Ana menüyü aç

Gülistan Okan (d. 8 Ocak 1953), gerçek adı Gülistan Hoşkan olan Türk ses sanatçısı. Gülistan Okan müzik kariyerindeki ilk çıkışını Selami Şahin imzalı "Kanım Kaynadı" ile 1976 yılında yapmıştır.

Gülistan Okan
Doğum adı Gülistan Hoşkan
Doğum 8 Ocak 1953 (1953-01-08) (66 yaşında)
Köken İzmir Türkiye
Tarzlar Pop
Meslekler Şarkıcı, oyuncu
Etkin yıllar 1971-1982

DiskografiDüzenle

45'liklerDüzenle

  • Aşkı Senden Öğrendim - Unutma Sözlerimi (Evren-1972)
  • Sevgilimsin Canımsın - Öl Diyorsan Öleyim (Sarıkaya-1972)
  • Karşılıksız Sevenler - Bin Defa Güle Güle (Sarıkaya-1972)
  • Serseri - İzmir'de Kaldım (1972)
  • Kanım Kaynadı Sana - Merhamet İstemem (Emre-1976)
  • İstersen - Düğüm Düğüm Bağlanmışız (Emre-1976)
  • Önce Sen Sonra Ben - Ayrılık Çanları (Emre-1976)

AlbümlerDüzenle

FilmografiDüzenle

  • Analar Ölmez - 1976
  • Gülşah Küçük Anne - 1976
  • Kader - 1974
  • Dağdan İnme - 1973
  • Kara Pençe - 1973
  • Kara Pençe'nin İntikamı - 1973
  • Yabancı - 1973
  • İki Yosmaya Bir Kurşun - 1971
  •  Kadın Asla Unutmaz - 1961

Dış bağlantılarDüzenle