Gernot Roll

Gernot Roll (9 Nisan 1939, Dresden - 12 Kasım 2020, Münih), Alman görüntü yönetmeni.

Gernot Roll
Gernot Roll 6350.jpg
Doğum 9 Nisan 1939(1939-04-09)
Dresden, Almanya
Ölüm 12 Kasım 2020 (81 yaşında)
Münih, Almanya
Meslek Görüntü yönetmeni
Etkin yıllar 1962-2020

YaşamıDüzenle

Roll 9 Nisan 1939'da Dresden, Almanya'da doğdu. Ağırlıklı olarak yönetmenler; Edgar Reitz ve Sönke Wortmann imzalı yapımlarda çalıştı. Katkı verdiği bazı prodüksiyonlar arasında; The Last Escape (1970), Der bewegte Mann (1994), Beyond Silence (1996) ve Nowhere in Africa (2001) sayılabilir.

ÖlümüDüzenle

Roll 12 Kasım 2020'de Münih, Almanya'da 81 yaşında öldü.[1]

Seçme filmografiDüzenle

Filmler
Yılı Başlık Yönetmen Notlar
1970 The Last Escape Walter Grauman
1977 Zero Hour Edgar Reitz
1979 The Buddenbrooks Franz Peter Wirth TV dizisi
1984 Heimat Edgar Reitz TV dizisi
1994 Der bewegte Mann Sönke Wortmann
1996 Beyond Silence Caroline Link
2001 Nowhere in Africa Caroline Link

ÖdülleriDüzenle

  • 1982, 1985, 1993, 2000 - Grimme Ödülü
  • 1992, 1993, 2002 Alman Film Ödülü - En İyi Görüntü Yönetmeni

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Kameramann Gernot Roll ist tot 13 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Almanca)

Dış bağlantılarDüzenle