Kanada'nın Suudi Arabistan'a büyükelçileri listesi

Vikimedya liste maddesi

Kanada'nın Riyad'daki Suudi Arabistan Büyükelçisi , Kanada Hükümeti'nin Ottawa'daki Suudi Arabistan'daki resmi temsilcisidir. Aynı zamanda Maskat'taki (Umman) hükümete de akreditedir.

Kanada'nın Suudi Arabistan büyükelçileri listesi
List of Canadian ambassadors to Saudi Arabia
Görevdeki
Dennis Horak
Açılışı yapan 24 Haziran 1973
İlk sahibi Jacques Gilles Bruno Gignac
Websitesi https://www.canadainternational.gc.ca/saudi_arabia-arabie_saoudite/index.aspx?lang=eng

Büyükelçilerin listesiDüzenle

Diplomatik anlaşma/ belirlenmiş Diplomatik akreditasyon Büyükelçi Gözlemler Kanada Başbakanı Suudi Arabistan Kralı Dönem sonu
17 Mayıs 1973 24 Haziran 1973 Jacques Gilles Bruno Gignac Pierre Trudeau Faysal bin Abdulaziz 28 Ağustos 1974
1 Mart 1974 Jean-Pierre Lefebvre Maslahatgüzar Pierre Trudeau Faysal bin Abdulaziz 24 Kasım 1974
4 Temmuz 1974 24 Kasım 1974 Michael Shenstone Pierre Trudeau Faysal bin Abdulaziz 24 Ağustos 1976
21 Eylül 1976 26 Ocak 1977 Edward Lucien Bobinski Pierre Trudeau Halid bin Abdulaziz 9 Temmuz 1979
4 Nisan 1979 19 Eylül 1979 William John Jenkins Joe Clark Halid bin Abdulaziz 4 Aralık 1980
5 Şubat 1981 23 Şubat 1981 Jacques Silva Roy Pierre Trudeau Halid bin Abdulaziz
22 Eylül 1982 25 Ekim 1982 Dwight Wilder Fulford Pierre Trudeau Halid bin Abdulaziz 15 Ağustos 1985
12 Eylül 1985 19 Kasım 1985 George Douglas Valentine Brian Mulroney Fahd
28 Eylül 1989 Allan Norman Kolu Brian Mulroney Fahd 15 Temmuz 1993
23 Haziran 1993 1 Eylül 1993 Peter Sutherland Kim Campbell Fahd
11 Eylül 1996 Daniel Edward Hobson Jean Chrétien Fahd 16 Temmuz 2000
2000 Melvyn MacDonald Jean Chrétien Fahd 24 Temmuz 2003
31 Temmuz 2003 13 Eylül 2003 Roderick Bell Paul Martin Fahd
31 Ağustos 2007 Ronald Davidson Stephen Harper Abdullah bin Abdulaziz
14 Mayıs 2009 David Chatterson Stephen Harper Abdullah bin Abdulaziz
30 Mart 2012 Thomas MacDonald Stephen Harper Abdullah bin Abdulaziz
31 Temmuz 2015 15 Aralık 2015 Dennis Horak Ağustos 2018'de ülkeden ihraç edildi.[1][2] Justin Trudeau Selman bin Abdulaziz

24°40′55″N 46°37′38″E / 24.681959°K 46.627290°D / 24.681959; 46.627290 [3]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Saudi Arabia expels Canadian ambassador, freezes trade in human rights dispute". Toronto Star. The Associated Press. 5 Ağustos 2018. 6 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2020. 
  3. ^ Global Affairs Canada,