Fiona Dourif

Fiona Dourif (d. 30 Ekim 1981), Amerikalı dizi ve sinema oyuncusudur. Ünlü Amerikalı seslendirme sanatçısı ve oyuncu Brad Dourif'in kızıdır.

Fiona Dourif
Fiona Dourif by Gage Skidmore 2.jpg
Doğum 30 Ekim 1981 (1981-10-30) (41 yaşında)
Woodstock, New York
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005-günümüz
Ebeveyn(ler) Joni Dourif
Brad Dourif (d. 1950)

YaşamıDüzenle

Fiona Dourif Woodstock, New York'ta doğdu. Babası oyuncu Brad Dourif, annesi ise Jonina "Joni" Dourif 'tir. 1976 doğumlu Kristina Dourif isimli bir de ablası vardır.

Sinemada ise 2013 yapımı Chucky'nin Laneti filmindeki başarılı oyunculuğu ile göz doldurdu.

FilmografiDüzenle

Sene Filmn adı Rolü Önemli Notlar
2005 Deadwood (televizyon serisi) Chez Ami Whore televizyon series/3 bölüm
2006 Thief (televizyon miniserisi) Alice televizyon serisi/4 bölüm
2006 Little Chenier Jo Jo
2007 The Lucky One Susan Kısa film
2008 Garden Party (film) Becky
2008 Frank the Rat Lisa
2008 Law & Order: Special Victims Unit Dedektif Nikki Breslin Bölüm: Swing
2009 The Messenger (2009 film) Returning Soldier's Wife
2009 Bored to Death Lisa Klein Bölüm: Stockholm Syndrome
2010 Mafiosa Sam
2010 After the Fall Annie Tolgen televizyon Filmi
2011 Letters from the Big Man Penny
2011 True Blood Casey televizyon serisi/8 bölüm
2011 The Protector (televizyon serisi) Tamara O'Neil Bölüm: Safe
2012 This is Caroline Fiona (seslendirme) Kısa film
2012 Cold Living Moira Kısa film
2012 The Master (2012 film) Dansçı
2013 Chucky'nin Laneti Nica Pierce
2013 Gutshot Straight Gina
2013 Dangerous Words from the Fearless Ruth Post-prodüksiyon
2014 Precious Mettle Judy Post production
2014 Fear Clinic (film) Sara

Dış bağlantılarDüzenle