Ana menüyü aç

Fransa millî futbol takımı kaptanları listesi

Vikimedya liste maddesi
Sarı saçlı gri tişört giyen orta yaşlı bir adam.
Orta saha Didier Deschamps Fransa'nın 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası zaferlerinde takımın kaptanıydı.

Fransa millî futbol takımı (FransızcaEquipe de France) uluslararası futbol organizasyonlarında Fransa ulusunu temsil etmektedir. Fransa Futbol Federasyonu (FFF) (FransızcaFédération Française de Football) tarafından kurulmuştur ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) üyesi olarak organizasyonlarda boy göstermektedir. Takım ilk remi millî maçını Belçika karşısında 1 Mayıs 1904'te oynamıştır.[1][2] İlk resmi maçından beri, 800'den fazla oyuncu en az bir kere millî formayı giymiştir.[3] Bunlardan 105 tanesi, millî takımda kaptanlık yapmıştır. Bu liste Fransa millî takımında kaptanlık yapan futbolcuları içermektedir ve kaptanlık yaptıkları maç sayısına göre sıralanmışlardır.

Fransa millî takımının kaptan olarak en çok forma giyen oyuncusu, 103 kere giydiği millî forma esnasında 52 kere kaptanlık yapan Didier Deschamps'dır. 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonasını kazanan Fransa takımının kaptanı olan Deschamps, bu sayede en başarılı Fransa kaptanı olmuştur.[4] Bayonne doğumlu orta saha oyuncusu, son turnuvasındaki yarı final maçında yine bir orta saha oyuncusu olan Michel Platini'ye ait olan bu rekoru geçmiştir. Takım 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası kazanınca Platini'de büyük bir turnuva kazanan ilk Fransız kaptan olmuştur. Deschamps ve Platini'den başka, sadece defans oyuncuları Roger Marche ve Marcel Desailly takıma 40'tan fazla maçta kaptanlık yapmıştır. Marche iki FIFA Dünya Kupası'nda takıma kaptanlık yapan iki oyundan biridir. Desailly takımın kazandığı FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın 2001 ve 2003 yıllarındaki turnuvalarda takıma kaptanlık yapmıştır. Ayrıca Desailly FIFA Dünya Kupası Finallari'nde oyundan atılan dört oyuncudan biridir; kalan üçünden birisi de bir başka Fransa kaptanı Zinedine Zidane'dır.

KaptanlarDüzenle

Anahtar
§
Hala millî takımda oynamaktadır[nb 1]
 
Majör turnuvalarda kaptanlık yaptı[nb 2]
KL Kaleci
DF Defans
OS Orta saha
FV Forvet
 
Michel Platini Fransa'nın Euro 1984 zaferinde takımın kaptanıydı.
 
Marcel Desailly Fransa millî futbol takımına FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın 2001 ve 2003 yıllarındaki turnuvalarında kaptanlık yaptı.
 
Oyun kurucu Zinedine Zidane 2006 FIFA Dünya Kupası Finali'nde Fransa'nın kaptanıydı.
 
Laurent Blanc Fransa millî takımının son teknik direktörüydü ve Fransa'ya dokuz kez kaptanlık yaptı.
 
Eric Cantona 1993-1995 yılları arasında Fransa kaptanıydı.
 
Patrick Vieira 2004'ten emekliliğine kadar fazla olmasa da Fransa kaptanlığı yaptı.
 
Thierry Henry millî takımın son uzun süreli kaptanıydı.
Fransa millî futbol takımı kaptanları listesi
# İsim Pozisyon Millî takım
kariyeri
Kaptan olarak çıktığı maç sayısı Tolam maç sayısı İlk kaptanlığı Not
1 Deschamps, DidierDidier Deschamps OS 1989-2000  52 103 22 Mart 1994 [5]
2 Desailly, MarcelMarcel Desailly DF 1993-2004  51 116 6 Eylül 1995
3 Platini, MichelMichel Platini OS 1976-1987  47 72 5 Eylül 1979 [6]
4 Marte, RogerRoger Marte DF 1947-1959  42 63 4 Haziran 1950 [7]
5 Amoros, ManuelManuel Amoros DF 1982-1992  30 82 18 Kasım 1987 [8]
6 Zidane, ZinedineZinedine Zidane OS 1994-2006  26 108 1 Eylül 2001 [9]
7= Trésor, MariusMarius Trésor DF 1971-1983  24 65 9 Ekim 1976 [10]
7= Djorkaeff, JeanJean Djorkaeff DF 1964-1972 24 48 30 Nisan 1969 [11]
9= Henry, ThierryThierry Henry FV 1997-2010  21 123 6 Şubat 2008
9= Vieira, PatrickPatrick Vieira OS 1997-2009  21 107 4 Eylül 2004 [12]
11 Nicolas, PaulPaul Nicolas FV 1920-1931  18 35 19 Nisan 1925 [13]
12 Thuram, LilianLilian Thuram DF 1994-2008  16 142 9 Kasım 2005 [14]
13 Mattler, ÉtienneÉtienne Mattler DF 1930-1940  14 46 21 Ocak 1934 [15]
14= Lloris, HugoHugo Lloris§ KL 2008-  13 37 17 Kasım 2010 [16]
14= Thépot, AlexAlex Thépot KL 1927-1935  13 31 15 Mart 1931
14= Ducret, JeanJean Ducret OS 1910-1914 13 20 6 Nisan 1910
17= Bereta, GeorgesGeorges Bereta FV 1967-1975 12 44 8 Eylül 1973 [17]
17= Delfour, EdmondEdmond Delfour DF 1929-1938 12 41 10 Haziran 1933 [18]
17= Baratte, JeanJean Baratte FV 1944-1952 12 32 13 Kasım 1949 [19]
20 Papin, Jean-PierreJean-Pierre Papin FV 1986-1995 11 54 26 Ağustos 1992 [20]
21= Bosquier, BernardBernard Bosquier FV 1964-1972 10 42 27 Eylül 1967 [21]
21= Dubly, RaymondRaymond Dubly DF 1913-1925  10 31 15 Ocak 1922 [22]
23= Blanc, LaurentLaurent Blanc DF 1989-2000  9 97 26 Haziran 1996 [23]
23= Jonquet, RobertRobert Jonquet DF 1948-1960  9 58 16 Haziran 1954 [24]
23= Michel, HenriHenri Michel OS 1967-1980 9 58 3 Eylül 1975 [25]
23= Cantona, EricEric Cantona FV 1987-1995 9 45 17 Kasım 1993 [26]
23= Diarra, AlouAlou Diarra§ OS 2004-  9 44 22 Haziran 2010 [27]
23= Lopez, ChristianChristian Lopez DF 1975-1982 9 39 2 Şubat 1977 [28]
23= Sauzée, FranckFranck Sauzée OS 1988-1993 9 39 28 Mart 1990 [29]
23= Lerond, AndréAndré Lerond DF 1957-1963 9 31 12 Kasım 1961 [30]
23= Artelesa, MarcelMarcel Artelesa DF 1963-1966  9 21 9 Ekim 1965 [31]
23= Gamblin, LucienLucien Gamblin OS 1911-1923 9 17 5 Nisan 1920 [32]
33= Penverne, ArmandArmand Penverne OS 1952-1959  7 39 6 Ekim 1957 [33]
33= Aston, AlfredAlfred Aston OS 1934-1946 7 31 24 Aralık 1944 [34]
33= Langiller, MarcelMarcel Langiller FV 1927-1937 7 30 10 Nisan 1932 [35]
33= Heisserer, OscarOscar Heisserer OS 1936-1948 7 25 26 Mayıs 1945 [36]
33= Allemane, PierrePierre Allemane DF 1905-1908 7 7 12 Şubat 1905
38= Bossis, MaximeMaxime Bossis DF 1976-1986 6 76 23 Mart 1983 [37]
38= Kopa, RaymondRaymond Kopa OS 1952-1962 6 45 28 şubat 1960 [38]
40= Fernández, LuisLuis Fernández OS 1982-1992 5 60 9 Eylül 1987 [39]
40= Battiston, PatrickPatrick Battiston DF 1977-1989  5 56 31 Mayıs 1983 [40]
40= Vincent, JeanJean Vincent FV 1953-1961  5 46 16 Mart 1960 [41]
40= Evra, PatricePatrice Evra§ DF 2004-  5 42 26 Mayıs 2010 [42]
40= Villaplane, AlexandreAlexandre Villaplane OS 1926-1930  5 25 23 Şubat 1930 [43]
40= Darui, JulienJulien Darui KL 1939-1951 5 25 26 Mayıs 1947 [44]
40= Herbin, RobertRobert Herbin DF 1960-1968 5 23 18 Nisan 1965 [45]
40= Bard, HenriHenri Bard DF 1913-1923  5 18 18 Ocak 1920 [46]
48= Leboeuf, FranckFranck Leboeuf DF 1995-2002  4 50 27 Şubat 2001 [47]
48= Marcel, Jean-JacquesJean-Jacques Marcel OS 1953-1961 4 44 11 Aralık 1960 [48]
48= Dewaquez, JulesJules Dewaquez FV 1920-1929 4 41 24 Nisan 1927 [49]
48= Bernard, PierrePierre Bernard KL 1960-1965 4 21 25 Aralık 1963 [50]
48= Quittet, ClaudeClaude Quittet DF 1967-1973 4 16 13 Ekim 1972 [51]
48= Mesnier, LouisLouis Mesnier OS 1904-1913 4 14 23 Mart 1911 [52]
48= Pavillard, HenriHenri Pavillard OS 1928-1932 4 14 18 Mayıs 1930 [53]
48= Batteux, AlbertAlbert Batteux OS 1948-1949 4 8 27 Nisan 1949 [54]
56= Barthez, FabienFabien Barthez KL 1994-2006 3 87 18 Ağustos 2004 [55]
56= Abidal, ÉricÉric Abidal§ DF 2002- 3 61 16 Kasım 2007 [56]
56= Lama, BernardBernard Lama KL 1993-2000 3 44 16 Ağustos 1995 [57]
56= Hugues, FrançoisFrançois Hugues DF 1919-1927 3 24 2 Nisan 1923 [58]
56= Vandooren, JulesJules Vandooren DF 1933-1942 3 22 13 Aralık 1936 [59]
56= Domergue, MarcelMarcel Domergue OS 1922-1928 3 20 11 Nisan 1926 [60]
56= Douis, YvonYvon Douis FV 1957-1965 3 20 29 Eylül 1963 [61]
56= Prouff, JeanJean Prouff OS 1946-1949 3 17 23 Nisan 1949 [62]
56= Larqué, Jean-MichelJean-Michel Larqué OS 1969-1976 3 14 24 Nisan 1976 [63]
56= Budzynski, RobertRobert Budzynski DF 1965-1967 3 11 28 Eylül 1966 [64]
66= Gallas, WilliamWilliam Gallas DF 2002-2011 2 84 19 Kasım 2008 [65]
66= Mexès, PhilippePhilippe Mexès§ DF 2002- 2 29 11 Ağustos 2010 [66]
66= Ferrier, RenéRené Ferrier OS 1958-1964 2 24 4 Ekim 1964 [67]
66= Di Meco, ÉricÉric Di Meco DF 1989-1996 2 23 11 Ekim 1995 [68]
66= Cottenet, MauriceMaurice Cottenet KL 1920-1927 2 18 22 Mart 1925 [69]
66= Barreau, GastonGaston Barreau OS 1911-1914 2 12 30 Nisan 1911
66= Jourde, ÉtienneÉtienne Jourde FV 1910-1914 2 8 3 Nisan 1910
66= Canelle, FernandFernand Canelle DF 1904-1908 2 6 1 Mayıs 1904 [70]
66= Eon, DanielDaniel Eon KL 1966-1967 2 3 22 Mart 1967 [71]
75= Wiltord, SylvainSylvain Wiltord FV 1999-2006 1 92 31 Mayıs 2005 [72]
75= Malouda, FlorentFlorent Malouda§ OS 2004- 1 80 3 Eylül 2010 [73]
75= Pirès, RobertRobert Pirès OS 1996-2004  1 79 20 Haziran 2003 [74]
75= Tigana, JeanJean Tigana OS 1980-1988 1 52 16 Haziran 1987 [75]
75= Giresse, AlainAlain Giresse OS 1974-1986 1 47 28 Mart 1984 [76]
75= Piantoni, RogerRoger Piantoni FV 1952-1961 1 37 27 Kasım 1957 [77]
75= Lech, GeorgesGeorges Lech FV 1963-1973 1 35 11 Kasım 1964 [78]
75= Nasri, SamirSamir Nasri§ OS 2007- 1 35 25 Mart 2011 [79]
75= Martini, BrunoBruno Martini KL 1987-1996 1 31 27 Mayıs 1992 [80]
75= Cuissard, AntoineAntoine Cuissard OS 1946-1954 1 27 30 Mayıs 1954 [81]
75= Boumsong, Jean-AlainJean-Alain Boumsong§ DF 2003- 1 27 31 Mayıs 2005 [82]
75= Nicolas, JeanJean Nicolas FV 1933-1938 1 25 24 Ocak 1937 [83]
75= Roche, AlainAlain Roche DF 1988-1996 1 25 22 Temmuz 1995 [84]
75= Bonnardel, PhilippePhilippe Bonnardel OS 1920-1927 1 23 16 Mart 1927 [85]
75= Courtois, RogerRoger Courtois FV 1933-1947 1 22 23 Mart 1947 [86]
75= Guillou, Jean-MarcJean-Marc Guillou OS 1974-1978 1 19 19 Mayıs 1978 [87]
75= Guérin, VincentVincent Guérin OS 1993-1996 1 19 15 Kasım 1995 [88]
75= Rio, RogerRoger Rio OS 1933-1937 1 18 21 şubat 1937 [89]
75= Le Guen, PaulPaul Le Guen OS 1993-1995 1 17 29 Mart 1995 [90]
75= Mandanda, SteveSteve Mandanda§ KL 2008- 1 15 6 Haziran 2011 [91]
75= Kaucsar, JosephJoseph Kaucsar OS 1931-1934 1 15 9 Haziran 1932 [92]
75= Verriest, GeorgesGeorges Verriest OS 1933-1936 1 14 9 Mayıs 1935 [93]
75= Hanot, GabrielGabriel Hanot DF 1908-1919 1 12 9 Mart 1919 [94]
75= Chardar, AndréAndré Chardar DF 1930-1933 1 12 5 Haziran 1932 [95]
75= Royet, MariusMarius Royet FV 1904-1908 1 9 10 Mayıs 1908 [96]
75= Jourda, AlbertAlbert Jourda OS 1914-1924 1 7 4 Haziran 1924 [97]
75= François, AndréAndré François DF 1906-1908 1 6 22 Ekim 1908 [98]
75= Cazal, LouisLouis Cazal OS 1927-1930 1 6 11 Mayıs 1930 [99]
75= Mairesse, JacquesJacques Mairesse DF 1927-1934 1 6 12 Haziran 1932 [100]
75= Lemaître, RobertRobert Lemaître DF 1953-1954 1 2 17 Aralık 1953
75= Bonnet, RenéRené Bonnet DF 1914 1 1 8 şubat 1914

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

  1. ^ Millî takımda hala aktif olarak oynayan oyuncular emekli olmamışlardır ve hala millî takıma çağrılabilirler.
  2. ^ FIFA Dünya Kupası, Avrupa Futbol Şampiyonası, FIFA Konfederasyonlar Kupası, ve Dünya Kupası öncesi Yaz Olimpiyat Oyunları maçları dahildir.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "The History of FIFA". Fédération Internationale de Football Association. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  2. ^ "01/05/1904 Equipe de France A – Amical" (Fransızca). French Football Federation. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  3. ^ Chaumier, Denis (2004). Les Bleus – Tous les joueurs de l'équipe de France de 1904 à nos jours (Fransızca). Éditions Larousse. 2-03-505420-6. 
  4. ^ "The captain's role". Futbol Federasyonu (İngiltere). Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  5. ^ "Didier Deschamps FFF Profile" (Fransızca). French Football Federation. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  6. ^ "Michel Platini FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  7. ^ "Roger Marte FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  8. ^ "Manuel Amors FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  9. ^ "Zinedine Zidane FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  10. ^ "Marius Trésor FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  11. ^ "Jean Djorkaeff FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  12. ^ "Patrick Vieira FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  13. ^ "Paul Nicolas FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  14. ^ "Lillian Thuram FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  15. ^ "Étienne Mattler FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  16. ^ "Hugo Lloris FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  17. ^ "Georges Bereta FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  18. ^ "Edmond Delfour FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  19. ^ "Jean Baratte FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  20. ^ "Jean-Pierre Papin FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  21. ^ "Bernard Bosquier FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  22. ^ "Raymond Dubly FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  23. ^ "Bixente Lizarazu FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  24. ^ "Robert Jonquet FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  25. ^ "Henri Michel FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  26. ^ "Eric Cantona FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  27. ^ "Alou Diarra FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  28. ^ "Christian Lopez FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  29. ^ "Franck Sauzée FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  30. ^ "André Lerond FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  31. ^ "Marcel Artelesa FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  32. ^ "Lucien Gamblin FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  33. ^ "Armand Penverne FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  34. ^ "Alfred Aston FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  35. ^ "Marcel Langiller FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  36. ^ "Oscar Heisserer FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  37. ^ "Maxime Bossis FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  38. ^ "Raymond Kopa FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  39. ^ "Luis Fernández FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  40. ^ "Patrick Battiston FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  41. ^ "Jean Vincent FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  42. ^ "Patrice Evra FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  43. ^ "Alexandre Villaplane FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  44. ^ "Julien Darui FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  45. ^ "Robert Herbin FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  46. ^ "Henri Bard FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  47. ^ "Franck Leboeuf FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  48. ^ "Jean-Jacques Marcel FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  49. ^ "Jules Dewaquez FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  50. ^ "Pierre Bernard FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  51. ^ "Claude Quittet FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  52. ^ "Louis Mesnier FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  53. ^ "Henri Pavillard FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  54. ^ "Albert Batteux FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  55. ^ "Fabien Barthez FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  56. ^ "Éric Abidal FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  57. ^ "Bernard Lama FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  58. ^ "François Hugues FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  59. ^ "Jules Vandooren FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  60. ^ "Marcel Domergue FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  61. ^ "Yvon Douis FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  62. ^ "Jean Prouff FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  63. ^ "Jean-Michel Larqué FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  64. ^ "Robert Budzynski FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  65. ^ "William Gallas FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  66. ^ "Philippe Mexès FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  67. ^ "René Ferrier FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  68. ^ "Éric Di Meco FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  69. ^ "Maurice Cottenet FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  70. ^ "Fernand Canelle FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  71. ^ "Daniel Eon FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  72. ^ "Sylvain Wiltord FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  73. ^ "Florent Malouda FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  74. ^ "Robert Pirès FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  75. ^ "Jean Tigana FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  76. ^ "Alain Giresse FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  77. ^ "Roger Piantoni FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  78. ^ "Georges Lech FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  79. ^ "Samir Nasri FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  80. ^ "Bruno Martini FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  81. ^ "Antoine Cuissard FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  82. ^ "Jean-Alain Boumsong FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  83. ^ "Jean Nicolas FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  84. ^ "Alain Roche FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  85. ^ "Philippe Bonnardel FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  86. ^ "Roger Courtois FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  87. ^ "Jean-Marc Guillou FFF Profile". Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  88. ^ "Vincent Guérin FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  89. ^ "Roger Rio FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  90. ^ "Paul Le Guen FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  91. ^ "Steve Mandanda FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 6 Haziran 2011. 
  92. ^ "Joseph Kaucsar FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  93. ^ "Georges Verriest FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  94. ^ "Gabriel Hanot FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  95. ^ "André Chardar FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  96. ^ "Marius Royet FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  97. ^ "Albert Jourda FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  98. ^ "André François FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  99. ^ "Louis Cazal FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 
  100. ^ "Jacques Mairesse FFF Profile" (Fransızca). Fransa Futbol Federasyonu. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle