Hakan Salınmış

Türk oyuncu

Hakan Salınmış (d. 3 Nisan 1964, Ankara), Türk oyuncudur.

Hakan Salınmış
Doğum3 Nisan 1964 (60 yaşında)
Ankara, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1993-günümüz

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
2001 Fidan Hanım'a Ne Oldu Sadık
2004 Hırsız Var! Avukat Turgut Şaşmazel
2006 Çinliler Geliyor Hakkı
2009 Adab-ı Muaşeret Hüdaverdi
2009 Kıskanmak Hayrettin
2011 Sen Kimsin?
2014 Göl Zamanı Bayram
2014 Bana Masal Anlatma Hoca
2015 Kara Bela Palyaço
2015 Münafık
2015 Zilin Sesi Şahap
2016 Güzel İkili
2016 Kocan Kadar Konuş: Diriliş Tuncay
2016 Seni Seven Ölsün İdris
2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun? Mehmet
2017 Elimiz Mahkum Selim
2018 Hedefim Sensin Temel Kaptan
2020 Bayi Toplantısı
Yakında Ben de Seni Görüyorum Baba
Televizyon
Yıl Yapım Rol
1993-1996 Ferhunde Hanımlar Mehmet
1998 Çiçeği Büyütmek
2000 Bizim Evin Halleri Civan Civelek
2003 Kasabanın İncisi Çil Mahmut
Pilli Bebek Müdür
Ablam Böyle İstedi Hulki
2004 Sevinçli Haller
2005 Kadın Her Zaman Haklıdır
2006 Hisarbuselik Hacı Yalvaç
Yalancı Yarim Sami
Aliye Hadi
2008 Son Ağa Orhan
2009-2012 Deniz Yıldızı Ahmet
2010-2013 Çocuklar Duymasın Bora
2013 Sevdaluk Hayati Özbalcı
2014-2015 Şeref Meselesi Hakkı
2015-2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem Lala Mehmet Paşa
2016-2017 Vatanım Sensin Eşref Paşa
2017-2018 Aslan Ailem Vedat
2019 Tek Yürek Belediye Başkanı (Murat Başkan)
Jet Sosyete Yalçın
2020 Ramo Süleyman
İyi Günde Kötü Günde Halil
2021 Doğduğun Ev Kaderindir Ali Rıza Dayı
2021-2022 Mahkum İsmet Hamdi İrdal (Beybaba)
2023 Maviye Sürgün Salih
2024 Gaddar Davut Yalçın
İnternet
Yıl Yapım Rol
2022 Yakamoz S-245 Erenay
2023 Modern Doğu Masalları
Yakında Bir İhtimal Daha Var

Tiyatro oyunları değiştir

  • Godot'yu Beklerken (2006)
  • Kutular (2013)
  • İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz (2016)

Ödülleri değiştir

Yıl Ödül Kategori Yapım Sonuç Kaynak
2013 Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Kutular Kazandı [1]
2016 Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz Adaylık [2][3]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2019. 
  3. ^ http://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/6-sadri-alisik-anadolu-tiyatro-oyuncu-odulleri-sahiplerini-buldu-11279205 [yalın URL]

Dış bağlantılar değiştir