Hermione Baddeley

Hermoine Baddeley (13 Kasım 1906 — 19 Ağustos 1986), İngiliz karakter oyuncusudur. 1967 yapımı Mrs. Worth karakterini canlandırdığı The Happiest Millionaire adlı yapımla tanındı. 1964 yapımı müzikal film Mary Poppins 'te canlandırdığı Ellen karakteriyle Akademi Ödülleri 'ne alanında aday gösterilmiştir. Yine Madame Adelaide rolüyle The Aristocats adlı yapımda oynadı.

Hermoine Baddeley kendi apartman dairesinde

13 Kasım 1906'da Broseley, Shropshire, İngiltere'de doğan oyuncu 19 Ağustos 1986'da Los Angeles ABD'de kan pıhtılaşması nedeniyle 79 yaşında öldü.

Selected filmographyDüzenle

  • The Guns of Loos (1928)
  • It Always Rains on Sunday (1947)
  • Brighton Rock (1947)
  • No Room at the Inn (1948)
  • Passport to Pimlico (1949)
  • The Woman in Question (1950)
  • There Is Another Sun (1951)
  • Hell is Sold Out (1951)
  • Scrooge (1951)
  • The Pickwick Papers (1952)
  • Song of Paris (1952)
  • Time Gentlemen, Please! (1952)
  • The Belles of St Trinian's (1954)
  • Women Without Men (1956)
  • Expresso Bongo (1959)
  • Let's Get Married (1960)
  • Midnight Lace (1960)
  • Rag Doll (1961)
  • Information Received (1961)
  • The Unsinkable Molly Brown (1964)
  • Mary Poppins (1964)
  • Marriage on the Rocks (1965)
  • The Happiest Millionaire (1967)
  • The Aristocats (1970) (seslendirme)
  • Up the Front (1972)
  • The Black Windmill (1974)
  • South_Riding (Tv Adaptations) (1974)
  • There Goes the Bride (1980)
  • The Secret of NIMH (1982) (seslendirme)
  • The Last Leaf (1983)

Dış bağlantılarDüzenle