Ana menüyü aç

Mýa Marie Harrison (d. 10 Ekim 1979),[1][2] Amerikalı şarkıcı ve oyuncu. Müzisyen bir babanın kızı olan sanatçı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 1998 yılında Interscope Records'tan yayınladı. Ülkesinde büyük beğeniyle karşılanan albümden çıkan ilk single "It's All About Me", listelerde ilk ona girmeyi başardı. 2000 yılında piyasaya çıkardığı Fear of Flying adlı ikinci albümüyle bir kez daha listelerde üst sıralarda yer aldı. Labelle grubunun hit şarkısı "Lady Marmalade"i P!nk, Christina Aguilera ve Lil' Kim ile birlikte seslendirdi ve 2002 yılında En İyi Pop Vokal İş Birliği dalında Grammy kazandı.[3]

Mýa
Mýa (2009)
Genel bilgiler
Doğum adı Mýa Marie Harrison
Doğum 10 Ekim 1979 (1979-10-10) (39 yaşında)
Washington, ABD
Tarzlar
Meslekler
  • Şarkıcı
  • söz yazarı
  • oyuncu
  • dansçı
  • tasarımcı
Etkin yıllar 1996–günümüz
Müzik şirketi
Resmî site myamya.com

Sanatçı, üçüncü albümü Moodring'i 2003 yılında yayınladı. Interscope ile yollarını ayırdıktan sonra Liberation adını taşıyan dördüncü albümünü 2007 yılında Universal Motown etiketiyle piyasaya çıkardı. Sonraki dönemde bağımsız müzik yayınlamayı sürdüren sanatçı, Japonya'da Sugar & Spice (2008) ve K.I.S.S. (Keep It Sexy & Simple) (2011) adlarını taşıyan iki albüm çıkardı.[4] Bu arada Planet 9 adlı kendi plak şirketini kurdu ve Dancing with the Stars'ın dokuzuncu sezonunda yarıştı.[5]

2014 ve 2015 yıllarında yayınladığı üç EP ile dinleyicisiyle buluşan Mýa, son olarak 14 Şubat 2016'da yedinci stüdyo albümü Smoove Jones'u piyasaya çıkardı. Müzik kariyerinin yanında oyunculukla da uğraşan sanatçı, LL Cool J ve Omar Epps ile birlikte rol aldığı gerilim filmi In Too Deep (1999) ile ilk kez beyazperdeye yansıdı. Sonraki yıllarda Chicago, Dirty Dancing: Havana Nights (2004), Shall We Dance? (2004) ve Cursed (2005) gibi filmlerde yardımcı rollerde yer aldı. Mart 2018 itibarıyla UMC'de yayınlanan 5th Ward The Series dizisinde rol almaktadır.[6]

İçindekiler

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri

TurneleriDüzenle

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Ad Rolü Notlar
1999 In Too Deep Loretta
2002 Chicago Mona
2004 Dirty Dancing: Havana Nights Lola Martinez
2004 Shall We Dance? Vern'ün nişanlısı
2005 Cursed Jenny Tate
2006 Swap Meet Katrina Direct-to-video
2007 The Metrosexual Jessica Direct-to-video
2008 Cover Cynda Direct-to-video
2008 Love For Sale Kiely Direct-to-video
2009 Bottleworld Bree Direct-to-video
2010 The Penthouse Mitra Direct-to-video
2011 Sunset Strip Kendisi Belgesel
2011 The Heart Specialist Valerie Video on demand
Televizyon
Yıl Ad Rolü Notlar
1999 Sister, Sister Kendisi FreakNik bölüm 115
1999 Figure It Out Kendisi
2001 2GE+HER: The Series Kendisi Bölüm: "Lyrics" (2.4)
2001 Volcano High Yu Cha-i MTV filmi, İngilizce dublaj
2002 Haunted Voodoo Priestess Bölüm: "Abby" (1.4)
2003 Punk'd Kendisi Bölüm 2.3
2004 1-800-Missing Kira Bölüm: "Pop Star" (2.10)
2005 NCIS Samantha "Jade" King Bölüm: "Pop Life" (2.16)
2006 Love Monkey Kendisi Bölüm: "Coming Out"
2007 Yo Gabba Gabba Kendisi Bölüm: "Friends" (1.7)
2008 Secret Talents of the Stars Kendisi/yarışmacı Bölüm 1.1
2009 Dancing with the Stars Kendisi/yarışmacı İkinci oldu
2011 WWE Raw Kendisi "The Rock's Birthday Bash"
2014 Bermuda Tentacles Lt. Plummer SyFy Channel filmi
2018 5th Ward The Series Mina Kennedy UMC orijinal dizisi
2018 Gods of Medicine Jackie Garret Bölüm: "Heaven Can Wait..." (1.2)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "FACTS". myamya.com. 5 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-05-12. 
  2. ^ "Rainbow bright: Mya celebrates her 32nd birthday in a day-glow bandage dress". Daily Mail. 2011-10-21. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-08-30. 
  3. ^ "44th Annual Grammy Awards – Best Pop Collaboration with Vocals". grammy.com. 26 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2010-10-31. 
  4. ^ "Mya Interview 4Eight Media". four8media. 2012-01-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2012-01-21. 
  5. ^ Joyce Eng (2009-08-17). "Dancing with the Stars 2009 Season 9 Cast Revealed!". TVGuide.com. 2009-08-18 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-08-17. 
  6. ^ "Watch The Exclusive Trailer For Houston-Set Series, 'Fifth Ward,' Starring Mya And Carl Anthony Payne". Shadow and Act. 14 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2018-02-13. 

Dış bağlantılarDüzenle