fransa Kralı (941–986) 2 erkek çocuğu oldu;
a. V. Louis (967–987): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
b. Arnulf, Reims Başpiskoposu (o. 1021): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
II. Karloman (d. 945): Çocuk yaşta ōldü;
III. Louis (d. 948) : Çocuk yaşta ōldü;
IV. Charles, Aşağı Lorraine Dükü (953–993): 3 erkek çocuğu oldu;
a. Otto, Aşaġı Lorraine Dükü (970–1012): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
b. Louis Aşağı Lorraineli (980–1015): Hiç çocuğu olmadan ōldü. Karolenj Hanedanın meşru olan en son mensubu.
c. Karl (d. 989) : Çocuk yaşta ōldü;
V. Henry (d. 953) : Çocuk yaşta ōldü;
ii. Çocuk Karl (847–866): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
iii. Lothar (848–865) : Hiç çocuğu olmadan ōldü;
iv. Karloman, Dazlak Karl'ın oğlu(849–874): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
e. Arnulf Sensli (794–841)
V. Lothar (778–780): Çocuk yaşta ōldü;
VI. Drogo Metzli (801–855): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
VII. Hugh, Şarlman'in oglu (802–844): Erkek çocuğu olmadan ōldü;
VIII. Dietrich (Theodricum) (807-818): Erkek çocuğu olmadan ōldü;
B. I. Karloman (751–771): 2 erkek çocuğu oldu;
I. Pepin. (ö. 771'den sonra): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
II. Erkek çocuk, ismi bilinmiyor. (ö. 771'den sonra): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
3. Grifo (726–753): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
4. Bernard, Charles Martel'in oğlu (730–787): 2 erkek çocuğu oldu;
A. Adalard Corbieli (751–827): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
B. Wala Corbieli (755–836): Hiç çocuğu olmadan ōldü;
5. Remigius Rouenli (0. 771): Hiç çocuğu olmadan ōldü;

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakcaDüzenle

  • İngilizce Wikipedia "List of Carolingians descended from Charles Martel" maddesi [1] (İngilizce)
  • MacLean, Simon. (2003) Kingship and Politics in the Late Ninth Century: Charles the Fat and the end of the Carolingian Empire Cambriodge: Cambridge University Press. (İngilizce)