Ana menüyü aç

Evrim Alasya (d. 2 Ağustos 1979, İzmir)[1], Türk oyuncu.

Evrim Alasya
Doğum Müjde Evrim Alasya
2 Ağustos 1979 (1979-08-02) (40 yaşında)
İzmir, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1999-günümüz

Dokuz Eylül Üniversitesi tiyatro bölümü mezunudur. Oyunculuğa ilk olarak 1999 yılında Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda başlamıştır. Birçok farklı projede yer alan Alasya, asıl çıkışını Muhteşem Yüzyıl dizisiyle yakalamıştır.

Rol Aldığı Bazı OyunlarDüzenle

FilmografiDüzenle

Yapım Yıl Karakter Notlar
Koca Koca Yalanlar 2018 Müjgan Dizi
Güneşin Kızları 2015-2016 Güneş Mertoğlu Dizi
Benim Adım Gültepe 2014 Suna Dizi
Muhteşem Yüzyıl 2011 Ayşe Hafsa Sultan/Valide Sultan(gençliği) Dizi
Gönülçelen 2010 Balçiçek Dizi
Muro 2008 Fidan Film
Gece Sesleri 2008 Neslihan Dizi
Başka Semtin Çocukları 2008 Evrim Film
Ihlamurlar Altında 2005 Sema Dizi

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle