Ana menüyü aç

Juan Esteban Aristizábal Vásquez ya da bilinen adıyla Juanes, (9 Ağustos 1972), Kolombiyalı müzisyen.

Juanes
Juanes, New Orleans Jazz & Heritage Festivali'nde (2005).
Genel bilgiler
Doğum adı Juan Esteban Aristizábal Vásquez
Doğum 9 Ağustos 1972 (1972-08-09) (47 yaşında)
Medellin, Kolombiya
Köken Carolina del Príncipe, Antioquia, Kolombiya
Tarzlar Latin rock, Latin pop
Meslekler Şarkıcı, Söz yazarı, Gitarist
Çalgılar Gitar
Etkin yıllar 1988-günümüze
Müzik şirketi Universal
İlişkili hareketler Ekhymosis
Resmî site www.juanes.net
Önemli çalgılar
Juanes. Zelt Musik Festival 2015 Freiburg, Almanya
Juanes. Zelt Musik Festival 2015 Freiburg, Almanya

Medellin doğumludur. Küçüklüğünden itibaren babası ona "Juan" yerine "Juanes" şeklinde hitap etti. (Juanes, ilk iki adı olan Juan Esteban'ın kısaltmasıdır.) İleriki yıllarda arkadaşları arasında böyle anıldı, Andrés García, Fernando "Toby" Tobón ve José David Lopera ile birlikte "Ekhymosis" adlı rock grubunu kurarak başladığı müzik kariyerinde de bu ismi kullandı.

Juanes 2004 yılında çıkardığı Mi Sangre (Benim Kanım) albümü ile, özellikle "La Camisa Negra" (Kara Gömlek) adlı hit parçasıyla uluslararası müzik piyasasında sesini duyurdu. Sanatçı son çıkarttığı albümünde başarısıyla da latin müziğinin Shakira, Thalía, Enrique İglesias gibi devleri arasında sayılmaktadır.

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • Fíjate Bien (2000)
  • Un Día Normal (2002)
  • Mi Sangre (2004)
  • La Vida...Es Un Ratico (2007)
  • P.A.R.C.E. (2010)
  • Juanes MTV Unplugged (2012)
  • Loco De Amor (2014)

SinglelarDüzenle

Fíjate Bien'den:

  • 2001 – Fíjate Bien
  • 2001 – Podemos Hacernos Daño
  • 2001 – Nada

Un Día Normal'dan:

  • 2002 – A dios le pido (2006'da Avrupa'da yeniden basıldı)
  • 2002 – Es Por Ti
  • 2003 – Mala Gente
  • 2003 – Fotografía [Nelly Furtado ile birlikte]
  • 2004 – La Paga [The Black Eyed Peas ile birlikte]
  • 2004 – Un Día Normal

Mi Sangre'den:

  • 2004 – Nada Valgo Sin Tu Amor
  • 2005 – Volverte a Ver
  • 2005 – La Camisa Negra
  • 2005 – Para Tu Amor
  • 2006 – Lo Que Me Gusta a Mi
  • 2006 – Rosario Tijeras

La Vida...Es Un Ratico'dan:

  • 2007 Me Enamora
  • 2007 La Vida... Es Un Ratico
  • 2008 Gotas de Agua Dulce
  • 2008 Tres
  • 2009 Hoy me Voy
  • 2009 Odio por Amor

P.A.R.C.E.'dan:

Ortak çalışmalarıDüzenle

  • 2004 – Powerless (Say What You Want) (İspanyolca Versiyonu) - Nelly Furtado'nun "Força" parçasında.
  • 2006 – Te Busqué - Nelly Furtado'nun Loose albümünde.
  • 2006 - Mi Libre Cancion - Laura Pausini'nin "Yo Canto" parçasında.

DVD'lerDüzenle

  • 2003 – El Diario de Juanes ("The Diary of Juanes")
  • 2005 - Ekhymosis (CD+DCD)
  • 2005 - Mi Sangre (Tour Edition CD+DVD)

Dış bağlantılarDüzenle