Polow da Don

Amerikalı müzik yapımcısı
(Jamal Jones sayfasından yönlendirildi)

Polow-Freache Jamal Fincher Jones[1][2] (d. 1978), bilinen adıyla Polow da Don, Amerikalı prodüktör. Günümüze kadar Ludacris, Will Smith, Jamie Foxx, Ciara, Kelly Rowland, Fergie, Rich Boy, Kelis, Nas, Usher, Nelly, G-Unit ve Mario gibi birçok sanatçıyla çalışmıştır.

Polow da Don
Doğum adıPolow-Freache Jamal Fincher Jones
Doğum1978
Başladığı yerAtlanta, Georgia, ABD
TarzlarHip hop, pop rap, dirty south, pop
MesleklerProdüktör, Rapçi, Söz yazarı
Etkin yıllar1999-günümüz
Müzik şirketiSony, Zone 4
İlişkili hareketlerSean Garrett, Rich Boy, Ciara, Keri Hilson, Fergie, Nicole Scherzinger, Ludacris, Usher, Nas, Nelly, R. Kelly
Resmî siteResmi MySpace

Prodüksiyon diskografisi değiştir

2002 değiştir

  • Jim Crow – "Hot Wheels (Polow da Don mix)"

2003 değiştir

2004 değiştir

  • Mýa – "Fallen (Zone 4 remix)"

2007 değiştir

2008 değiştir

Singlelar değiştir

Ödülleri değiştir

  • 2007
    • Ozone Müzik Ödülleri: Yılın En İyi Prodüktörü
    • Ozone Müzik Ödülleri: Yılın Club Banger'ı, "Throw Some D's"
  • 2008
    • BMI Pop Ödülleri: Yılın Söz yazarı[3]

Kaynakça değiştir

  1. ^ Shepherd, Julianne (Mart/Nisan 2008). Polow Da Don: Back for the First Time 17 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Scratch magazine. 4 Haziran 2008 tarihinde erişilmiştir.
  2. ^ Hope, Clover (Haziran 2007). "I'm Fresh". XXL magazine, p. 70.
  3. ^ Mitchell, Gail (21 Mayıs 2008). BMI Pop Awards Crowns Polow Da Don Top Songwriter 28 Temmuz 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. Billboard.biz. 4 Haziran 2008 tarihinde erişilmiştir.

Dış bağlantılar değiştir