Ignacy Gogolewski

Ignacy Gogolewski (d. 17 Haziran 1931 – ö. 15 Mayıs 2022), Polonyalı aktör.[1][2]

Ignacy Gogolewski
Ignacy Gogolewski (01570).jpg
Doğum 17 Haziran 1931(1931-06-17)
Ciechanów, Mazovya, Polonya
Ölüm 15 Mayıs 2022 (90 yaşında)
Varşova, Polonya
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1953–2022
Evlilik
Katarzyna Łaniewska
(e. 1954; b. 1964)

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Gogolewski, 17 Haziran 1931'de Ciechanów, Mazovya, Polonya'da doğdu. 1953'te başlayıp 2022 yılındaki ölümüne kadar sürdürdüğü oyunculuk kariyerinde 30 civarında filmde rol aldı. Yer aldığı yapımlar arasında; Three Stories (1953), Tonight a City Will Die (1961), The Codes (1966), Stawka większa niż życie (1967) ve Boleslaw Smialy (1972) sayılabilir.

Özel yaşamı ve ölümüDüzenle

1954 ile 1964 yılları arasında oyuncu Katarzyna Łaniewska'yla evli olan Gogolewski, 15 Mayıs 2022'de Varşova, Polonya'da doğal nedenlerden 90 yaşında vefat etti.

Seçme filmografiDüzenle

  • Three Stories (1953)
  • Tonight a City Will Die (1961)
  • The Codes (1966)
  • Stawka większa niż życie (1967)
  • Bolesław Śmiały (1972)

KaynaklarDüzenle

  1. ^ "Ignacy Gogolewski". filmpolski. 1 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2012. 
  2. ^ "Ignacy Gogolewski nie żyje. Aktor miał 90 lat". Onet Kultura (Lehçe). 15 Mayıs 2022. 15 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle