Gaye Turgut Evin

(Gaye Turgut sayfasından yönlendirildi)

Gaye Turgut Evin, (d. 1 Haziran 1987), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümü mezunudur.[1] Aynı zamanda çift ana dal ile sinema-tv bölümünden de diploma almıştır.

Gaye Turgut Evin
Doğum Gaye Turgut
1 Haziran 1987 (1987-06-01) (34 yaşında)
Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümü
Meslek Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 2002-günümüz
Evlilik Deniz Evin
Çocuk(lar) Eftelya Evin

Anaokulunda yaratıcı drama ve dans çalışmalarına katılarak oyunculukla küçük yaşta ilgilenmeye başlamıştır. Okulun tiyatro grubunda yer alıp cumhuriyetin 75. yıl çalışmalarında "Bayrağımızın Gölgesinde" adlı oyunla MEB başarı ödülünü almıştır.

Gaye Turgut, toplumsal duyarlılık göstererek, Ümraniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun sahnelediği "Duvarların Dili" adlı tiyatro oyununda rol almıştır. "İyilik perisi"ni canlandırdığı bu oyunda, diğer bütün oyuncular cezaevi sakinlerinden oluşuyordu. Aynı yerde tiyatro eğitimi vermektedir.

Özel hayatıDüzenle

Beni Affet dizisinden rol arkadaşı olan Deniz Evin ile evlidir.[2]

ReklamlarDüzenle

Yıl Reklam
2007 Almanya-Türkiye Arası Hazır Kart Kampanyası
2010 Fi Yapı Tanıtımı
2011 Orkid 30. Yıl Reklamı
2016 Hospitadent Reklamı

FilmografisiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
2002 Sevgi Ana Oya Televizyon dizisi
2005 Beşinci Boyut Ayla Televizyon dizisi
2008 Her Halimle Sev Beni Beril Vardar Televizyon dizisi
2010 Akasya Durağı Pınar Televizyon dizisi
2010 Kanıt Sibel Televizyon dizisi
2010 Yahşi Cazibe - Televizyon dizisi
2010 Türk Malı Derya Televizyon dizisi
2010 72. Koğuş Funda Sinema Filmi
2011 Yamak Ahmet Canfeda Televizyon dizisi
2011-2017 Beni Affet Bahar Kozan Televizyon dizisi
2017-2020 Savaşçı Çiğdem Teğmen Televizyon dizisi
2020 Tövbeler Olsun Eda Güneş Televizyon dizisi
2019 Ne Olur Gitme Hülya Sinema Filmi

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Beni Affet'ten nikâh masasına". Milliyet. 20 Nisan 2013. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2014. 
  2. ^ "Gaye Turgut ile Deniz Evin evlendi". Sabah. 18 Haziran 2013. 5 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle