Gey, lezbiyen ya da biseksüeller listesi: A

Vikimedya liste maddesi

Ana liste: Gay, lezbiyen ya da biseksüeller listesi;
Alt listeler:

A · Ba-Bh · Bi-Bz · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O
P · Q · R · Sa-Sc · Sd-Si · Sj-Sz · T · U · V · W · X · Y · Z

Bu sayfa, gay, lezbiyen ya da biseksüel olan ünlü insanları listeyen bölümün bir parçasıdır. Sadece rivayetlere göre gay, lezbiyen ya da biseksüel oldukları söylenen ünlü insanlar listelenmemektedir. Tarihsel süreçte, cinsel yönelim kavramı ve kavramın tanımı büyük değişim göstermiştir; örneğin "gay" kelimesi 20. yüzyılın ortalarına kadar herhangi bir cinsel yönelimi ifade etmek amacıyla kullanılmıyordu. 19. yüzyılın ortalarına kadar, cinsel yönelim kavramını açıklamaya yönelik birkaç sınıflandırma tezi kullanılagelmiş, ve bu tezleri ortaya koyan düşünürler kavramı genellikle farklı şekillerde tanımlamışlardı. Bu doğrultuda, yapılan birçok araştırma göstermiştir ki, cinsel yönelim üzerine yapılan araştırmaların birçoğu kavramı açıklayabilmekten uzaktı ve bu da yapılan farklı çalışmaların sonuçlarını uzlaştırmayı zorlaştırıyordu.[1][2][3] Ancak, tanımların çoğu, bir psikolojik öğe (bireyin erotik arzularının çizdiği yön gibi) ve/veya bir düşünsel öğe (bireyin seks partnerinin cinsiyetine odaklanan düşünceler) içeriyordu. Bazılarıysa bireyin kendini nasıl tanımladığının önemli olduğunu öne sürmüşlerdir. Lezbiyen, gay ve biseksüellere yönelik geleneksel olarak ifade edilmiş kriterleri görmek için eşcinsellik ve biseksüel başlıkları incelenebilir.

Bu listede, Batıdaki insanların çok sayıda yer alması, eşcinselliğe karşı toplumsal duruşun etkisi olabilir. Pew Research Center'in (Pew Araştırma Merkezi) 2003 Küresel Tutumlar Anketi'nde şu sonuç çıktı: "Afrika ve Ortadoğu'da eşcinselliğe karşı daha güçlü toplumsal itiraz mevcuttur. Fakat Meksika, Arjantin, Bolivya ve Brezilya gibi başlıca Latin Amerika ülkelerinde eşcinselliğe daha çok bir hoşgörü var. Avrupa'daki görüş, Batı ve Doğu arasında farklılaşmaktadır. Ankete katılan Batı Avrupalıların çoğunluğu, eşcinselliğin toplum tarafından kabul edilmesi gerektiğini söylerken Ruslar, Polonyalılar ve Ukraynalılar buna katılmakmaktadırlar. Amerikalılar'ın %51'lik kısmı eşcinselliğin kabul edilmesi gerektiğine inanırken %42'lik kısmı eşcinselliğin kabul edilmemesinden yana."[4]

ADüzenle

Tracey Adams (porno oyuncusu)
Jane Addams (sosyal ilerlemeci)
Alvin Ailey (dansçı ve koreograf)
İmparator Hadrianus'un sevgisi, Antinous
Yazar Pietro Aretino'nun Titian tarafından boyulan resmi.
Kutluğ Ataman (fotoğraf sanatçısı ve film yönetmeni)
Ad Tarih [5] Ulus Meslek Notlar [6]
Leroy F. Aarons 1933-2004 Amerikalı Gazeteci G [7]
Louise Abbéma 1858-1927 Fransız Ressam, tasarımcı L [8]
Berenice Abbott 1898-1991 Amerikalı Fotoğrafçı L [9]
Boy Abunda d. ? [5] Filipinli Gazeteci G [10]
Zackie Achmat d. 1962 Güney Afrika LGBT ve AIDS eylemcisi G [11]
Marc Acito d. 1966 Amerikalı Yazar G [12]
Roberta Achtenberg d. 1950 Amerikalı Politikacı L [13]
Jean Acker 1893-1978 Amerikalı Oyuncu, oyuncu Rudolph Valentino'nun karısı L [14]
Kathy Acker 1949-1997 Amerikalı Yazar, feminist B [15]
J. R. Ackerley 1896-1967 İngiliz Yazar, The Listener'ın sanat editörü G [16]
Peter Ackroyd d. 1949 İngiliz Yazar G [17]
Sir Harold Acton 1904-1994 İngiliz Sanat yazarı, aesthete G [18]
Margie Adam d. 1947 Amerikalı Müzisyen L [19]
Mark Adamo d. 1962 Amerikalı Klasik müzik bestecisi G [20]
John Bodkin Adams 1899-1983 İngiliz Doktor, seri katil şüphelisi G [21]
J. C. Adams d. 1970 Amerikalı Gay pornosu gazetecisi B [22]
Joey Lauren Adams d. 1968 Amerikalı Oyuncu B [23]
Sam Adams d. ? [5] Amerikalı Portland, Oregon'un ilk açıkça olarak gey Şehir Meclisi üyesi G [24]
Stephanie Adams d. 1970 Amerikalı Model, yazar L [25]
Tracey Adams d. 1959 Amerikalı Porno oyuncusu L [26]
Jane Addams 1860-1935 Amerikalı Nobel ödüllü sosyal ilerlemeci L [27]
Gaye Adegbalola d. 1944 Amerikalı Blues müzisyeni B [28]
Thomas Adès d. 1971 İngiliz Besteci G [29]
Allison Adler d. 1967 Amerikalı Televizyon yazarı, yapımcı L [30]
Patience Agbabi d. 1965 İngiliz Şair, sanatçı B [31]
Dominic Agostino 1959-2004 Kanadalı Politikacı G [32]
Roberto Aguirre-Sacasa d. ? [5] Amerikalı Oyun yazarı, Marvel Comics yazarı G [33]
Alvin Ailey 1931-1989 Amerikalı Dansçı, koreograf G [34]
Dawn Airey d. 1960 İngiliz Televizyon yöneticisi L [35]
Pav Akhtar d. ? [5] İngiliz Politikacı G [36]
Chantal Akerman d. 1950 Belçikalı Film yapımcısı L [37]
Faisal Alam d. 1977 Amerikalı LGBT Müslüman hakları eylemcisi G [38]
Ai-Ai de las Alas d. 1964 Filipinli Komedyen B [39]
Edward Albee d. 1928 Amerikalı Oyun yazarı G [40]
John Alcorn d. ? [5] Kanadalı Besteci G [41]
Sarah Aldridge 1911-2006 Amerikalı Yazar L [42]
Sibilla Aleramo 1876-1960 İtalyan Yazar L [43]
Horatio Alger, Jr. 1832-1899 Amerikan Yazar G [44]
Sandra Alland d. ? [5] Kanadalı Yazar, oyuncu, eylemci L [45]
Marc Allégret 1900-1973 Fransız Film yönetmeni B [46]
Paula Gunn Allen d. 1939 Amerikalı Yazar L [47]
Christian Wilhelm Allers 1857-1915 Alman Ressam G [48]
Henry Alley d. 1944 Amerikalı Yazar, akademisyen G [49]
Dorothy Allison d. 1949 Amerikalı Yazar L [50]
Eric Allman d. 1955 Amerikalı Bilgisayar programcısı G [51]
Michael Alig d. 1966 Amerikalı Parti tanıtımcısı, katil G [52]
Maud Allan 1873-1956 Kanadalı Dansçı L [53]
Chad Allen d. 1974 Amerikalı Oyuncu, gay eylemci G [54]
Peter Allen 1944-1992 Avustralyalı Sanatçı G [55]
Ted Allen d. 1965 Amerikalı Yiyecek ve şarap uzmanı G [56]
Waheed Alli, Baron Alli d. 1964 İngiliz İş adamı, İngiliz Parlamentosu'nda ilk açıkça olarak gey lord G [57]
László Almásy 1895-1951 Macar Kâşif, casus G [58]
Pedro Almodóvar d. 1949 İspanyol Film yapımcısı G [59]
Marc Almond d. 1957 İngiliz Rock bestecisi G [60]
Anne-Marie Alonzo 1951-2005 Kanadalı Yazar L [61]
Joseph Alsop 1910-1989 Amerikalı Gazeteci G [62]
Jeffrey Altergott d. 1968 Amerikalı Rock bestecisi G [63]
Summer Altice d. 1979 Amerikalı Model, oyuncu B [64]
Dennis Altman d. 1943 Avustralyalı Akademisyen, LGBT hakları eylemcisi G [65]
Luisa Isabel Álvarez de Toledo 1936-2008 İspanyol Medina Sidonia'nın 21. Düşesi L [66]
John Amaechi d. 1970 İngiliz Basketbol oyuncusu, yayımcı G [67]
Scott Amedure 1963-1995 Amerikalı "Jenny Jones Cinayeti" kurbanı G [59]
Alejandro Amenábar d. 1972 İspanyol Film yapımcısı G [68]
Tom Ammiano d. 1941 Amerikalı San Francisco Şehir Müfettişi, komedyen G [69]
Stephen K. Amos d. ? İngiliz Komedyen G [70]
Simon Amstell d. 1979 İngiliz Komedyen, televizyon sunucusu G [71]
Sheldon Andelson 1931-1988 Amerikalı Politikacı G [72]
Brett Anderson d. 1972 İngiliz Rock bestecisi B [73]
Dan Anderson d. ? [5] Amerikalı Yazar G [74]
Gordon Stewart Anderson 1958-1991 Kanadalı Yazar G [75]
Jane Anderson 1954 Amerikalı Oyuncu, oyun yazarı, yönetmen L [76]
Lindsay Anderson 1923-1994 İskoç Film yönetmeni G [77]
Ruth Anderson d. 1928 Amerikalı Besteci L [78]
Sophie Anderton d. 1977 İngiliz Manken B [79]
Mário de Andrade 1893-1945 Brezilyalı Yazar G [80]
Harry Andrews 1911-1989 İngiliz Oyuncu G [81]
Robert Andrews 1895-1976 İngiliz Oyuncu G [82]
Jerzy Andrzejewski 1909-1983 Leh Yazar G [83]
Kenneth Anger d. 1927 Amerikalı Film yapımcısı, yazar G [84]
Dallas Angguish d. 1968 Avustralyalı Yazar G [85]
Julia Ann d. 1969 Amerikalı Porno oyuncusu L [86]
Alyson Annan d. 1973 Avustralyalı Çim hokeyi altın medalist L [87]
Ant d. 1967 Amerikalı Oyuncu, komedyen B [88]
Katharine Anthony 1877-1965 Amerikalı Biyografi yazarı L [89]
Trey Anthony d. 1974 Kanadalı Komedyen, oyun yazarı G [90]
Steve Antin d. 1956 Amerikalı Oyuncu, televizyon yazarı G [91]
Antinous 110-130 Yunan Hadrianus'un sevgisi G [92]
Laura Antoniou d. 1963 Amerikalı Yazar L [93]
Gloria E. Anzaldúa 1942-2004 Amerikalı Yazar G [94]
Kwame Anthony Appiah d. 1954 Ganalı Filozof, yazar G [95]
Alistair Appleton d. 1970 İngiliz Televizyon sunucusu G [96]
Marshall Applewhite 1931-1997 Amerikalı Kült lideri G [97]
Bettina Aptheker d. 1944 Amerikalı Eylemci, akademisyen L [98]
Aleksey Apukhtin 1840-1893 Rus Şair G [99]
Louis Aragon 1897-1982 Fransız Şair, yazar B [100]
Gregg Araki d. 1959 Amerikalı Film yapımcısı G [101]
John Aravosis d. 1963 Amerikalı LGBT hakları eylemci G [102]
Bert Archer d. 1968 Kanadalı Yazar G [103]
Reinaldo Arenas 1943-1990 Kübalı Yazar G [104]
Pietro Aretino 1492-1556 İtalyan Yazar, satirist G [105]
Joey Arias d. ? [5] Amerikan Sanatçı G [106]
Jillian Armenante d. 1968 Amerikalı Oyuncu, yazar L [107]
B [108]
Chip Arndt d. 1966 Amerikalı Reality TV yarışmacısı, LGBT hakları eylemci G [109]
Alice Arnold d. 1972 İngiliz Haber spikeri L [110]
Robert Arnold d. 1982 Yeni Zelandalı Müzisyen G [111]
Jake Arnott d. 1961 İngiliz Yazar G [112]
Jean-Paul Aron 1925-1988 Fransız Yazar G [113]
Willem Arondeus 1894-1943 Felemenk Ressam G [114]
John S. Arrowood d. ? [5] Amerikan Hâkim G [115]
Pat Arrowsmith d. 1930 İngiliz Yazar, barış eylemcisi L [116]
Newton Arvin 1900-1963 Amerikalı Yazar, akademisyen G [117]
Dorothy Arzner 1897-1979 Amerikalı Film yönetmeni L [118]
John Ashbery d. 1927 Amerikalı Şair G [119]
Howard Ashman 1950-1991 Amerikalı Şarkı sözü yazarı G [120]
Frederick Ashton 1904-1988 İngiliz Koreograf G [121]
Othniel Askew 1972-2003 Amerikalı Politikacı, katil G [122]
Anthony Asquith 1902-1968 İngiliz Film yönetmeni G [123]
Rob Astbury d. 1948 Avustralyalı Gazeteci, televizyon sunucusu G [124]
Nils Asther 1897-1981 İsveçli Tiyatro ve sessiz film oyuncusu G [125]
Sverker Åström d. 1915 İsveçli Diplomat G [126]
Karen Atala d. 1964 Şilili Çocuklarına sahip olabilmesi için mücadele eden avukat L [127]
Kutluğ Ataman d. 1961 Türk Fotoğraf sanatçısı ve film yönetmeni G [128]
John Atherton 1598-1640 İngiliz Anal seks ettiği için idam edilen bir Anglikan piskoposu G [129]
Ron Athey d. 1961 Amerikalı Ressam G [130]
Toni Atkins d. 1962 Amerikalı Politikacı L [131]
Ti-Grace Atkinson d. 1938 Amerikalı Feminist yazar L [132]
Efva Attling d. 1952 İsveçli Mücevher tasarımcısı L [133]
Amelia Atwater-Rhodes d. 1984 Amerikalı Yazar L [134]
Alex Au d. 1952 Singapurlu LGBT hakları eylemcisi, yazar G [135]
Kevyn Aucoin 1962-2002 Amerikalı Makyajcı G [136]
W. H. Auden 1907-1973 İngiliz Şair G [137]
John August d. 1970 Amerikalı Televizyon yazarı G [138]
Michael Ausiello d. 1972 Amerikalı Televizyon gazetecisi G [139]
Edward Avedisian 1936-2007 Amerikan Ressam G [140]
Kevin Aviance d. 1968 Amerikalı Sanatçı G [141]
Axel ve Eigil Axgil d. 1915
1922-1995
Dan Bir sivil birliğinde birleşilen dünyanın ilk çifti G [142]
A · Ba-Bh · Bi-Bz · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O
P · Q · R · Sa-Sc · Sd-Si · Sj-Sz · T · U · V · W · X · Y · Z

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Shively, M.G. (1984). "Research on sexual orientation: definitions and methods". Journal of Homosexuality. vol. 9 (no. 2/3). ss. pp. 127–137. doi:10.1300/J082v09n02_08. 
  2. ^ Gerdes, L.C. (1988). The Developing Adult (Second Edition bas.). Durban: Butterworths; Austin, TX: Butterworth Legal Publishers. ISBN 0409101885. 
  3. ^ Sell, Randall L. (Aralık 1997). "Defining and Measuring Sexual Orientation: A Review: How do you define sexual orientation?". Archives of Sexual Behavior. vol. 26 (no. 6). ss. pp. 643–658. doi:10.1023/A:1024528427013. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2007. 
  4. ^ Pew Global Attitudes Project (Haziran 2003). Views of a Changing World (.PDF). Washington, D.C.: The Pew Research Center For The People & The Press. OCLC 52547041. 11 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2007. 
  5. ^ a b c d e f g h i j Entries with no sourced year of birth available are marked with a "?".
  6. ^ All entries contain a reliably sourced reference. Entries may also contain a letter indicating Lesbian, Gay, or Bisexual.
  7. ^ Commondreams.org (November 30, 2004), NLGJA Mourns Roy Aarons, Founder and Pioneering Journalist 12 Mart 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved June 25, 2007.
  8. ^ Williams, Carla (March 2006), Louise Abbema 1 Ocak 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved January 2006.
  9. ^ Corinne, Tee A. (January 13, 2006), Berenice Abbot 5 Eylül 2005 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. glbtq.com. Retrieved January 2006.
  10. ^ The Manila Bulletin Online. (January 21, 2007), A Private Conversation’ with Boy Abunda 10 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved January 24, 2007.
  11. ^ Power, Samantha (May 2003), The AIDS rebel 26 Temmuz 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The New Yorker. Retrieved January 24, 2007.
  12. ^ Silverman, Julia (25 Kasım 2004). "Oregon writer's first novel leads to movie-rights deal". The Seattle Times. 24 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2007. 
  13. ^ Rapp, Linda (February 25, 2004), Roberta Achtenberg 19 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. glbtq.com. Retrieved January 2006.
  14. ^ Holliday, Peter J. (October 2006), Rudolph Valentino 15 Ocak 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Glbtq.com. Retrieved January 2006.
  15. ^ Simon, Lola, Goodnight Kathy, X-Riot. Retrieved November 17, 2006.
  16. ^ Parker, Peter, Ackerley: The Life of J. R. Ackerley, (New York: Farrar, Straus and Giroux, 1989).
  17. ^ Anthony, Andrew, (Sepetmber 4, 2005), The Big Life 21 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Guardian. Retrieved January 2006.
  18. ^ Aldrich, Robert, and Wotherspoon, Garry (2001). Who's Who in Gay and Lesbian History: From Antiquity to World War II, Routledge (UK). ISBN 0-415-15982-2. (discusses Harold Acton)
  19. ^ Gianoulis, Tina (January 13, 2006), Margie Adam 19 Mart 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved June 25, 2007.
  20. ^ Johnson, Lawrence (March 1, 2005), Sex, War and Satire: Mark Adamo on His Lusty - and Thoughtful - New Operatic Version of Lysistrata 27 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., South Florida Sun-Sentinel. Retrieved June 25, 2007.
  21. ^ Cullen, Pamela V., "A Stranger in Blood: The Case Files on Dr John Bodkin Adams", London, Elliott & Thompson, 2006, ISBN 1-904027-19-9
  22. ^ Blog profile of J. C. Adams 7 Temmuz 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Blogger.com. Retrieved on June 25, 2007.
  23. ^ Szymanski, Michael (August 22, 1997), SLEW OF NEW BI MOVIES HITS HOLLYWOOD 13 Ocak 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Planetout.com. Retrieved November 17, 2006.
  24. ^ Frank, Ryan. "Council peers support Adams' fight", The Oregonian. Retrieved February 21, 2007.
  25. ^ Bussel, Rachel Kramer, "Best of New York 2004: Characters" 15 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Village Voice. Retrieved June 25, 2007.
  26. ^ Tracey Adams: A Profile 7 Ocak 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Pornstar Classics. Retrieved November 9, 2006.
  27. ^ Prono, Luca (February 25, 2004), Jane Addams 4 Eylül 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved January 2006.
  28. ^ Official site biography of Gaye Adegbalola 24 Haziran 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Adegbalola.com. Retrieved June 29, 2007.
  29. ^ Service, Tom (February 26, 2007), Writing music? It's like flying a plane 15 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Guardian. Retrieved June 23, 2007.
  30. ^ "Sara Gilbert and partner welcome second child : Celebrity Baby Blog". 14 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2008. 
  31. ^ Young, Victoria (5 Mart 2005), "Giving the Boys at Eton Poetry to Think About", New York Times, erişim tarihi: 1 Nisan 2008 
  32. ^ Brown, Eleanor, Why did he die a straight man? 18 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Fab magazine. Retrieved June 29, 2007.
  33. ^ Marvel Spotlight: David Finch/Roberto Aguirre-Sacasa (March 2006).
  34. ^ Turnbaugh, Douglas Blair (July 30, 2004), Alvin Aily 30 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved January 2006.
  35. ^ The Independent, (July 2, 2006), Gay Power: The pink list 7 Ocak 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved June 25, 2007.
  36. ^ Cohen, Benjamin, (April 3, 2006), Gay Muslim claims Islamophobia denied him post as student leader 17 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Pinknews.co.uk. Retrieved February 6, 2007.
  37. ^ Morris, Gary (August 2002), Rare Docs on French Filmmakers 13 Temmuz 2009 tarihinde Portuguese Web Archive sitesinde arşivlendi, Bright Lights Film Journal. Retrieved November 18, 2006.
  38. ^ LGBTran's Religious Archives Network (July 18, 2006), Faisal Alam Profile 15 Ekim 2007 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. Retrieved December 21, 2006
  39. ^ Vibas, Danny, (June 14, 2006), Ai Ai: Lucky in love at last 31 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Manila Times. Retrieved January 24, 2007.
  40. ^ Gussow, Mel (1999). Gussow Edward Albee: A Singular Journey : A Biography. ISBN 0-684-80278-3.
  41. ^ Posner, Michael (January 3, 2004), An artist of pulling strings 24 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Globe and Mail (Toronto, Canada). Retrieved November 13, 2006.
  42. ^ Gabriele Griffin, Who's Who in Lesbian and Gay and Writing, Routledge, London, 2002.
  43. ^ Aldrich, Robert and Garry Wotherspoon. Who's Who in Gay and Lesbian History, from Antiquity to World War II. Routledge, London, 2001, ISBN 978-0-415-25369-7
  44. ^ Seaburg, Alan, Horatio Alger 14 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Dictionary of Unitarian and Universalist Biography. Retrieved on 2007 November 7.
  45. ^ Alland, Sandra (July 5, 2007). many closets, so little time 8 Ocak 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Xtra!. Retrieved on July 5, 2007.
  46. ^ Fish, Scott (December 6, 2005), Andre Gide 5 Şubat 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved November 20, 2006.
  47. ^ Critical Essays: Gay and Lesbian Writers of Color, Emmanuel S. Nelson (Editor), Harrington Park Press.
  48. ^ Fiorani, Tito, Le dimore del mito, La Conchiglia, Capri 1996, pp. 23-24
  49. ^ Alley, Henry, The Facts of Life 5 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Virginia Quarterly Review. Retrieved June 29, 2007.
  50. ^ Keehnen, Owen, Literary Heroine: Talking With Dorothy Allison 29 Nisan 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Queerculturalcenter.org. Retrieved June 29, 2007.
  51. ^ Freiss, Steve (March 3, 1998), What a connection - gay couple's contributions to information technology - Special Cyber Report 16 Aralık 2004 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Advocate. Retrieved June 29, 2007.
  52. ^ Van Meter, Jonathan, Party Boy in a Cage 24 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., November 27, 2006 issue of New York Magazine. Retrieved March 15, 2007.
  53. ^ Rapp, Linda (May 2007), Maud Allan 24 Mart 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved May 2007.
  54. ^ Vilanch, Bruce (October 9, 2001), "Chad Allen: His own story" 20 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Advocate. Retrieved August 12, 2007.
  55. ^ Gianoulis, Tina (July 30, 2004), Peter Allen 15 Ocak 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved January 2006.
  56. ^ Biography on Ted Allen's official website 7 Aralık 2005 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. TedAllen.net. Retrieved January 2006.
  57. ^ BBC.co.uk (November 29, 2000), Profile: Lord Waheed Alli 1 Ocak 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 1, 2006.
  58. ^ Bierman, John (2004). The Secret Life of Laszlo Almasy: The Real English Patient. London: Penguin Books. ISBN 0-670-91417-7
  59. ^ a b Zervigon, Andres Mario (June 8, 2005), Pedro Almodóvar 15 Ocak 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved January 2006.
  60. ^ Creekmu, Corey K (1995). Out in Culture, 405, Duke University Press. ISBN 0-8223-1541-6, discusses Marc Almond.
  61. ^ Tremain, Shelley, Pushing the limits: Disabled dykes produce culture, (Women's Press (CA), July 1996), ISBN 0-88961-218-8.
  62. ^ Merry, Robert W. Taking on the World: Joseph and Stewart Alsop - Guardians of the American Century. New York: Viking, 1996. 360-365. ISBN 0-14-014984-8
  63. ^ Official site for Altergotti and his boyfriend 22 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. JoeandJeff.com. Retrieved June 25, 2006.
  64. ^ MarksFriggin.com (September 12, 2002), Recap 17 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. of Howard Stern show].Retrieved November 17, 2006.
  65. ^ Altman, Dennis (1971). Homosexual oppression and liberation. Outerbridge & Dienstfrey, 242 pages. ISBN 0-8147-0624-X
  66. ^ Keeley, Graham. "Red Duchess wed lesbian lover to snub children 19 Mart 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", "The Daily Telegraph", 2008 March 16. Retrieved on 2008 March 16.
  67. ^ Robbins, Liz (February 8, 2007), Amaechi, Former Player in N.B.A., Says He’s Gay 21 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The New York Times. Retrieved March 22, 2007.
  68. ^ Duralde, Alonso. The Advocate, March 1, 2005: Gay guide to the Oscars: there are queer hooks to this year's Academy Awards, if you're willing to dig a little for them. (discusses Alejandro Amenábar)
  69. ^ Erin McCormick. "Ammiano's career as an 'inside outsider,'" San Francisco Examiner, December 7, 1999.
  70. ^ http://partyxtraz.blogspot.com/2007/04/gay-comedian-stephen-k-amos-interviews.html 8 Kasım 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Partyxtraz.com .Reggae and Dancehall News: Gay comedian Stephen K Amos interviews Elephant Man
  71. ^ Lynskey, Dorian (August 2, 2006), I always want the funny line 18 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Guardian. Retrieved November 18, 2006.
  72. ^ New York Times (January 1, 1988), Sheldon Andelson, Political Fund-Raiser, 56 23 Şubat 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 18, 2006.
  73. ^ ANDERSON: 'I'M BISEXUAL' 13 Ocak 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., (June 3, 2006), ContactMusic.com. Retrieved November 1, 2006.
  74. ^ Weaver, Courteney (September 23, 1997), Review of Sex Tips for Straight Women from a Gay Man 18 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Salon.com. Retrieved June 15, 2007.
  75. ^ Lloyd, B.M., Not A Total Waste : The True Story of a Mother, Her Son and AIDS, (Mosaic Press, December 1999), ISBN 0-88962-540-9.
  76. ^ Lo, Malinda (December, 2005), Defying Hollywood: lesbian writer Jane Anderson may be a big-shot Hollywood director now, but theater is still in her blood. 17 Temmuz 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Curve magazine. Retrieved August 9, 2007.
  77. ^ McDowell, Malcolm (September 3, 2004), The man who gave me a slap in the face 25 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Guardian. Retrieved June 15, 2007.
  78. ^ Lesbian American composers. New York, NY. CRI, CD 780, 1998. Guide to Gay and Lesbian Resources: XIV.141 Music, No. 3107 16 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 18, 2006.
  79. ^ RainbowNetwork.com, (December 2, 2004), December: Guess What of Howard Stern show. Retrieved November 17, 2006.
  80. ^ Green, James N. "Challenging National Heroes and Myths: Male Homosexuality and Brazilian History." 23 Şubat 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Estudios Interdisciplinarios de América Latina y el Caribe 12, 1 (2001). Retrieved November 9, 2006.
  81. ^ "Basil Hoskins 8 Mart 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", The Telegraph, 2005 November 2. Retrieved on 2007 December 18.
  82. ^ Kennedy, Matthew (2002), "Novello, Ivor 12 Kasım 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". Retrieved on 2007 November 13.
  83. ^ Aldrich, Robert, and Wotherspoon, Garry (2001). Who's Who in Contemporary Gay and Lesbian History: From World War II to the Present Day, page 17. ISBN 0-415-22974-X. (discusses Jerzy Andrzejewski).
  84. ^ Svede, Mark Allen (October 19, 2005), Kenneth Anger 26 Mayıs 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved August 11, 2007.
  85. ^ Mason, Ben, "An Angguished Moment", Qnet, 15 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 24 Aralık 2007 
  86. ^ Official Myspace of Julia Ann 21 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. MySpace.com. Retrieved July 28, 2007.
  87. ^ Hannan, Liz, (July 1, 2007) "Divided in sport, united in love: two women and a baby boy". The Sunday Age. Retrieved August 12, 2007.
  88. ^ Official Myspace of Ant 7 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. MySpace.com. Retrieved November 9, 2006.
  89. ^ Gayparentmag.com, 8th annual gay-friendly private schools listing 19 Haziran 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. ("Little Red School House/Elisabeth Irwin High School"). Retrieved November 9, 2006.
  90. ^ Official site of Trey Anthony 16 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. TreyAnthony.com. Retrieved July 28, 2007.
  91. ^ King, Tom (2001). The Operator: David Geffen Builds, Buys, and Sells the New Hollywood. New York: Broadway Books, p.356, 362-3, 369, 380-2,. ISBN 0-7679-0757-4.
  92. ^ Aldrich, Robert, and Wotherspoon, Garry (2001). Who's Who in Contemporary Gay and Lesbian History: From World War II to the Present Day, page 26. ISBN 0-415-22974-X. (discusses Antinous).
  93. ^ The-goddess.org (September 28, 2004), WSS Featured Blogger: Laura Antoniou of But How's the Coffee? 28 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 9, 2006.
  94. ^ Stone, Martha E. “Gloria Anzaldúa” pp. 1, 9 in Gay & Lesbian Review Worldwide; Jan/Feb2005, Vol. 12, Issue 1.
  95. ^ Bennett, Drake (February 6, 2005), The trouble with identity 26 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Boston Globe. Retrieved July 28, 2007.
  96. ^ Appleton, Alistair, COMING OUT IS GOOD FOR YOU. 21 Temmuz 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi, alistairappleton.com. Retrieved November 6, 2006.
  97. ^ CNN (29 April, 1997), Applewhite sought cure for his homosexual urges 20 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 6, 2006.
  98. ^ Aptheker, Bettina (2006). Intimate Politics: How I Grew Up Red, Fought for Free Speech, and Became a Feminist Rebel. Seal Press. ISBN 1-58005-160-X
  99. ^ Karlinsky, Simon (March 2, 2004), Russian literature 4 Eylül 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com, Retrieved January 2006.
  100. ^ Ivry, Benjamin (1996). Francis Poulenc, 20th-Century Composers series. Phaidon Press Limited. ISBN 0-7148-3503-X.
  101. ^ Yutani, Kimberly. "Gregg Araki and the Queer New Wave." In Leong, Russell. Asian American Sexualities: dimensions of the gay & lesbian experience. New York, NY: Routledge, 1996.
  102. ^ Oxfield, Jesse, Idov, Michael (March 4, 2007), ‘Out’ Ranks the Top 50 Gays; Anderson Is No. 2 6 Haziran 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., New York Magazine. Retrieved June 28, 2007.
  103. ^ Archer, Bert (2002-06-06). Cooling the medium 27 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Eye Weekly. Retrieved on 2007-07-19.
  104. ^ Soto, Francisco (June 9, 2005), Reinaldo Arenason 8 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved November 9, 2006.
  105. ^ Norton, Rictor (ed.) My Dear Boy:Gay Love Letters through the Centuries. Leyland Publications, San Francisco. 1998
  106. ^ Kaufman (21 Ekim 2004), "The Daring Young Man Off the Flying Trapeze", The Washington Post, 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 6 Kasım 2007  Bilinmeyen parametre |fist= görmezden gelindi (yardım)
  107. ^ Morris, Stephen (August 21, 2002), Growing Together 30 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., LA Weekly. Retrieved July 28, 2007.
  108. ^ Weider, Judy (January 24, 1995), Coming Clean, The Advocate. Retrieved November 6, 2006.
  109. ^ Glaad.org, (June 2, 2003), CBS' The Amazing Race Features Gay Couple 29 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved June 25, 2007.
  110. ^ Gay.com, (November 4, 2003), BBC's horse racing presenter comes out 26 Haziran 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 6, 2006.
  111. ^ Akerstein, Matt (September 24, 2006), Brand new kiwi Boyband: Spot the gay one[ölü/kırık bağlantı], Gaynz.com. Retrieved January 24, 2007.
  112. ^ Rainbownetwork.com, (June 29, 2005), The Pink List 2005 15 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved June 25, 2007.
  113. ^ Jean le Bitoux (1 Şubat 2005), Entretiens sur la question gay, H&O, ISBN 2845470983 
  114. ^ Entrop, Marco: Onbekwaam in het compromis. Willem Arondéus, kunstenaar en verzetsstrijder. Amsterdam, 1993.
  115. ^ "Judge becomes North Carolina’s first gay official elected to office", The Clarion Ledger, 2007 September 7, (retrieved on 2007 September 10)
  116. ^ "Pat Arrowsmith 16 Şubat 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", The Knitting Circle. Retrieved on 4 February 2008.
  117. ^ The Scarlet Professor: Newton Arvin: A Literary Life Shattered by Scandal, Barry Werth, (Nan A. Talese/Doubleday 2001) ISBN 0-385-49468-8.
  118. ^ Jenkins, Jacqueline (May 2, 2005), Dorothy Arzner 20 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved November 9, 2006.
  119. ^ Johnson, Terrence (October 26, 2002}, John Ashbery 8 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved November 6, 2006.
  120. ^ Rapp, Linda (July 30, 2004}, Howard Ashman 19 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved November 18, 2006.
  121. ^ Turnbaugh, Douglas Blair (March 23, 2006), Frederick Ashton 20 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., glbtq.com. Retrieved November 6, 2006.
  122. ^ Boykin, Keith (July 25, 2003), The Plot Thickens 12 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Keithboykin.com. Retrieved November 9, 2006.
  123. ^ Bourne, Stephen, "Behind the masks: Anthony Asquith and Robin Desmond Hurst" in Griffiths, Robin (ed.), British Queer Cinema, p. 37. Routledge, Oxford, 2006. ISBN 0-415-30778-3
  124. ^ Rob Astbury, "King and I: My Life With Graham Kennedy" DNA Publishers, 2006. ISBN 0-646-46454-X
  125. ^ Slide, Anthony. Silent Players: A Biographical and Autobiographical Study of 100 Silent Film Actors and Actresses. Lexington, KY: University Press of Kentucky, 2002. p. 205. ISBN 0-8131-2249-X
  126. ^ Wocker, Rex, (November 30, 2006), Ambassador Quits As Host Of Swedish Gay TV Show 22 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., San Francisco Bay Times. Retrieved January 24, 2007.
  127. ^ Byrne, Emily (May 13, 2005), CHILE’S SUPREME COURT ACCUSED OF INFRINGING HUMAN RIGHTS 18 Şubat 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Santiago Times. Retrieved July 28, 2007.
  128. ^ Ratnam, Niru (December 29, 2002) Kutlug Ataman 19 Aralık 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Observer. Retrieved November 6, 2006.
  129. ^ Bray, Alan, Homosexuality in Renaissance England, (Gay Men's Press, London 1982).
  130. ^ Reilly, Maura, The Drive to Describe: An Interview with Catherine Opie, Art Journal, Vol. 60, No. 2 (Summer, 2001), pp. 82-95.
  131. ^ Wockner, Rex (July 27), San Diego gets a lesbian mayor 28 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Washington Blade. Retrieved July 28, 2007.
  132. ^ Kate Bedford and Ara Wilson Lesbian Feminist Chronology: 1971-1976 17 Temmuz 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved on June 4, 2007.
  133. ^ Weigl, Kerstin (February 14, 1999), ”Jag är så fruktansvärt lycklig”, The Aftonbladet. Retrieved July 28, 2007.
  134. ^ Martin, Eloise 'Gaydars' put to test with Activists for Sexual Minorities panel[ölü/kırık bağlantı]. The University Star, Texas State University. Retrieved on 2007-08-27.
  135. ^ Official Biography 9 Ağustos 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved January 24, 2007.
  136. ^ O'Neill, Gail (May 11, 2002) Beauty inside Kevyn Aucoin 27 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., CNN. Retrieved November 6, 2006.
  137. ^ Mendelson, Edward, ed., W. H. Auden: Collected Poems, (Modern Library, 2007)), ISBN 0-679-64350-8.
  138. ^ August, John (September 5, 2005), Dear Governor Schwarzenegger: Marry Me 1 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., JohnAugust.com. Retrieved November 6, 2006.
  139. ^ Gillette, Felix (November 15, 2007), The Doctor Is In 18 Kasım 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The New York Observer. Retrieved December 23, 2007.
  140. ^ Smith, Roberta (2007-08-23), "Edward Avedisian, Artist Who Painted Bold and Bright, Dies at 71 21 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", New York Times, (retrieved on 2007-09-20)
  141. ^ Contactmusic.com (June 23, 2006), AVIANCE TO BE UNWIRED FOR GAY PRIDE 24 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved November 9, 2006.
  142. ^ Wockner, Rex (June 21, 2007), World's First Gay Marriage 12 Ekim 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Thestranger.com. Retrieved June 26, 2007.