Kamil Kula

Oyuncu

Kamil Kula (d. 1 Haziran 1989; Tarnów, Polonya), Polonyalı oyuncu.[1]

Kamil Kula
Kamil Kula.jpg
Kamil Kula (2014)'te
Doğum 1 Haziran 1989 (1989-06-01) (32 yaşında)
Tarnów, Polonya
Eğitim Aleksander Zelwerowicz Tiyatro Akademisi (2012)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2009-devam
Evlilik Marta Żmuda Trzebiatowska (e. 2005-devam)

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Oyuncu 1 Haziran 1989'da Tarnów, Polonya'da doğdu. Oyunculuğa 2009 yılında "Interes" adlı yapımda ufak bir rolle başladı. 2012 yılında Varşova'daki Aleksander Zelwerowicz Tiyatro Akademisi'nden mezun oldu.

1 Eylül 2013'ten itibaren Varşova'daki Kwadrat Tiyatrosu'nda kadrolu oyuncu olarak sahne almaya başladı. Andrzej Nejman'ın yönettiği "Aunt Karol 3.0" adlı oyunda ana karakteri başarıyla canlandırmıştır.

Sinemada ilk defa Paweł rolünde "Cheated" adlı filme yer aldı. Rol aldığı kayda değer yapımlar arasında; Il traduttore (2016), Hotel 52 (2010) ve Oszukane sayılabilir.

2010-2013 yılları arasında televizyon dizisi İgor rolünü canlandırdığı "Hotel 52" ve 2015 yapımı Szczepana rolünü canlandırdığı Na dobre i na złe takip etmiştir. Asıl çıkışı ise 2016 yapımı başrolünü İtalyan oyuncu Claudia Gerini ile paylaştığı Andrieja rolünü canlandırdığı İtalyan filmi Il traduttore ile gerçekleştirmiştir.

Özel yaşamıDüzenle

Kula 26 Eylül 2015 tarihinde Polonyalı oyuncu Marta Żmuda Trzebiatowska ile evlenmiştir.[kaynak belirtilmeli]

TiyatroDüzenle

  • 2013-devam: Kwadrat Tiyatrosu

FilmografiDüzenle

  • 2009: Interes
  • 2010-2013: Hotel 52 - Igor Szwed
  • 2011: Komisarz Rozen - Grzegorz Wandorf
  • 2013: To nie koniec świata - Artur (bölümler:1,5,7)
  • 2013: Oszukane - Paweł
  • 2013: Ojciec Mateusz - Daniel Krajewski (bölüm.110)
  • 2013: Lekarze - Jacek Zduniak (bölümler.17,19-21)
  • 2014: Jack Strong - żołnierz
  • 2015: Słaba płeć? - kucharz
  • od 2015: Na dobre i na złe - pielęgniarz Szczepan Lipski
  • 2015-2016: Singielka - Robert Sułkowski
  • 2016: Świat według Kiepskich - Roman (bölüm.497)
  • 2016: Rodzinka.pl - Wiesław Jaros (bölüm.180)
  • 2016-2017: Przyjaciółki - weterynarz Cezary Sokoliński
  • 2016: Po prostu przyjaźń - Filip, przyjaciel Jadwigi
  • 2016: Para nie do pary - Karol, brat pana młodego
  • 2016: Music, war and love - Martin Beck
  • 2016: Il Traduttore - Andrei
  • Od 2017:- O mnie się nie martw - Igor, mąż Sylwii
  • 2017: Za marzenia - Szymon Korcz (bölümler.6-13)
  • 2018: Nie zostawiaj mnie - Robert
  • od 2018: W rytmie serca - Beniamin, kolega Marii

Lehçe seslendirmeDüzenle

FilmlerDüzenle

  • 1999: Inazuma 11
  • 2000: Świąteczna zadyma w Los Angeles
  • 2001: Lewy Mikołaj
  • 2009: Trzej muszkieterowie
  • 2010: Szesnaście życzeń – Jay
  • 2011: Biegiem przez las – Januszek
  • 2011: Pokémon: Czerń – Victini i Reshiram/Pokémon: Biel – Victini i Zekrom – Damon
  • 2012: Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości
  • 2012: Nie-przyjaciele – Lance Lancaster
  • 2012: Wyśpiewać marzenia – Charlie
  • 2013: Kumba – Zebra #2
  • 2013: Ratujmy Mikołaja – Elf Bernard
  • 2013: Rycerz Blaszka. Pogromca smoków
  • 2013: Sarila – mężczyzna z klanu
  • 2013: Smerfy: Legenda Smerfnej Doliny – Leser
  • 2013: Smerfy 2
  • 2014: Czarownica – książę Filip
  • 2014: Batman i Liga Sprawiedliwości – Aquaman
  • 2014: Cloud 9 – Will Cloud
  • 2014: Karol, który został świętym – 47
  • 2014: Siedmiu krasnoludków ratuje Śpiącą Królewnę – Jaś
  • 2014: Wojownicze Żółwie Ninja – McNaughton
  • 2015: Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy – generał Armitage Hux
  • 2015: Kopciuszek – Książę
  • 2015: Pewien zwariowany rejs – Sean
  • 2015: SpongeBob: Na suchym lądzie
  • 2016: Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów – T’Challa / Czarna Pantera
  • 2016: Robinson Crusoe – Robinson Crusoe
  • 2017: Piękna i Bestia – Bestia (dialogi)
  • 2017: Wonder Woman – Steve Trevor
  • 2018: Czarna Pantera – T'Challa / Czarna Pantera
  • 2019: Angry Birds 2 – Czerwony

Televizyon dizileriDüzenle

  • 2005–2006: Krypto superpies
  • 2007–2011: Przygody Sary Jane
  • 2008–2011: Inazuma 11
  • 2009–2012: Zeke i Luther
  • 2010–2012: Para królów
  • 2010: Taniec rządzi
  • 2010: Mr. Young
  • 2011: Jessie
  • 2011: Pokémon: Czerń i Biel – Ścieżki przeznaczenia
  • 2011–2012: W jak Wypas
  • 2012–2013: Marvin Marvin
  • 2012: Szczury laboratoryjne
  • 2012: Slugterra
  • 2012: Transformers: Rescue Bots
  • 2012: Violetta
  • 2012: Wolfblood
  • 2012: Lato w mieście
  • 2013–2014: Power Rangers Megaforce
  • 2013–2015: Hulk i agenci M.I.A.Z.G.I.
  • 2013: Avengers: Zjednoczeni
  • 2013: Mako Mermaids: Syreny z Mako
  • 2013: Młodzi Tytani: Akcja!
  • 2013: Oddział specjalny
  • 2013: Pokémon seria: XY
  • 2013: Mój kumpel duch
  • 2014: To nie ja
  • 2015: Transformers: Robots in Disguise
  • 2015: Nastoletnia agentka
  • 2015: Muppety
  • 2015: Era Ronków

TiyatroDüzenle

  • 2011: Merylin/Proca
  • 2012: Przypadki pana Jourdain
  • 2013: Klatka wariatek
  • 2013: Ciotka Karola 3.0
  • 2015: Okno na parlament
  • 2016: Godzinka spokoju

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Kwadrat Tiyatrosu Web Sitesi'nde 9 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Kamil Kula Sayfası

Dış bağlantılarDüzenle