Ana menüyü aç

Hüseyin Turan, (d. 1967, Beykonak, Tercan, Erzincan), Türk müzisyen.

Hüseyin Turan
2012 yılında Hüseyin Turan
Genel bilgiler
Doğum 1967
Beykonak, Tercan, Erzincan, Türkiye
Tarzlar Türk Halk Müziği
Meslekler Müzisyen
Çocukları Leyla İzmir Turan
Çalgılar Bağlama, gitar
Etkin yıllar (1991-günümüz)
Müzik şirketi Bay Müzik, Seyhan Müzik, Doğaç Müzik, Esen Müzik
Resmî site huseyinturan.com

HakkındaDüzenle

Erzincan iliniin Tercan'a bağlı Beykonak köyünde sekiz kardeşin beşinci olarak dünyaya gelen Hüseyin Turan, ilkokul ikiye kadar yaşamını burada sürdürdü. İlkokul ikiye geldiğinde ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşti. Lise yıllarında bağlamayla tanıştı. Bağlamayla birlikte halk oyunlarına ilgi duydu ve bu alanda eğitim aldı. Katıldığı halk oyunları yarışmalarında üç Türkiye Birinciliği ve bir Dünya Birinciliği elde etti.[kaynak belirtilmeli] 1985'te Dokuz Eylül Üniversitesi Muhasebe Bölümü'ne girdi. Üç sene burada öğrenim gördü, ardından Ege Üniversitesi Konservatuvar Bölümü'ne geçti. Tarz olarak Türk halk müziğini seçip müzikal yaşamına üniversite yıllarında ağırlık verdi, bu yıllarda gitar çalmayı da öğrendi.

Konservatuvardan önce düğünlerde çalan bir grupta söyleyen Turan, konservatuvar okurken bir grup arkadaşıyla birlikte Grup Laçin'i kurdu; ancak okul bittikten sonra gruptan ayrıldı ve İstanbul'a taşındı. 1998'de ilk solo albümü Hüseyin Turan'ı yayınladı. Bu albümün ardından Aklıma Düştü Gözlerin, Turna Sesi, Hoş Geldin, Kilit, Adı Karanfil, Leyla Nefesi, "Süveyda", "Ki" albümlerini yayınlayan sanatçının son albümü YAAli / Ehl-i Deyişler, Doğaç Müzik etiketiyle 03 Şubat 2017'te yayınlandı.[1]

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • Hüseyin Turan (1997)
  • Aklıma Düştü Gözlerin (2000)
  • Turna Sesi (2002)
  • Hoş Geldin (2004)
  • Kilit (2005)
  • Adı Karanfil (2007)
  • Leyla Nefesi (2010)
  • Dolu (2012)
  • Süveyda (2014)
  • Ki (2016)
  • YAAli / Ehl-i Deyişler (2017)

Video KlipleriDüzenle

  • Kirvem (1998)
  • Karahisar Kalesi (1998)
  • Gelmedin (2002)
  • Beyaz Giyme (2002)
  • Merdo (2002)
  • Gitme (2004)
  • Alaydım Elin Elime (2005)
  • Söyleyemedim (2005)
  • Sendeki Kaşlar (2005)
  • Al Yeşil Dökün Anneler (2005)
  • Gönül (2007)
  • Acayip Hayvanlara Benziyirsen (2007)
  • Hava Bulanıyor (2012)
  • Edremit'in Gelini (2013)
  • Harman Yeri (2014)
  • Kanlım Olursun (2015)
  • Söyleyemedim (2016)
  • Kerbela (2017)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Hüseyin Turan - YAAli / Ehl-i Deyişler". 03 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)

Dış bağlantılarDüzenle