Grażyna Szapołowska

Grażyna Szapołowska (d. 18 Eylül 1953, Bydgoszcz, Kuyavyan-Pomaranya Voyvodası, Polonya) Polonyalı film oyuncusudur. Direktör Krzysztof Kieślowski'nin 10 bölümlük dekalog dramasının Krótki Film o Milosci - Aşk Üzerine Küçük Bir Film adlı 6. sıradaki filminin ve 1985 yılında vizyona giren Bez końca - Sonu Yok adlı filminin baş oyuncusuydu.

Grażyna Szapołowska
Grażyna Szapołowska (2018).jpg
Grażyna Szapołowska (2018)
Doğum 19 Eylül 1953 (1953-09-19) (69 yaşında)
Bydgoszcz
Meslek oyuncu
Resmî site http://www.szapolowska.com
Grażyna Szapołowska (2008)

FilmografiDüzenle

  • 1974 Najważniejszy dzień życia, episode Telefon (Telephone)
  • 1977 Parada oszustów (Chet's Parade)
  • 1978 Zapach ziemi (The Smell of Earth)
  • 1978 Osiemdziesięciu huzarów (80 Hussars)
  • 1981 Wielka majówka (The Big Picnic)
  • 1982 Wielki Szu (Big Shar)
  • 1982 Egymásra nézve (Another Way)
  • 1983 Lata dwudzieste... lata trzydzieste... (The Twenties, the Thirties )
  • 1983 Nadzór (Custody)
  • 1984 Bez końca (No End)
  • 1984 Szirmok, virágok, koszorúk (The Flowers of Reverie)
  • 1984 Przyspieszenie (To accelerate)
  • 1985 Medium
  • 1985 By Touch (Przez dotyk)
  • 1986 Magnat (The Magnate )
  • 1986 Biała wizytówka (White visiting-card)
  • 1987 Tabu (Taboo)
  • 1987 Zagon
  • 1988 Hanussen
  • 1988 Krótki film o miłości (A Short Film About Love)
  • 1991 Żegnaj, cudzoziemko (Goodbye foreigner)
  • 1991 Lebewohl, Fremde
  • 1992 Piękna nieznajoma (A Beautiful Stranger)
  • 1993 Piazza di Spagna (The Spanish Square)
  • 1997 Kroniki domowe
  • 1997 Brat naszego Boga (Our God's Brother)
  • 1999 Pan Tadeusz (Pan Tadeusz: The Last Foray in Lithuania)
  • 2004 Nachbarinnen (Wanted!)
  • 2005 Ewa paliła Camele
  • 2005 Karol: A Man Who Became Pope (Karol, un uomo diventato Papa)
  • 2006 Kochaj mnie, kochaj (Just Love Me)
  • 2006 Magda M.
  • 2007 Ryś
  • 2007 Jutro idziemy do kina
  • 2008 Nie kłam kochanie

Dış bağlantılarDüzenle