Hakan Boyav

Türk oyuncu

Hakan Boyav (d. 10 Ocak 1964; Ödemiş, İzmir) Türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Hakan Boyav
Doğum 10 Ocak 1964 (1964-01-10) (58 yaşında)
Ödemiş, İzmir, Türkiye
Ebeveyn(ler) Nermin Boyav

HayatıDüzenle

Hakan Boyav, 10 Ocak 1964 yılında Ödemiş, İzmir'de dünyaya geldi. 1984 yılında Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden, 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında bir yerel gazetede çizerlik ve mizah yazarlığı yaptı.[1]

1988 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun kuruluş kadrosunda görev aldı ve 1988 yılından 1993 yılına kadar Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılından 2003 yılına kadar Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. 2003 yılından itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev almaktadır.

Karikatür alanında Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü karikatür dalı ödülü (1988) ve Yunus Nadi Karikatür Ödülü (1989)[2] sahibidir.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Bir Aşk Hikayesi Hüsnü
2005 Hırsız Var! Muammer
2007 Barda Patlak Osman
Hayattan Korkma Bedrettin
2008 Vali Korcan
2009 Black Field Türk komutan
The International Ahmet Sunay'ın koruması
2010 Ejder Kapanı Muhabir
2011 Ay Büyürken Uyuyamam Hüsam
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Kolsuz Ahmet
2017 Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü Ayıboğan
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2003 Asmalı Konak Ahmet
2004 Arapsaçı Remzi
Seher Vakti Avni
2005-2007 Hırsız Polis Kaporta Yakup 50 bölüm (1–50)
2006 Fırtına
2007 Dağlar Delisi Aydın Bey
Duvar Selim
2008 Kalpsiz Adam Şoför Seyfi
Gece Gündüz Hayalet İrfan
2009-2011 Hanımın Çiftliği Berber Reşit 70 bölüm (1–70)
2011-2014 Kurtlar Vadisi Pusu Kara/Mazhar Yıldıran 104 bölüm (129–232)
2014 Beyaz Karanfil Salih Yılmazsoy 6 bölüm (1–6)
2016 Kış Güneşi Kadim 18 bölüm (1–18)
2017-2021 Payitaht Abdülhamid Mahmud Celâleddin Paşa[3]
2021 Maraşlı Yavuz Ince (Hurdacı) 8 bölüm (19-26)
2021-günümüz Teşkilat Tövbekar (Sadık Özmertli) 15-Devam ediyor
Tiyatro
Yıl Oyun Tiyatro Notlar
1987 Çiçek Çölü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Yönetmen
1988 Ayyar Hamza Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1993 Sersem Kocanın Kurnaz Karısı Antalya Devlet Tiyatrosu
1994 Savaş Baba Ankara Devlet Tiyatrosu
İyi Ankara Devlet Tiyatrosu
The Got “Final” Ankara Devlet Tiyatrosu
1995 Budala Ankara Devlet Tiyatrosu
1996 Gılgameş Ankara Devlet Tiyatrosu
1997 Kanlı Düğün Ankara Devlet Tiyatrosu
1998 At Ankara Devlet Tiyatrosu
Ziyaretçi Ankara Devlet Tiyatrosu
1999 Aşk Öldürür Ankara Devlet Tiyatrosu
2002 Git Gel Dolap Ankara Devlet Tiyatrosu
2003 Çiçekleri Sarı Kıza Yedirdim Ankara Devlet Tiyatrosu
Nafile Dünya Ankara Devlet Tiyatrosu
2004 Sersem Kocanın Kurnaz Karısı Van Devlet Tiyatrosu Yönetmen
2005 Müfettiş Erzurum Devlet Tiyatrosu
Şahane Düğün Konya Devlet Tiyatrosu
2006 Ada Antalya Devlet Tiyatrosu
Inishmorelu Yüzbaşı (Kedi) Van Devlet Tiyatrosu
2007 Gergedan Antalya Devlet Tiyatrosu
2008 Ayyar Hamza Ankara Devlet Tiyatrosu\Van Devlet Tiyatrosu
2009 Rezervuar Kanişleri İzmir Devlet Tiyatrosu
Misery/Ölüm Kitabı Adana Devlet Tiyatrosu
2010 Matruşka Adana Devlet Tiyatrosu
2011 At İstanbul Devlet Tiyatrosu

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
1987 Çiçek Çölü
1995 En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu The Good
2004 En İyi Yönetmen Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
Adaylık 2007 Sinema Yazarları Derneği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Barda
Kazandı 2016 Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülü En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kış Güneşi
Adaylık 2020 Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Payitaht Abdülhamid

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Mizah yaparak okudum". www.cumhuriyet.com.tr. Erişim tarihi: 17 Haziran 2021. 
  2. ^ "Katalog - Cumhuriyet Gazetesi, 1990 Yılı, 6. Ayı, 29. Günü, 11. Sayfası". egazete.cumhuriyet.com.tr. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2021. 
  3. ^ http://www.trt1.com.tr/diziler/payitaht-abdulhamid/oyuncu/mahmud-pasa

Dış BağlantılarDüzenle