John Benfield

İngiliz oyuncu

John Benfield (9 Kasım 1951, Manchester - 16 Haziran 2020), İngiliz oyuncu.[1] 1980 yılında başladığı oyunculuk kariyerinde 75'in üzerinde TV ve sinema yapımında oyuncu olarak yer aldı. Oxford'da yaşayan oyuncu Lillian Benfield ile evli olup; Fred adında oğlu vardır.[2]

John Benfield
Doğum 9 Kasım 1951
Manchester, İngiltere
Ölüm 16 Haziran 2020 (68 yaşında)
Meslek Sinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1980-2020

Seçme filmografiDüzenle

FilmDüzenle

  • Buster (1988) rolü : Jimmy
  • Cassandra's Dream (2007) rolü : Father (Brian)
  • Speed Racer (2008) rolü : Cruncher Block
  • The Best Offer (2013) rolü : Barman

TVDüzenle

  • Sharpe (1997) rolü : General Jean-Baptiste Calvet
  • The Worst Week of My Life (2004) rolü : Ron Steel
  • Prime Suspect (1991-95) rolü : Superintendent Michael Kernan
  • Eurocops (TV series) (1988-1990) rolü : DC George Jackson[3]

DiğerDüzenle

  • Doctor Who: Circular Time (Audio Drama)

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle