Gamze Özçelik

Türk oyuncu ve model

Zeynep Gamze Özçelik (26 Ağustos 1982, İstanbul), Türk oyuncu, sunucu ve modeldir.[2]

Gamze Özçelik
DoğumZeynep Gamze Özçelik
26 Ağustos 1982 (41 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MilliyetTürk
EğitimBilgi Üniversitesi, İstanbul
MeslekOyuncu, sunucu, model
Etkin yıllar1998-2018
Evlilik
Uğur Pektaş
(e. 2008; b. 2011)
[1]
Çocuk(lar)Murathan Pektaş
(d. 2010)

Hayatı değiştir

26 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğdu. Anne tarafından Selanik göçmeni, baba tarafından ise Bayburtludur.[3] Maltepe Anadolu Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrenim gördü.

1999'da Elite Model Look İpek güzeli, 2000'de Miss Turkey 2. güzeli seçildi. Çeşitli televizyon dizilerinde rol aldı.

2003-2004 yıllarında yayımlanan Popstar Türkiye adlı yarışma programında sunuculuk yaptı. Ardından Türkstar, Buzda Dans, Ben Buradan Atlarım gibi yarışma programlarının ve birçok özel gecenin sunuculuğunu üstlendi.

2004 yılında Hırsız Var! adlı filmde rol aldı. 2006'da Tiyatrokare'nin sahnelediği Seni Seviyorum adlı oyunda sekreter rolünü canlandırdı.[4]

2006 yılında yayın hayatına başlayan Arka Sokaklar adlı polisiye dizide canlandırdığı Zeynep Akyüz Ateş karakteriyle tanındı. Bu dizideki rol arkadaşı Uğur Pektaş ile 2008 yılında evlendi.[5] Bu evlilikten bir oğlu dünyaya geldi. Çift, 2011 yılında boşandı.[6]Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinde Elizabeth karakterini canlandırdı.

2017'de "Umuda Koşanlar" adlı yardım derneğini kurdu.[7]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Eyvah Kızım Büyüdü Alt Komşu Yardımcı oyuncu
2001 Cinlerle Periler Yasemin Barın Başrol oyuncusu
Tatlı Hayat Pelin (2) Yardımcı oyuncu
2003 Serseri Sibel Başrol oyuncusu
2005 Düşler ve Gerçekler Yasemin
Savcının Karısı Melda
2006-2009, 2011-2013 Arka Sokaklar Komiser Zeynep Akyüz Ateş
2011 Canan Ayşe Canan Bernard
2013 Fatih Çiçek Hatun
Böyle Bitmesin Emel Konuk oyuncu
2018 Mehmetçik Kut'ül Amare Elizabeth Başrol oyuncusu
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Hırsız Var! Ceren Başrol oyuncusu

Tiyatro oyunları değiştir

Tiyatro
Yıl Oyun adı Rol Notlar
2006 Seni Seviyorum

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Arka Sokaklar Dizisi Gerçek Oldu! Gamze Özçelik Evlendi". 6 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2015. 
  2. ^ http://www.bugun.com.tr/gamze-ozcelik-kimdir-gamze-ozcelik-hayati-haberi/689773[ölü/kırık bağlantı]
  3. ^ "Baba tarafım Bayburtlu, anne tarafı Selanik göçmeni". 30 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2020. 
  4. ^ Akbaş, Arzu (23 Şubat 2006). "Seni seviyorum demeyi unutanlardan mısınız". Hurriyet.com.tr. 10 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2023. 
  5. ^ "GAMZE ÖZÇELİK. DİZİDEKİ AŞKI UĞUR PEKTAŞ İLE EVLENDİ - Magazinci.com". www.magazinci.com. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  6. ^ "Boşanmaları olaylı oldu". www.ntv.com.tr. 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  7. ^ "Derneğin adı belli oldu". Hurriyet.com.tr. 17 Ağustos 2017. 3 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar değiştir