Esra Bilgiç

Türk oyuncu ve model

Esra Bilgiç (d. 14 Ekim 1992, Ankara[4]), Türk oyuncu ve mankendir.[5][6][7][8][9][10]

Esra Bilgiç
Esra Bilgiç 2020.webp
Doğum 14 Ekim 1992 (1992-10-14) (28 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, manken
Etkin yıllar 2014-günümüz
Evlilik
Gökhan Töre
(e. 2017; b. 2019)
[1][2][3]

FilmografiDüzenle

TV dizisi
Yıl Dizi Rol Not
2014-2018 Diriliş Ertuğrul Halime Hatun Başrol
2018 Bir Umut Yeter Derya Akar Başrol
2020-2021 Ramo Sibel Yıldırım Başrol
2021 Kanunsuz Topraklar Başrol
Filmler
Yıl Başlık Rol Not
2020 Adanış Kutsal Kavga Cemre Haznedar Başrol

KariyeriDüzenle

2014-2018: Diriliş ErtuğrulDüzenle

2014-2019 arası 5 sezon yayımlanan TRT 1'in başarılı dizisi Diriliş Ertuğrul ile oyunculuk kariyerine adım atan Bilgiç, dizide Engin Altan Düzyatan ve Hülya Darcan gibi isimlerle başrolde yer aldı.[11][12][13] Dizide 4 sezon boyunca Halime Hatun karakterini canlandırarak dünyanın pek çok ülkesinden hayran kitlesi edinen oyuncu[14], performansıyla Sosyal Farkındalık Ödülleri: En İyi Kadın Dizi Oyuncusu ve Anadolu Medya Ödülleri: Yılın Dizi Oyuncusu ödüllerini kazandı.[15][16][17][18]

2018-2021: Bir Umut Yeter ve RamoDüzenle

Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra, erken final yapan Bir Umut Yeter dizisinde 6 bölüm Derya Akar rolünü canlandırdı. Bir senelik aranın ardından, 2020-2021 yılları arasında Show TV'de yayımlanan Ramo dizisinin başrolünde Sibel Kaya karakterini canlandırdı.[19]

Dergi kapakları / Fotoğraf çekimleriDüzenle

Magazine Covers
Yıl Başlık
2015 Bestyle Türkiye
2016 Instyle Türkiye
2017 Cosmopolitan Türkiye
2018 Younique Istanbul
2018 Lady Magazine
2020 Hello Pakistan

Seçili bölümlerDüzenle

  • Davamız Bir (2017)
  • Adalet Tecelli Edecek (2017)
  • Adalet (2017)
  • Hesap Günü (2017)
  • Zafere Doğru (2017)
  • Bir Ölür Bin Diriliriz (2017)
  • Beyimizin Yolunda (2017)
  • Fetih İçin (2016)
  • Kutlu Zafer (2016)
  • İntikam Günü (2016)
  • Kutlu Dava (2016)
  • Birlik Zamanı (2016)
  • Diriliş Ruhu (2016)
  • Hakikatin Peşinde, Bölüm 2 (2016)
  • Hakikatin Peşinde, Bölüm 1 (2016)
  • Fetih Vaktidir (2016)
  • Bir Milletin Dirilişi (2016)
  • Kutlu Mücadele, Bölüm 2 (2016)
  • Kutlu Mücadele, Bölüm 1 (2016)
  • Devletin Bekası (2016)
  • Bizim Yolumuz (2016)
  • Devletin İstikbali (2016)
  • Adalet Oyunu (2016)
  • Hak Yolu (2016)
  • Gaza Yolu (2016)
  • Kutlu Gün (2016)
  • Adalet Vakti (2016)
  • Fırsat Vermeyeceğiz (2016)
  • Büyük Mücadele (2016)
  • Kirli Oyun (2016)
  • Fetih Ateşi (2016)
  • Hakkın Sesi (2016)
  • Hak ile Batılın Savaşı (2016)
  • Sefer Bizim Zafer Allah'ındır (2016)
  • Zaferin Şerefi (2016)
  • Fetih Vakti (2016)
  • Hilalin Gölgesinde (2016)
  • Allah Var Gam Yok (2016)
  • Baş Koydum (2015)
  • İhanetin Bedeli (2015)
  • Milletim İçin (2015)
  • Beklenen Şafak (2015)
  • Diriliş Ateşi (2015)
  • Gaza Vakti (2015)
  • Diriliş Günü, Bölüm 2 (2015)
  • Diriliş Günü, Bölüm 1 (2015)
  • Kutlu Uyanış (2015)
  • Yalnız Değilsin (2015)
  • Beklenen Kahraman (2015)
  • Birlik Vakti (2015)
  • Boyun Eğmeyeceğiz (2015)
  • Bir Karış Toprak Vermeyiz (2015)
  • Milletin Dirilişi, Bölüm 2 (2015)
  • Milletin Dirilişi, Bölüm 1 (2015)
  • Kutlu Fetih (2015)
  • Zafer Günü, Bölüm 2 (2015)
  • Zafer Günü, Bölüm 1 (2015)
  • Zulüm Devam Etmez (2015)
  • Büyük Oyun (2015)
  • Beylik Zamanı (2015)
  • Diriliş İçin (2015)
  • Er Meydanı (2015)
  • Davamız (2015)
  • Adalet Ordusu (2015)
  • Gün Birlik Günü (2015)
  • Bedrin Aslanları (2015)
  • Gönlümüz Halep (2015)
  • Hain Kim? (2015)
  • Diriliş Vakti (2015)
  • Büyük Rüya (2015)
  • Hesap Vakti (2015)
  • İlahi Adalet (2015)
  • Süleyman Şah (2015)
  • Hain Olan (2015)
  • Diriliş Ertuğrul (2014)
  • Av, Bölüm 2 (2014)
  • Av, Bölüm 1 (2014)
  • Pilot (2014)

Kişisel hayatıDüzenle

Esra Bilgiç, 2014 yılından beri beraber olduğu Türk futbolcu Gökhan Töre ile 21 Ekim 2017 tarihinde evlendi. 17 Haziran 2019 tarihinde çift tek celsede boşandı. Bilgiç Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim görmektedir.[2] Bir erkek kardeşi vardır.

Ödüller ve adaylıklarDüzenle

  • Sosyal Farkındalık Ödülleri: En İyi Kadın Dizi Oyuncusu (kazandı) [20]
  • Anadolu Medya Ödülleri: Yılın Dizi Oyuncusu (kazandı) [21]
  • Türkiye Gençlik Ödülleri: En İyi Kadın Dizi Oyuncusu (aday)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Gökhan Töre, Esra Bilgiç'i ailesinden böyle istedi". NTV. 
  2. ^ a b "Gökhan Töre ile Esra Bilgiç Evlendi". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  3. ^ "Esra Bilgiç ile Gökhan Töre boşandı". CNN Türk. 17 Haziran 2019. 18 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2019. 
  4. ^ "Esra Bilgiç kimdir?". 22 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2017. 
  5. ^ "Diriliş Ertuğrul 74. yeni bölüm fragmanı TRT 1'de nefes kesti - Akşam". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  6. ^ "Dirilis Ertugrul 's success is approved!". 19 Aralık 2014. 21 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  7. ^ "Esra Bilgiç ve Gökhan Töre mutluluğa 'evet' dedi". A Haber. 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  8. ^ "esra bilgiç ile ilgili haberler". CNN Türk. 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  9. ^ "Turkish history-themed series Diriliş Ertuğrul enjoyed in 60 countries". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2017. 
  10. ^ "La TRT fue premiada en varias categorías - TRT Español". www.trt.net.tr. 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  11. ^ "Diriliş 'Ertuğrul' Yılın En Popüler Dizisi Oldu!". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  12. ^ "Esra Bilgiç ve Gökhan Töre dün evlendi! - İşte düğün fotoğrafları". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  13. ^ "Turkey's new TV series about the founding of the Ottoman empire tops the ratings". 12 Aralık 2014. 
  14. ^ "Esra Bilgiç Dünya Listesinde". Erişim tarihi: 14 Aralık 2020. 
  15. ^ "Gökhan Töre ile Esra Bilgiç gizlice nişanlandı". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  16. ^ "Diriliş Ertuğrul'un Halime'si Esra Bilgiç Gökhan Töre ile nişanlandı". 2 Kasım 2016. 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  17. ^ "Gökhan Töre, Oyuncu Sevgilisi Esra Bilgiç'le Evleniyor". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  18. ^ "Esra Bilgiç ile Gökhan Töre evleniyor - Akşam". 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  19. ^ Sibel (Esra Bilgiç)
  20. ^ ""1. Sosyal Farkındalık Ödülleri" sahiplerini buldu". Trthaber.com. 20 Ocak 2016. 14 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017. 
  21. ^ "2. Anadolu Medya Ödülleri'nin sahipleri belli oldu!". Gazeteciler.com. 12 Ekim 2016. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle