Hazal Türesan

Türk oyuncu

Hazal Türesan (d. 20 Temmuz 1985, Ankara), Türk sinema ve televizyon oyuncusudur.[1][2][3][4][5][6]

Hazal Türesan
Doğum20 Temmuz 1985 (38 yaşında)
Ankara, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2008-günümüz
Boy1,7 m (5 ft 7 in)
Kilo51 kilogram

Hayatı ve kariyeri değiştir

20 Temmuz 1985 tarihinde Ankara'da doğdu. 2008 yılından bu yana dizi ve film oyuncusu olarak televizyonlarda yer almaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde tiyatro eğitimi aldı.[7][8]

Televizyon ekranlarına 2008 yılında "Azra" karakterini canlandırdığı Unutma Beni dizisi ile başladı. 2011 yılında Devrim Yakut ile birlikte Yeniden Başla dizisinde rol aldı. Sonrasında ise Kara Para Aşk dizisinde başrolleri Engin Akyürek, Tuba Büyüküstün ve Erkan Can ile paylaştı.[9][10]

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
2014 Bir Don Juan Öldürmek
2016 Sol Şerit Zeynep
2018 Bana Bir Şarkı Söyle
2019 Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle
2020 İnsanlar İkiye Ayrılır Cemre
2024 Lohusa İlayda
Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2008-2015 Unutma Beni Azra FOX
2011 Yeniden Başla Güneş TRT 1
2014-2015 Kara Para Aşk Aslı Denizer atv
2016 Tatlı İntikam Başak Kanal D
2017-2018 Fazilet Hanım ve Kızları Yasemin Egemen Star TV
2018 Ufak Tefek Cinayetler Ceren
2019-2021 Mucize Doktor Beliz Boysal FOX
2021 Yalancı Yasemin Aytekin Show TV
2022 Baba Begüm
2023 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Kendisi TV8
2023- Kızıl Goncalar Beste Özdemir Alkanlı FOX/NOW
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Platform
2018 Yaşamayanlar Yisa BluTV
2019-2020 Atiye Hannah Netflix
2021 Vahşi Şeyler Zerrin Exxen
Fatma Emine / Mine Netflix
2023 Sarmaşık Zamanı Arzu beIN CONNECT
Yakında Berber Netflix
Kaynak:[11][12][13][14][15]

Tiyatro oyunları[16] değiştir

Yıl Oyun Rol Oyun yazarı Sahne Kaynak
2021 Küvetteki Gelinler Bessie Beth Graham Tatbikat Sahnesi [17][18][19][20][21]
2018 Timsah Tom Basden DasDas Sahne [22][23][24][25][26]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Oyuncu Hazal Türesan: Hüzün ya da mutsuzluğumu kimse anlamaz - Güncel Haberler - Güncel Haberler". www.hurriyet.com.tr. 19 Eki 2021. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2023. 
  2. ^ "Hazal Türesan: Sınırlarımı çok iyi biliyorum". www.ntv.com.tr. 
  3. ^ "Renkli, Yetenekli, Doğal: Hazal Türesan". MAG | Özgün İçerik Sunan, Yüzde Yüz Türk Dergisi. 4 Kas 2020. 3 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2023. 
  4. ^ "Hazal Türesan İle 5 Soru 5 Cevap!". www.alem.com.tr. 
  5. ^ "Hazal Türesan: Başarabileceğime inandığım şeyi ihtirasla istiyorum". ranini.tv. 15 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2023. 
  6. ^ "Hazal Türesan: Kontrol manyağıyım - Magazin Haberleri". www.cnnturk.com. 
  7. ^ "HAZAL TÜRESAN İLE GLAM SEZONU | Women's Shine Magazine". 23 Şub 2023. 
  8. ^ "Hazal Türesan: Bana Yük Olan İlişkilerimi Bitirdim". gazetemagazin.com. 4 Ara 2021. 
  9. ^ "Sosyal medya Mucize Doktor'un yıldızı Hazal Türesan'ı konuşuyor | STAR". Star.com.tr. 5 Kas 2020. 27 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2023. 
  10. ^ "Sinem Ünsal ve Hazal Türesan'dan aşk açıklaması". m.aksam.com.tr. 
  11. ^ "Hazal Türesan | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 28 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  12. ^ "Hazal Türesan | Actress, Additional Crew". IMDb. 4 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  13. ^ "Hazal Türesan filmografi". Beyazperde. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  14. ^ "Hazal Türesan Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  15. ^ "Hazal Türesan oynadığı dizi filmler - Diziler.com". www.diziler.com. 
  16. ^ "Hazal Türesan | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  17. ^ "Sarsıcı Tiyatro Oyunu: Küvetteki Gelinler". https://www.sanattanyansimalar.com. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024.  |website= dış bağlantı (yardım)
  18. ^ "'Küvetteki Gelinler' sahnede: Kadınların sorunu hep aynı, 1800'lerden bu yana hiçbir şey değişmedi". 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  19. ^ Artaud, Antonin. "İzledim: Küvetteki Gelinler (Tatbikat Sahnesi)". 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  20. ^ "Erdal Beşikçioğlu'nun 'Küvetteki Gelinler'i seyirciyle buluştu". www.cumhuriyet.com.tr. 10 Tem 2021. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  21. ^ "Küvetteki Gelinler - Tatbikat Sahnesi | TekPerde.com". 2 Nis 2023. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  22. ^ "Timsah". tiyatro.iksv.org. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  23. ^ Kaldan, Kenan (15 Ara 2018). "Timsah oyunu Das Das sahnesinde". 7/24 Kültür Sanat. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  24. ^ "Ünlü oyuncular DasDas'ın yeni oyunu Timsah için bir araya geldi!". ranini.tv. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  25. ^ "Oyuncunun Ünle İmtihanı: Timsah". bianet.org. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 
  26. ^ "Başarılı oyuncuların yer aldığı Timsah sahnelerde". Türkiye Gazetesi. 13 Ara 2018. 6 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar değiştir