Fardeen Khan

Fardeen Khan (/ˈfɑːrdɛɛn/; 8 Mart 1974 doğumlu) Hint bir aktör. 1999 yılında düzenlenen Filmfare Ödülünü kazanmıştır. Yönetmen, yapımcı ve oyuncu olan Feroz Khan'ın oğludur.[1]

Fardeen Khan
Fardeen Khan at the screening of Tadap.jpg
2021'de Khan
Doğum 8 Mart 1974 (1974-03-08) (48 yaşında)
Mumbai, Hindistan
Meslek Aktör
Etkin yıllar
  • 1998-2010
  • 2020–günümüz
Evlilik
Natasha Madhvani (e. 2005)
Çocuk(lar) 2
Ebeveyn(ler) Feroz Khan (babası)
Akraba(lar)

Erken dönemi ve eğitimiDüzenle

Fardeen Khan, 8 Mart 1974'te Mumbai'de doğdu. Bollywood oyuncusu, yönetmeni ve yapımcısı Feroz Khan'ın oğludur.[2][3][4] Kız kardeşi Laila Khan'dır. Khan, oyuncular Sanjay Khan ve Akbar Khan'ın yeğenidir. Suzanne Khan ve aktör Zayed Khan'da kuzenidir.

Massachusetts Üniversitesi, işletme yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Khan, film kariyerine devam etmek için Hindistan'a dönerek, Kishore Namit Kapoor Oyunculuk Enstitüsü'nde oyunculuk eğitimi aldı.

KariyeriDüzenle

Khan, 1998'de kendisine Filmfare Film Ödülü'nü kazandırıcak olan Prem Aggan'da başrol oynayarak oyunculuğa ilk adımını attı. Khan, gerilim filmi Jungle (2000), suç komedisi Love Ke Liye Kuch Bhi Karega (2001), dram filmi Om Jai Jagadish (2002), doğaüstü korku Bhoot (2003), Janasheen ( 2003) ve No Entry (2005), Heyy Babyy (2007), Life Partner (2009) gibi yapımlarda rol aldı.

Oyunculuğun yanı sıra konser turlarına ve sahne şovlarına katıldı. Mayıs 2001'de kokain satın almaya çalışırken tutuklandı.[5]

2010 yılında, son rol aldığı filmin ardından Khan, ailesine odaklanabilmek için oyunculık işine ara verdi. Aralık 2020'de, film yönetmeni Mukesh Chhabra ile görüldükten sonra oyunculuğa geri dönüş yapabileceği hakkında spekülasyonlar ortaya çıkmaya başladı. Daha sonra Chhabra ikilinin 2021'de yeni bir proje üzerinde çalışmaya başlayacakları hakkındaki spekülasyonları doğruladı.[6]

Kişisel hayatıDüzenle

Fardeen, aktris Mümtaz'ın kızı Natasha Madhvani ile evlidir.[7] Çiftin Diani adında bir kızı ve Azarius adında bir oğlu vardır.[8]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar
1998 Prem Aggan Suraj Singh
2000 Jungle Siddharth "Siddhu" Mishra
2001 Pyaar Tune Kya Kiya Jai Bhatt
Love Ke Liye Kuch Bhi Karega Rahul Kapoor/Khalid Muhammad
Hum Ho Gaye Aapke Rishi Oberoi
2002 Kitne Door Kitne Paas Jatin
Kuch Tum Kaho Kuch Hum Kahein Abhay Indra Vishnu Pratap Singh
Om Jai Jagadish Jai Batra
2003 Khushi Karan Roy
Bhoot Sanjay
Janasheen Lucky Kapoor
2004 Dev Farhaan Ali
Fida Vikram Singh
2005 No Entry Shekhar 'Sunny'
Shaadi No. 1 Raj Mittal
Ek Khiladi Ek Haseena Arjun Verma
2006 Pyare Mohan Pyare
Aryan Sameer Özel görünüm
2007 Just Married Abhay Sachdeva
Heyy Babyy Ali Haydar
Darling Aditya Soman
2009 Jai Veeru Jai
Life Partner Karan Malhotra
Acid Factory Romeo
All the Best: Fun Begins Veer Kapoor
2010 Dulha Mil Gaya Tej "Donsai" Dhanraj
2023 Visfot   Duyurulacak Çekim aşamasında[9]
Duyurulacak Heeramandi   Duyurulacak Netflix dizisi; çekim aşamasında[10]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Fardeen Khan". web.archive.org. 14 Temmuz 2011. 18 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Bollywood actor Firoz Khan dies at 70". DAWN.COM (İngilizce). 27 Nisan 2009. 2 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  3. ^ "Born to a Muslim father, Feroz Khan and a Sindhi mother, Sundari, Fardeen Khan and Laila Khan Rajpal have moved in their different professional feilds and have reached the heights of success. Laila is an artist and is married to Rohit Rajpal and her brother Fardeen tried his luck in Bollywood but could not make it big". photogallery.indiatimes.com. 23 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  4. ^ Garoo, Rohit (22 Eylül 2016). "Feroz Khan's Marriage: Lover, Doting Father And Film Legend". The Bridal Box (İngilizce). 28 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  5. ^ May 23, TNN / Updated:; 2012; Ist, 03:44. "Caught with cocaine, Fardeen Khan was let off after de-addiction stint | Mumbai News - Times of India". The Times of India (İngilizce). 26 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  6. ^ "Is Fardeen Khan Planning To Make A Comeback In Bollywood? Here's What Casting Director Mukesh Chhabra Said". NDTV.com. 7 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  7. ^ "Fardeen Khan Opens Up About Wife Losing Their Twins In The Sixth Month Of Pregnancy". https://www.outlookindia.com/ (İngilizce). 8 Mart 2022. 9 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022.  |çalışma= dış bağlantı (yardım)
  8. ^ "Congratulations! Fardeen Khan and wife blessed with son, Azarius". Hindustan Times (İngilizce). 12 Ağustos 2017. 12 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2022. 
  9. ^ "Fardeen Khan and Riteish Deshmukh starrer Visfot goes on floors". Bollywood Hungama. 19 Ekim 2021. 19 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2021. 
  10. ^ etimes.in (23 Temmuz 2022). "Fardeen Khan cast opposite Aditi Rao Hydari in Sanjay Leela Bhansali's Heeramandi". Times of India. 23 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle