Front 242

Front 242, Belçikalı endüstriyel müzik grubu. 1981'de kurulan grubun kurucu üyeleri arasında Patrick Codenys, Dirk Bergen, Daniel Bressanutti ve vokalist Jean-Luc de Meyer bulunmaktadır. Kendinden sonra gelen birçok elektronik ve endüstriyel müzik grubunu etkilemiş olan Front 242, ayrıca isim babası olduğu EBM tarzının öncüsü olarak kabul edilmektedir.[1][2]

Front 242
Front 242, 2017
Genel bilgiler
Başladığı yer Aarschot, Belçika
Tarzlar Endüstriyel, EBM, elektro-endüstriyel
Etkin yıllar 1981–günümüz
Müzik şirketi Another Side, Red Rhino Europe, Animalized, Wax Trax!, Epic, XIII Bis, Alfa Matrix
İlişkili hareketler Cobalt 60, C-Tec, Revolting Cocks
Resmî site front242.com
Üyeler
  • Jean-Luc De Meyer
  • Patrick Codenys
  • Richard Jonckheere
  • Daniel Bressanutti
Eski üyeler
  • Dirk Bergen

Kariyerine kuruldukları sene "Principles" isimli tekli ile başlayan ve sonraki sene ilk albümü Geography'i yayımlayan Front 242, 1980'lerde Wax Trax! Records bünyesinde çıkardığı albümleri ile Amerikan alternatif müzik sahnesinde başarı yakalamıştır. Daha sonraki senelerde Epic Records'a geçen grup, 1991'de yayımladığı Tyranny (For You) isimli albüm ile Billboard 200 listesine giriş yapmıştır.[3][4]

ÜyelerDüzenle

  • Jean-Luc De Meyer – vokaller
  • Daniel Bressanutti – programlama, miksaj
  • Patrick Codenys – klavye, programlama, sampler
  • Richard Jonckheere ("Richard 23") – elektronik perküsyon, arka vokaller
Eski üyeler
  • Dirk Bergen – klavye
Konser üyeleri
  • Tim Kroker – elektronik davul

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Geography (1982)
  • No Comment (1984)
  • Official Version (1987)
  • Front by Front (1988)
  • Tyranny (For You) (1991)
  • 06:21:03:11 Up Evil (1993)
  • 05:22:09:12 Off (1993)
  • Pulse (2003)
EP'ler
  • Endless Riddance (1983)
  • Two in One (1983)
  • Live in Chicago (1984)
  • Politics of Pressure (1985)
  • Interception (1986)
  • Mixed by Fear (1991)
  • Angels Versus Animals (1993)
  • Headhunter 2000 (1998)
  • Still & Raw (2003)
Tekliler
  • "Principles" (1981)
  • "U-Men" (1981)
  • "No Shuffle" (1985)
  • "Quite Unusual" (1986)
  • "Masterhit" (1987)
  • "Headhunter" (1988)
  • "Never Stop!" (1989)
  • "Tragedy >For You<" (1990)
  • "Rhythm of Time" (1991)
  • "Gripped by Fear" (1991)
  • "Religion" (1993)
  • "Animal" (1993)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "A Beginner's Guide to EBM". Fact (İngilizce). 24 Mayıs 2021. 27 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2021. 
  2. ^ "Front 242". redbullmusicacademy.com (İngilizce). 13 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2021. 
  3. ^ Bush, John. "Front 242". AllMusic (İngilizce). 3 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2021. 
  4. ^ "Front 242 Album & Song Chart History: Billboard 200". billboard.com. Nielsen Media Inc. 29 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2010. 

Dış bağlantılarDüzenle