Gazapizm

Türk rapçi

Gazapizm ya da doğum adıyla Anıl Murat Acar (20 Temmuz 1988; Elazığ), Kürt[1] kökenli Türk rapçi. Türkçe rap müziğine 2003 yılında başladı, 2012'de Konak, İzmir'de Argo İzmir'i kurdu. 2014'te Yeraltı Edebiyatı albümünü yayınladı. Sokak ağzı ile bestelediği parçaları ile ilgi gördü. 2016'da Bir Gün Her Şey adlı albümünü yayımladı. İzmir'de "Gece Sabahın" ve "Memleketsiz" adlı şarkılar için klip çekti.[2][3] Çukur adlı dizide "Heyecanı Yok" adlı şarkısının yer bulmasıyla daha fazla tanınmaya başladı. Şarkı, Türk dizilerinde rapin daha fazla görünür olduğu bir döneme denk geldi ve etkili oldu.[4] Gazapizm daha sonra aynı dizi için Cem Adrian ile "Kalbim Çukurda" adlı şarkıyı seslendirdi.[5]

Gazapizm
Doğum adı Anıl Murat Acar
Doğum 20 Temmuz 1988 (1988-07-20) (32 yaşında)
Elazığ, Türkiye
Tarzlar Rap
Meslekler Müzisyen
Etkin yıllar (2003–günümüz)
Müzik şirketi Argo İzmir

DiskografisiDüzenle

Albümleri
  • Majör Depresyon (2009)
  • Yeraltı Edebiyatı (2014)
  • Bir Gün Her Şey (2016)
  • Hiza (2020)
EP'leri
  • Karanfil (Live in İzmir) [feat. Tepecik Filarmoni Orkestrası] (2019)
Single'ları
  • "Heyecanı Yok" (2017)
  • "Kalbim Çukurda" (feat. Cem Adrian) (2018)
  • "Ölüler Dirilerden Çalacak" (2018)
  • "Alem - i Fani" (Gripin ile birlikte; İyi Oyun Film Müziği) (2018)
  • "Kaç İstersen" (2019)
  • "Unutulacak Dünler" (2020)

ÖdüllerDüzenle

GQ Türkiye Ödül Töreni - Yılın Kendini Gösteren Müzisyeni Ödülü (2018) [6]

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle