Gülhan

Gülhan Aydın, ya da kısaca Gülhan, (d. 23 Haziran 1977, Hamburg, Almanya) Türk şarkıcıdır.

Gülhan
Doğum adı Gülhan Aydın
Doğum 23 Haziran 1977 (1977-06-23) (45 yaşında)
Hamburg, Almanya
Tarzlar pop, rock, elektronik
Etkin yıllar 1999-günümüz
Müzik şirketi Barış Müzik
Sony Müzik
Emre Müzik

YaşamıDüzenle

Ailesi ile birlikte Almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Ortaokul ve Liseyi İstanbul Şile ilçesindeki Şile 50. Yıl lisesinde okudu.[kaynak belirtilmeli] İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 3 yıl şan ve solfej eğitimi aldı[1].

1999 yılında rock tarzında ilk albümünü yayımladı. Albümdeki "Dokun Bana" adlı şarkıyı 2001 yılında yayımlanan 2. albümünde yeniden yorumladı. Şarkı, o yıl yayınlanan aynı adlı yarışma programında kullanılınca başarı sağladı[1].

2005 yılına kadar 4 albüm yayımladıktan sonra müziğe ara verdi. 2008 yılında hazırladığı Alman elektronik punk tarzında albümü daha sonra yayımlamadı. Son olarak 2014 yılında "Kız Olmak Da Çok Zor" adlı bir tekli yayımladı[2].

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • Dokun Bana (1999)
  • Gülhan (2001, Sony Müzik)
  • Aynıyız Seninle (2003, Sony Müzik)
  • Masal Meyvesi (2005, Emre Müzik)

TekliDüzenle

  • Kız Olmak Da Çok Zor (2014, Irmak Yapım)

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Sonuç
2000 6. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Rock Müzik Kadın Sanatçı Adaylık
2002 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Rock Müzik Sanatçı Adaylık
En İyi Beste (Dokun Bana) Adaylık
2004 10. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Rock Müzik Kadın Sanatçı Adaylık
2006 12. Kral TV Video Müzik Ödülleri En iyi Rock Müzik Kadın Sanatçı Adaylık

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Şöhrete dokundu". Milliyet. 28 Temmuz 2001. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Özge Mine Sarıçam (19 Mayıs 2014). "Sulandırılmamış pop yapıyorum!". Habertürk. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle