Haruo Nakajima

Haruo Nakajima (中島 春雄, Nakajima Haruo) (d. 1 Ocak 1929 ; ö. 7 Ağustos 2017) Japon oyuncu. Nakajima 1950'lerde başladığı oyunculuk kariyerinde Godzilla filmleriyle tanınmış toplamda 12 filmde yer aldığı oyunculuk kariyeri 1970'li yıllara kadar sürmüştür.

Haruo Nakajima
Haruo Nakajima 2013 (cropped).jpg
Doğum 01 Ocak 1929(1929-01-01)
Yamagata, Japonya
Ölüm 07 Ağustos 2017 (88 yaşında)
Diğer ad(lar)ı ja
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1949–73
İmza
Haruo Nakajima Signature.svg

Aktif oyunculuk kariyerini 1973'te noktalayan Japon oyuncu Nakajima 7 Ağustos 2017'de Tokyo'da zatürre hastalığından 88 yaşında ölmüştür.[1]

Nakajima Godzilla'nın Dönüşü filminde (1955).

FilmografiDüzenle

Filmler (seçme)Düzenle

  • 1952 - Sword For Hire
  • 1952 - The Woman Who Touched the Legs
  • 1953 - Eagle of the Pacific
  • 1954 - Farewell Rabaul
  • 1954 - Les Sept Samouraïs
  • 1954 - Godzilla (Godzilla, gazeteci)
  • 1954 - Tomei Ningen
  • 1955 - La Relation matrimoniale
  • 1955 - Le Retour de Godzilla (Godzilla)
  • 1956 - Madame Whitesnake
  • 1956 - Rodan (Rodan, Meganulon, asker)
  • 1957 - Prisonnière des Martiens (Mogera, asker)
  • 1958 - Baran, le monstre géant (Varan)
  • 1958 - The H-Man (The H-Man, Fishing Boat Crew)
  • 1958 - La Forteresse cachée
  • 1959 - Boss of the Underworld
  • 1959 - Submarine I-57 Will Not Surrender
  • 1959 - Desperado Outpost
  • 1959 - The Last Gunfight
  • 1960 - Secret of the Telegian
  • 1960 - Storm Over the Pacific
  • 1960 - Westward Desperado
  • 1960 - The Human Vapor
  • 1961 - Yojimbo
  • 1961 - Daredevil in the Castle
  • 1961 - Mothra (Mothra)
  • 1961 - La Dernière Guerre de l'Apocalypse
  • 1961 - The Story of Osaka Castle[2]
  • 1962 - King Kong contre Godzilla (Godzilla)
  • 1962 - Hana no Maki, Yuki no Maki
  • 1963 - Wings Over the Pacific
  • 1963 - Sengoku Yaro
  • 1963 - Matango (Matango)
  • 1963 - Atragon
  • 1964 - Mothra contre Godzilla (Godzilla)
  • 1964 - Dogora, the Space Monster
  • 1964 - Ghidrah, le monstre à trois têtes (Godzilla)
  • 1965 - Retreat from Kiska
  • 1965 - Frankenstein vs. Baragon (Baragon)
  • 1965 - Invasion Planète X (Godzilla)
  • 1966 - La Guerre des monstres (Gaira)
  • 1966 - Lily la tigresse (1965)
  • 1966 - Godzilla, Ebirah et Mothra : Duel dans les mers du sud (Godzilla)
  • 1967 - Le Fils de Godzilla (Godzilla)
  • 1967 - La Revanche de King Kong (King Kong)
  • 1968 - Les envahisseurs attaquent (Godzilla)
  • 1969 - Latitude Zero (Gryphon, Manbat, Giant Rat, Lion)
  • 1969 - Godzilla's Revenge (Godzilla)
  • 1970 - Les Envahisseurs de l'espace (Gezora, Ganime)
  • 1971 - Godzilla vs Hedora (Godzilla)
  • 1972 - Godzilla vs Gigan (Godzilla)
  • 1973 - Sinking of Japan
  • 1973 - Godzilla vs Megalon (Godzilla)

TV (seçme)Düzenle

  • 1966 - Ultra Q (Gomess, Pagos)
  • 1966, 1967 - Ultraman (Neronga, Gabora, Jirass, Kiyla)
  • 1967, 1968 - Ultra Seven (U-Tom)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Original Godzilla actor Haruo Nakajima dies at 88". 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle