Giray Altınok (d. 11 Aralık 1983, İzmir), Türk oyuncu.[1][2]

Giray Altınok
Doğum11 Aralık 1983 (40 yaşında)
İzmir, Türkiye
MilliyetTürk
MeslekOyuncu, senarist
Etkin yıllar2011-günümüz
Boy1,74 m (5 ft 8+12 in)
Evlilik
Cansu Diktaş (e. 2018)

Hayatı değiştir

Giray Altınok, 1983 yılında İzmir'de doğdu. Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk eğitimi aldı. Sinema kariyerine ilk olarak, 2011 yılında Kaybedenler Kulübü adlı filmle başladı. Daha sonra Vücut, G.D.O. KaraKedi ve Tut Sözünü gibi filmlerde de rol aldı. 2020 yılında, Show TV'de yayınlanan komedi programı Güldür Güldür Show'da oyunculuk yapmaya başladı.[3] 2023 yılında BluTV'de yayınlanan Prens adlı dizide başrol olarak yer aldı.[4]

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
2011 Labirent
Kaybedenler Kulübü Ressam Hakan
2014 Tut Sözünü Yalçın
2015 Düğün Dernek 2: Sünnet Mafya Adamı
2019 Bize Müsaade
Hababam Sınıfı Yeniden Racon Faruk
2020 Baba Parası Bekçi
2021 Hababam Sınıfı Yaz Oyunları Racon Faruk
2022 Bana Karanlığını Anlat
2023 Ölümlü Dünya 2 Şenol
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2015-2018 Buyur Bi'De Burdan Bak Giray
2020-2023 Güldür Güldür Feridun
İnternet
Yıl Yapım Rol
2022-2023 Var Bunlar Tufan
2023-günümüz Prens Prens
Yakında Karşılaşmalar

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Beyazperde'de Giray Altınok". 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  2. ^ "Giray Altınok: Toplumun neye güleceğini bilmek önemli". ntv.com.tr. 4 Aralık 2023. 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  3. ^ "Güldür Güldür Feridun ayrıldı mı?". haberler.com. 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  4. ^ "Prens dizisinin oyuncuları kim, konusu ne? Prens dizisi yeni sezonu nerede, ne zaman yayımlanacak?". cumhuriyet.com.tr. 27 Ağustos 2023. 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 

Dış bağlantılar değiştir