Gregory Sierra

Gregory Sierra (d. 25 Ocak 1937 – ö. 4 Ocak 2021), Amerikalı aktör.[1][1][2]

Gregory Sierra
Gregory Sierra 1975.jpg
Sierra 1975'te
Doğum 25 Ocak 1937(1937-01-25)
New York Şehri, New York, ABD.
Ölüm 4 Ocak 2021 (83 yaşında)
Laguna Woods, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1969–2018

YaşamıDüzenle

Sierra, 25 Ocak 1937'de New York Şehri, New York'ta doğdu. 1969'da başladığı oyunculuk kariyerini 2018 yılına kadar devam ettirdi. En çok TV dizileri; Polis şefi Chano Amenguale rolünde olduğu, Barney Miller ve Julio Fuentes rolünde olduğu, Sanford and Son ile tanındı.[3]

ÖlümüDüzenle

Sierra, 4 Ocak 2021'de Laguna Woods, Kaliforniya'da kolon kanseri nedeniyle 83 yaşında öldü.[4]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1970: Beneath the Planet of the Apes
  • 1971: Machismo: 40 Graves for 40 Guns
  • 1973: The Clones
  • 1974: The Towering Inferno
  • 1974: Goodnight Jackie
  • 1992: Deep Cover
  • 1998: Vampires

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1977: A.E.S. Hudson Street
  • 1983: Zorro and Son
  • 1988: Something Is Out There
  • 1994: 704 Hauser

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1975: Antonio and the Mayor
  • 1975: The Fireman's Ball
  • 1982: Farrell for the People
  • 1985: Stingray
  • 1987: Her Secret Life
  • 1989: Desperado: Badlands Justice

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Sandomir, Richard (26 Ocak 2021). "Gregory Sierra, 83, Actor Known for His Sitcom Work, Is Dead". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. Erişim tarihi: 27 Ocak 2021. 
  2. ^ Koseluk, Chris (22 Ocak 2021). "Gregory Sierra, Actor on 'Barney Miller' and 'Sanford and Son,' Dies at 83". The Hollywood Reporter. Erişim tarihi: 23 Ocak 2021. 
  3. ^ The New York Times
  4. ^ Webb, Claire (16 Kasım 2009). "An old pro returns to stage". The Orange County Register. Erişim tarihi: 6 Haziran 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle