Genesis P-Orridge

Genesis Breyer P-Orridge (doğum adı: Neil Andrew Megson; 22 Şubat 1950 – 14 Mart 2020), İngiliz şarkıcı, söz yazarı, müzisyen, şair, performans sanatçısı ve okültist.[2][3]

Genesis P-Orridge
P-Orridge 2009'da Throbbing Gristle ile sahnede
Genel bilgiler
Unvanı Genesis Breyer P-Orridge, DJ Doktor Megatrip, Megs'on, P. Ornot, PT001, Vernon Castle.
Doğum 22 Şubat 1950(1950-02-22)
Victoria Park, Manchester, İngiltere
Ölüm 14 Mart 2020 (70 yaşında)
New York Şehri, ABD.
Başladığı yer İngiliz
Tarzlar Deneysel Müzik, Endüstriyel Müzik, Avangart ve Elektronik Müzik
Meslekler Şarkıcı, söz yazarı, müzisyen, şair, performans sanatçısı ve okültist
Çalgılar Vokal, gitar, keman
Etkin yıllar 1965–2020[1]
Müzik şirketi Industrial, Temple Records, Wax Trax!
İlişkili hareketler COUM Transmissions, Throbbing Gristle, Psychic TV, Thee Majesty, Splinter Test, Pigface
Resmî site genesisporridge.com

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

P-Orridge 22 Şubat 1950'de Victoria Park, Manchester'da doğdu.[4] P-Orridge müzik grubu "COUM Transmissions" kurucusu ve diğer bir müzik grubu, "Throbbing Gristle" vokalistidir.[5]

Ayrıca gençlik döneminde müzisyen arkadaşlarıyla kurduğu "Thee Temple ov Psychick Youth" adlı müzik grubuyla ileride kurulacak deneysel müzik grubu "Psychic TV" 'nin öncüsü oldu.[6]

P-Orridge kendisini üç cinsiyetli olarak tarif etmiştir.[7] Sanatçının cinsel kimliği "The Guardian" ve "The New Yorker" gazetelerinde yer aldı. P-Orridge, gazeteci Erica Orden, tarihçi Dave Evans ve dini çalışmalar yapan bilim adamı Christopher Partidge ile gazeteci Camille Dodero gibi isimler için sık olarak atıfta bulunmuştur.[8]

Sağlık durumu ve ölümüDüzenle

Ekim 2017'de P-Orridge'ye nadir görülen bir lösemi teşhisi kondu.[9] Müzisyen mücadele ettiği kansere yenik düşerek 14 Mart 2020'de New York'ta 70 yaşında öldü.[10]

DiskografiDüzenle

  • Interview By TOPYSCAN
  • The Industrial Sessions 1977
  • What's History (1983)
  • "Je T'Aime" (1985)
  • Alaura/Slave Priest (1990)
  • What's History (1990)
  • At Stockholm (1995)
  • Vis Spei (1995)
  • A Perfect Pain (Merzbow ile) (1999)
  • Direction Ov Travel (2002)
  • Painful 7 Inches (2002)
  • Wordship (2003)
  • When I Was Young (2004)[11]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ http://hammer.ucla.edu/programs-events/2015/09/genesis-breyer-p-orridge-simon-reynolds/[ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ Hoby, Hermione (2016). "The Reinventions of Genesis Breyer P-Orridge". The New Yorker (İngilizce). 
  3. ^ Forish, E. Jayne (29 Mart 2007). "The Life of Genesis P-Orridge: Father of Industrial Music". Associated Content. 
  4. ^ Metzger, Richard (31 December 2009). Genesis Breyer P-Orridge: Thee Psychick Bible. Dangerous Minds
  5. ^ Conscience zine http://www.darkmash.co.uk[ölü/kırık bağlantı]
  6. ^ Wolfson, Richard (19 Aralık 2002). "Naughty but Nice". Daily Telegraph. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2012. 
  7. ^ "Genesis Breyer P-Orridge Home". 28 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2013. 
  8. ^ P-Orridge, Genesis. "Magick Squares and Future Beats." Book of Lies: The Disinformation Guide to Magick and the Occult. The Disinformation Company, 2003: 103–118 0-9713942-7-X
  9. ^ Farley, Donovan. "Throbbing Gristle & Psychic TV founder Genesis Breyer P-Orridge announces leukemia diagnosis". Consequence of Sound. 1 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2017. 
  10. ^ Genesis Breyer P-Orridge Dead at 70
  11. ^ AllMusic'te Genesis P-Orridge

Dış bağlantılarDüzenle