Ana menüyü aç

Gentle Giant, 1970 yılında İngiltere'de kurulmuş progressive rock grubu. Grup 10 yıllık kariyerleri süresince progressive rock türünün en özgün gruplarından birisi olmayı başarmıştır.

Gentle Giant
Genel bilgiler
Köken İngiltere
Tarzlar Progresif rock, Senfonik rock
Etkin yıllar 1970–1980
Resmî site http://www.blazemonger.com/GG

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • Gentle Giant (1970)
  • Acquiring the Taste (1971)
  • Three Friends (1972)
  • Octopus (1972)
  • In a Glass House (1973)
  • The Power and the Glory (1974)
  • Free Hand (1975)
  • Interview (1976)
  • The Missing Piece (1977)
  • Giant for a Day (1978)
  • Civilian (1980)

Dış bağlantılarDüzenle