Gamze Özçelik

Türk oyuncu ve model

Gamze Özçelik (d. 26 Ağustos 1982, İstanbul), Türk oyuncu, sunucu ve modeldir.[2]

Gamze Özçelik
Doğum 26 Ağustos 1982 (1982-08-26) (38 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim
Meslek Oyuncu, sunucu, model
Etkin yıllar 1998-2018
Evlilik Uğur Pektaş (2008–2011) [1]
Çocuk(lar) Murathan Pektaş (d. 2010)

Maltepe Anadolu Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra, 1999'da Elite Model Look Ipek güzeli, 2000'de Miss Turkey 2. güzeli seçilmiş ama bir hayır defilesi dışında podyuma çıkmamış, oyunculuğa ağırlık vermiştir. Popstar isimli yarışma programında sunuculuk yapmıştır.

'Seni Seviyorum' isimli tiyatro oyununda oynadı. Arka Sokaklar isimli polisiye dizide Uğur Pektaş'ın canlandırdığı Murat Ateş karakterinin eşi Zeynep Akyüz Ateş karakteriyle yıldızı parladı. Buzda Dans, Popstar, Türkstar, Ben Buradan Atlarım gibi yarışma programlarının ve birçok özel gecenin sunuculuğunu üstlendi. Son olarak Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinde Elizabeth karakterini canlandırdı. 19 Haziran 2008 tarihinde ünlü oyuncu Uğur Pektaş ile Büyükada'da evlendi. Bu evlilikten Murathan Pektaş isminde bir oğlu dünya'ya geldi. Çift 2011 yılında boşandı. Anne tarafından Selanik göçmeni, baba tarafından ise Bayburtludur.[3]

Oyunculuğa ara vererek "Umuda Koşanlar" adlı yardım derneğini kurdu.

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Karakter Dizi/Film/Tiyatro Görevi
1999 Eyvah Kızım Büyüdü - Dizi Yardımcı Oyuncu
2001 Cinlerle Periler Yasemin Barın Dizi Başrol Oyuncu
2001 Tatlı Hayat Pelin Dizi Yardımcı Oyuncu
2003 Serseri Sibel Dizi Başrol Oyuncu
2004 Hırsız Var! - Film Başrol Oyuncu
2005 Düşler ve Gerçekler - Dizi Başrol Oyuncu
2005 Savcının Karısı Melda Dizi Başrol Oyuncu
2006 Seni Seviyorum - Tiyatro -
2006 - 2009, 2011 - 2013 Arka Sokaklar Zeynep Akyüz Ateş Dizi Başrol Oyuncu
2011 Canan Ayşe Canan Bernard Dizi Başrol Oyuncu
2013 Fatih Çiçek Hatun Dizi Başrol Oyuncu
2013 Böyle Bitmesin Emel Dizi Konuk Oyuncu
2018 Mehmetçik Kut'ül Amare Elizabeth Dizi Başrol Oyuncu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arka Sokaklar Dizisi Gerçek Oldu! Gamze Özçelik Evlendi". 6 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2015. 
  2. ^ http://www.bugun.com.tr/gamze-ozcelik-kimdir-gamze-ozcelik-hayati-haberi/689773
  3. ^ "Baba tarafım Bayburtlu, anne tarafı Selanik göçmeni". 30 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle