Gazapizm

Türk rapçi

Gazapizm ya da doğum adıyla Anıl Murat Acar (20 Temmuz 1988; Elazığ), Kürt[1] kökenli Türk rapçi. Türkçe rap müziğine 2003 yılında başladı, 2012'de Konak, İzmir'de Argo İzmir'i kurdu. 2014'te Yeraltı Edebiyatı albümünü yayınladı. Sokak ağzı ile bestelediği parçaları ile ilgi gördü. 2016'da Bir Gün Her Şey adlı albümünü yayımladı. İzmir'de "Gece Sabahın" ve "Memleketsiz" adlı şarkılar için klip çekti.[2][3] Çukur adlı dizide "Heyecanı Yok" adlı şarkısının yer bulmasıyla daha fazla tanınmaya başladı. Şarkı, Türk dizilerinde rapin daha fazla görünür olduğu bir döneme denk geldi ve etkili oldu.[4] Gazapizm daha sonra aynı dizi için Cem Adrian ile "Kalbim Çukurda" adlı şarkıyı seslendirdi.[5]

Gazapizm
Doğum adı Anıl Murat Acar
Doğum 20 Temmuz 1988 (1988-07-20) (32 yaşında)
Elazığ, Türkiye
Tarzlar Rap
Meslekler Müzisyen
Etkin yıllar (2003–günümüz)
Müzik şirketi Argo İzmir

DiskografisiDüzenle

Albümleri
  • Majör Depresyon (2009)
  • Yeraltı Edebiyatı (2014)
  • Bir Gün Her Şey (2016)
  • Hiza (2020)
EP'leri
  • Karanfil (Live in İzmir) [feat. Tepecik Filarmoni Orkestrası] (2019)
Single'ları
  • "Heyecanı Yok" (2017)
  • "Kalbim Çukurda" (feat. Cem Adrian) (2018)
  • "Ölüler Dirilerden Çalacak" (2018)
  • "Alem - i Fani" (Gripin ile birlikte; İyi Oyun Film Müziği) (2018)
  • "Kaç İstersen" (2019)
  • "Unutulacak Dünler" (2020)

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2018 Altın Kelebek Ödülleri Yılın Şarkısı "Heyacanı Yok" Kazandı[6]
2018 GQ Türkiye Men Of The Year Ödülleri Yılın Kendini Gösteren Müzisyeni Gazapizm Kazandı[7]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2020. 
  2. ^ "Rap müziğin kendine has ismi Gazapizm, Türkiye turnesinde". Sözcü. 23 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2018. 
  3. ^ "Türkiye'nin en büyük Hip Hop buluşması için geri sayım başladı". Hürriyet Kelebek. 23 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2018. 
  4. ^ "Dizilerdeki yeni trendi siz de fark ettiniz mi? Çukur dizisiyle adeta patlama yaptı". Televizyon Gazetesi. 23 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2018. 
  5. ^ "Gazapizm ve Cem Adrian'dan Çukur'a özel şarkı; Kalbim Çukur'da". Show TV. 23 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2018. 
  6. ^ "45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu". www.hurriyet.com.tr. 19 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 
  7. ^ "GQ Türkiye Men Of The Year 2018 Ödülleri sahiplerini buldu". www.ntv.com.tr. 14 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle