Evrim Alasya

Türk oyuncu

Müjde Evrim Alasya (d. 2 Ağustos 1979, İzmir),[1] Türk oyuncudur.

Evrim Alasya
DoğumMüjde Evrim Alasya
2 Ağustos 1979 (44 yaşında)
İzmir, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1999-günümüz

Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Oyunculuğa ilk olarak 1999 yılında Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda başlamıştır. Birçok farklı projede yer alan Alasya, asıl çıkışını Muhteşem Yüzyıl dizisiyle yakalamıştır.

Tiyatro oyunları değiştir

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2003 Bir İstanbul Masalı Esma'nın arkadaşı Konuk oyuncu
2005 Ihlamurlar Altında Sema
2008 Gece Sesleri Neslihan
2010 Gönülçelen Balçiçek
2012 Muhteşem Yüzyıl Ayşe Hafsa Sultan'ın gençliği Konuk oyuncu
2013 Vicdan İclal
2014 Benim Adım Gültepe Suna
2015-2016 Güneşin Kızları Güneş Yılmaz Başrol oyuncusu
2018 Koca Koca Yalanlar Müjgan
2020 Kırmızı Oda Meliha Kınık Konuk oyuncu
2020-2021 Akrep Ferda Kendirci Başrol oyuncusu
2022-günümüz Kızılcık Şerbeti Kıvılcım Arslan
2023 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Kendisi Konuk
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
2023 Terzi[2] Kiraz Yardımcı oyuncu
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2008 Muro Fidan
Başka Semtin Çocukları Evrim

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2016. 
  2. ^ "Çağatay Ulusoy'lu Terzi'ye bomba transfer". Birsen Altuntaş. 1 Haziran 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar değiştir