Kanada'nın Suudi Arabistan'a büyükelçileri listesi

Vikimedya liste maddesi

Kanada'nın Riyad'daki Suudi Arabistan Büyükelçisi , Kanada Hükümeti'nin Ottawa'daki Suudi Arabistan'daki resmi temsilcisidir. Aynı zamanda Maskat'taki (Umman) hükümete de akreditedir.

Kanada'nın Suudi Arabistanbüyükelçileri listesi
List of Canadian ambassadors to Saudi Arabia
Görevdeki
Dennis Horak
Açılışı yapan 24 Haziran 1973
İlk sahibi Jacques Gilles Bruno Gignac
Websitesi https://www.canadainternational.gc.ca/saudi_arabia-arabie_saoudite/index.aspx?lang=eng

Büyükelçilerin listesiDüzenle

Diplomatik anlaşma/ belirlenmiş Diplomatik akreditasyon Büyükelçi Gözlemler Kanada Başbakanı Suudi Arabistan Kralı Dönem sonu
01973-05-17 17 Mayıs 1973 01973-06-24 24 Haziran 1973 Jacques Gilles Bruno Gignac Pierre Trudeau Faysal bin Abdulaziz 01974-08-28 28 Ağustos 1974
01974-03-01 01 Mart 1974 Jean-Pierre Lefebvre Maslahatgüzar Pierre Trudeau Faysal bin Abdulaziz 01974-11-24 24 Kasım 1974
01974-07-04 04 Temmuz 1974 01974-11-24 24 Kasım 1974 Michael Shenstone Pierre Trudeau Faysal bin Abdulaziz 01976-08-24 24 Ağustos 1976
01976-09-21 21 Eylül 1976 01977-01-26 26 Ocak 1977 Edward Lucien Bobinski Pierre Trudeau Halid bin Abdulaziz 01979-07-09 09 Temmuz 1979
01979-04-04 04 Nisan 1979 01979-09-19 19 Eylül 1979 William John Jenkins Joe Clark Halid bin Abdulaziz 01980-12-04 04 Aralık 1980
01981-02-05 05 Şubat 1981 01981-02-23 23 Şubat 1981 Jacques Silva Roy Pierre Trudeau Halid bin Abdulaziz
01982-09-22 22 Eylül 1982 01982-10-25 25 Ekim 1982 Dwight Wilder Fulford Pierre Trudeau Halid bin Abdulaziz 01985-08-15 15 Ağustos 1985
01985-09-12 12 Eylül 1985 01985-11-19 19 Kasım 1985 George Douglas Valentine Brian Mulroney Fahd
01989-09-28 28 Eylül 1989 Allan Norman Kolu Brian Mulroney Fahd 01993-07-15 15 Temmuz 1993
01993-06-23 23 Haziran 1993 01993-09-01 01 Eylül 1993 Peter Sutherland Kim Campbell Fahd
01996-09-11 11 Eylül 1996 Daniel Edward Hobson Jean Chrétien Fahd 02000-07-16 16 Temmuz 2000
02000 2000 Melvyn MacDonald Jean Chrétien Fahd 02003-07-24 24 Temmuz 2003
02003-07-31 31 Temmuz 2003 02003-09-13 13 Eylül 2003 Roderick Bell Paul Martin Fahd
02007-08-31 31 Ağustos 2007 Ronald Davidson Stephen Harper Abdullah bin Abdulaziz
02009-05-14 14 Mayıs 2009 David Chatterson Stephen Harper Abdullah bin Abdulaziz
02012-03-30 30 Mart 2012 Thomas MacDonald Stephen Harper Abdullah bin Abdulaziz
02015-07-31 31 Temmuz 2015 02015-12-15 15 Aralık 2015 Dennis Horak Ağustos 2018'de ülkeden ihraç edildi.[1][2] Justin Trudeau Selman bin Abdulaziz

24°40′55″N 46°37′38″E / 24.681959°K 46.627290°D / 24.681959; 46.627290 [3]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Saudi Arabia expels Canadian ambassador, freezes trade in human rights dispute". Toronto Star. The Associated Press. 5 Ağustos 2018. 6 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2020. 
  3. ^ Global Affairs Canada,