Gemma Whelan

Tam adıyla Gemma Elizabeth Whelan, 23 Nisan 1981 Leeds, İngiltere doğumlu aktris. HBO yapımı Game of Thrones dizisinde Yara Greyjoy ve The End of The F***ing World dizisinde Eunice Noon rolleriyle tanınmıştır. Gerry Howell ile evli olan Gemma Whelan bir kız çocuğu annesidir.[1]

Gemma Whelan
Gemma Whelan (cropped).jpg
Doğum Gemma Elizabeth Whelan
23 Mayıs 1981 (1981-05-23) (41 yaşında)
Leeds, İngiltere
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005-günümüz
Boy 168 santimetre
Evlilik Gerry Howell
Çocuk(lar) 1

FilmografiDüzenle

Gemma Whelan'ın rol aldığı bazı yapımlar
Yıl Başlık Rol Notlar
2006 Madness of the Dance Rahibe Grace kısa film
2007 Frites Marie-Anne kısa film
2008 Shortbread and Tea Mildred
2009 Ding Dong Dr. Pretty kısa film
2010 The Wolfman Gwen'in hizmetçisi
Gulliver'in Gezileri Lilliputian Rose
2012–14,

2016–19

Game of Thrones Yara Greyjoy TV dizisi,16 bölüm
2016 Prevenge Len
2017 The End of the F***ing World Eunice TV dizisi
The Crown Patricia Campbell TV dizisi, 1 bölüm
2018 Surviving Christmas with the Relatives Miranda
2019 Star Kötü Güçlere Karşı Solaria Butterfly TV çizgi dizisi, 1 bölüm
2020 Emma Bayan Weston

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Gemma Whelan IMDb'de". 4 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2020.