Felix Silla

Felix Anthony Silla (d. 11 Ocak 1937 – ö. 16 Nisan 2021), İtalya doğumlu Amerikalı eski aktör ve dublör.

Felix Silla
Felix Silla at Mountain-Con III in 2007 (cropped).png
Silla 2007'de
Doğum Felix Anthony Silla
11 Ocak 1937(1937-01-11)
Roccacasale, Abruzzo, İtalya
Ölüm 16 Nisan 2021 (84 yaşında)[1]
Las Vegas, Nevada, ABD.
Meslek
  • Oyuncu
  • dublör
Etkin yıllar 1964–2019
Tanınma nedeni Yıldız Savaşları serisi Ewok karakteri
Evlilik
Sue Silla
(e. 1965; ö. 2021)
Çocuk(lar) 3
Felix Silla

YaşamıDüzenle

Silla, 11 Ocak 1937'de Roccacasale, Abruzzo, İtalya'da doğdu. 1964'te başladığı oyunculuk kariyerini 2019 yılına kadar devam ettirdi. En çok; TV dizisi, Kuzen Itt" rolünde olduğu; Addams Ailesi,[2] uzaylı Ewok karakterini canlandırdığı Yıldız Savaşları Jedi'nin Dönüşü, ve yan rollerden birinde olduğu; Characterz adlı yapımla akıllarda kalmıştır.

ÖlümüDüzenle

Felix Silla, 16 Nisan 2021'de pankreas kanseri nedeniyle Las Vegas, Nevada'da 84 yaşında öldü.[3]

FilmografiDüzenle

  • 1964 : Star Trek: The Original Series ("The Cage") : Talosian
  • 1965 : Addams Ailesi (TV dizisi) : Cousin Itt
  • 1967 : She Freak : Shorty
  • 1967 : Point Blank : Bellhop
  • 1968 : Planet of the Apes : Child gorilla
  • 1969 : H.R. Pufnstuf (TV dizisi) : Polka Dotted Horse
  • 1970 : Pufnstuf : Polkadotted Horse
  • 1973 : Little Cigars : Frankie
  • 1973 : Sssssss : Sam Lee, the Seal Boy
  • 1973 : Don't Be Afraid of the Dark (TV) : creature
  • 1975 : The Black Bird : Litvak
  • 1976 : Mastermind : Schatzi
  • 1977 : Black Samurai : Rheinhardt
  • 1977 : Demon Seed : baby
  • 1977 : The Kentucky Fried Movie : Crazed Clown (Catholic High School Girls in Trouble)
  • 1977 : Addams Ailesi (Halloween with the New Addams Family) (TV) : Cousin Itt
  • 1978 : The Manitou : Misquamacus
  • 1978 : The Lord of the Rings : seslendirme
  • 1979 : Buck Rogers in the 25th Century : Twiki (body)
  • 1979 : The Brood : creature
  • 1981 : Under the Rainbow : Hotel Rainbow Guest
  • 1983 : The Sting II : un homme parlant de pari
  • 1983 : Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi : Ewok
  • 1984 : Meetballs Part II : Meathead the Alien
  • 1985 : Shérif, fais-moi peur (TV dizisi) : E.T. visite les Dukes (Sezon 7 - Bölüm 15) : le visiteur de l'espace
  • 1985 : The Dungeonmaster : Desert Bandit (Desert Pursuit)
  • 1986 : House : Little Critter
  • 1987 : Spaceballs : Dink
  • 1992 : Batman Returns : un manchot empereur
  • 1996 : Galgameth : Little Galgy

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Felix Silla, Cousin Itt on 'The Addams Family,' Dies at 84". Variety. 17 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2021. 
  2. ^ Glionna, John M (2 Kasım 2014). "Felix Silla, a.k.a. Cousin Itt, looks back on a kooky career". Los Angeles Times. 3 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2014. 
  3. ^ Haring, Bruce (16 Nisan 2021). "Felix Silla Dies: Cousin Itt On TV's 'The 'Addams Family' Was 84". Deadline. 16 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle