Ana menüyü aç

Grenada başbakanları listesi

Vikimedya liste maddesi

1974 yılında elde edilen bağımsızlık önce başbakanlarDüzenle

Grenada şef Bakanları (1960-1967)Düzenle

Şef bakan Görev süresi Siyasi Parti

(seçildiği dönem)

Nr. Resim İsim

(Doğum–Ölüm)

Göreve başlama Görevi bırakma
1   Herbert Blaize

(1918–1989)

Ocak 1960 Mart 1961 Grenada Ulusal Partisi
2   George E. D. Clyne Mart 1961 Ağustos 1961 Halkların Ulusal Hareketi
3   Eric Gairy

(1922–1997)

Ağustos 1961 19 Haziran 1962 Grenada Birleşik İşçi Partisi
(1)   Herbert Blaize

(1918–1989)

Eylül 1962 Mart 1967 Grenada Ulusal Partisi

Grenada Bağlı Devleti başbakanı (1967-1974)Düzenle

Başbakan Görev süresi Siyasi Parti

(seçildiği dönem)

Nr. Resim İsim

(Doğum–Ölüm)

Göreve başlama Görevi bırakma
1   Herbert Blaize

(1918–1989)

1967 Mart Ağustos 1967 Grenada Ulusal Partisi
2   Sir Eric Gairy

(1922–1997)

Ağustos 1967 6 Şubat 1974 Grenada Birleşik İşçi Partisi

1974 bağımsızlığından sonra başbakanlarDüzenle

Grenada Başbakanı (1974-1979)Düzenle

Başbakan Görev süresi Siyasi Parti

(seçildiği dönem)

Nr. Resim İsim

(Doğum–Ölüm)

Göreve başlama Görevi bırakma
1   Sir Eric Gairy

(1922–1997)

7 Şubat 1974 13 Mart 1979

(Darbe)

Grenada Birleşik İşçi Partisi

Grenada Halkın Devrimci Hükümeti başbakanları (1979-1983)Düzenle

Başbakan Görev süresi Siyasi Parti

(seçildiği dönem)

Nr. Resim İsim

(Doğum–Ölüm)

Göreve başlama Görevi bırakma
1

(2)

  Maurice Bishop

(1943–1983)

13 Mart 1979 14 Ekim 1983

(Darbe)

Yeni Mücevher Hareketi
2

(3)

  Bernard Coard

(1945–)

14 Ekim 1983 19 Ekim 1983

(Darbe)

Yeni Mücevher Hareketi

Grenada Devrimci Askeri Konsey Başkanı (1983)Düzenle

Başkan Görev süresi Siyasi Parti

(seçildiği dönem)

Nr. Resim İsim

(Doğum–Ölüm)

Göreve başlama Görevi bırakma
1

(4)

  General Hudson Austin

(1938–)

19 Ekim 1983 25 Ekim 1983

(Darbe)

Askeri /

Yeni Mücevher Hareketi

Geçici Danışma Kurulu Başkanı (1983-1984)Düzenle

Başkan Görev süresi Siyasi Parti

(seçildiği dönem)

Nr. Resim İsim

(Doğum–Ölüm)

Göreve başlama Görevi bırakma
1

(5)

  Nicholas Brathwaite

(1925–2016)

9 Aralık 1983 4 Aralık 1984 Ulusal Demokratik Kongresi

Grenada Başbakanı (1984-günümüz)Düzenle

Başbakan Görev süresi Siyasi parti

(seçildiği dönem)

Nr. Resim İsim

(Doğum–Ölüm)

Göreve başlama Görevi bırakma
6   Herbert Blaize

(1918–1989)

4 Aralık 1984 19 Aralık 1989

(Görev başında hayatını kaybetti)

Yeni Ulusal Parti
7   Ben Jones

(1924–2005)

20 Aralık 1989 16 Mart 1990 Yeni Ulusal Parti
(5)   Nicholas Brathwaite

(1925–2016)

16 Mart 1990 1 Şubat 1995 Ulusal Demokratik Kongresi
8   George Brizan

(1942–2012)

1 Şubat 1995 22 Haziran 1995 Ulusal Demokratik Kongresi
9 Keith Mitchell

(1946–)

22 Haziran 1995 9 Temmuz 2008 Yeni Ulusal Parti
10   Tillman Thomas

(1947–)

9 Temmuz 2008 20 Şubat 2013 Ulusal Demokratik Kongresi
(9) Keith Mitchell

(1946–)

20 Şubat 2013 Görevde Yeni Ulusal Parti

Ayrıca bakınızDüzenle