Helena Noguerra

Helena Noguerra (d. 18 Mayıs 1969; Brüksel), Belçikalı tanınmış aktris, televizyon sunucusu ve şarkıcı.

Helena Noguerra
Helena Noguerra 20071116 France Bleu Auxerre.jpg
Helena Noguerra, Auxerre Sinema ve Müzik Festivali'nde
Doğum 18 Mayıs 1969 (1969-05-18) (53 yaşında)
Brüksel, Belçika
Meslek Oyuncu, şarkıcı ve televizyon sunucusu
Etkin yıllar 1988-günümüz

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Ailesi aslen Portekiz kökenli olup sonradan geldikleri Belçika'ya yerleşmiştir. Noguerra 18 Mayıs 1969'da Brüksel, Belçika'da doğdu. Kızkardeşi tanınmış şarkıcı Lio'dur.

Kariyerine 1988-1990 yılları arasında yayınlanan Thierry Ardisson tarafından hazırlanıp sunumu yapılan "Lunettes noires cases nuits blanches" adlı televizyon programında kendisinin yazıp seslendirdiği parçalarla adım atmıştır. 2009'da piyasaya sürülen "Bayonetta" adlı video oyununda yer alan giriş müziği Mysterious Destiny ve içerikte yer alan Fly Me to the Moon adlı parçaları seslendirmiştir.

2010'dan itibaren Fransız müzik grubu "Nouvelle Vague" ile sahne ve müzik çalışmaları yapmaktadır.[1]

FilmografiDüzenle

  • 2002 : Ah ! si j'étais riche
  • 2004 : Peau de cochon
  • 2005 : La Boîte noire
  • 2006 : Dans Paris
  • 2009 : A Vida Privada de Salazar
  • 2010 : Heartbreaker
  • 2010 : Mumu
  • 2011 : On ne choisit pas sa famille
 2013 : Hotel Normandy 
  • 2013 : The Mark of the Angels - Miserere
  • 2014 : Fiston

TelevizyonDüzenle

  • 2008 : X Femmes, Sezon 1, 3 Bölüm. Peep-Show Heros. Yönetmen
  • 2013: Hotel Normandy
  • 2015 : Meurtres à Collioure (TV Filmi)
  • 2019 : Coup de foudre à Saint-Pétersbourg (Marie)<ref>La Une, Belgium, on 8 November 2019<ref>

DiskografiDüzenle

  • 1988: Lunettes noires (Single)
  • 1992: Rivière des anges (Maxi)
  • 1996: Ollano]] (Nouvelle Vague Mzüik Grubu ve Marc Collin)
  • 1999: Projet : bikini
  • 2001: Azul (álbum)|Azul
  • 2004: Née dans la nature
  • 2006: Bang
  • 2006: Dillinger Girl & Baby Face Nelson (düet: Federico Pellegrini)
  • 2007: Fraise Vanille]]
  • 2013: Année zéro
  • 2014: Rio Paris - katkı verenler: Jobim Bonfa, Villa-Lobos, Gismonti, Baden Powell, Bidonville Natalie Dessay, Agnes Jaoui, Helena Noguerra ve Liat Cohen.

Ayrıca bakınızDüzenle

  • 2002 : L'ennemi est à l'intérieur
  • 2004 : Et je me suis mise à table

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle