Esme Madra

Esme Madra, (d. 1989, İstanbul) Türk dizi, film ve tiyatro oyuncusudur.

Esme Madra
Doğum 1987 (33-34 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (2005–2011)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2001-günümüz
Aile Piyale Madra, Ömer Madra

HayatıDüzenle

1987 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Tiyatro bölümü mezunu olan Madra çeşitli tiyatro oyunlarında yer aldı. O Da Beni Seviyor, Çoğunluk, Zenne, Koyu Kırmızı, Nefesim Kesilene Kadar, Rüzgarda Salınan Nilüfer gibi yapımlarda rol alan Esme Madra sergilediği başarılı performansla birçok ödül kazandı. Esme Madra son olarak Vatanım Sensin ve Bir Başkadır dizilerinde, Tuzdan Kaide sinema filminde rol aldı.[1][2][3][4]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol
2001 O da Beni Seviyor Zeynep
2011 Zenne Hatice
2010 Çoğunluk Gül
2015 Nefesim Kesilene Kadar Serap
2016 Rüzgarda Salınan Nilüfer Saliha
2018 Tuzdan Kaide
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2017 Masum Hemşire
2018 Vatanım Sensin Zehra
2020 Bir Başkadır Burcu
Tiyatro
Yıl Oyun Rol
2013 Küçük Esra
2014 Maşenka Alex
2016 Ev'vel Zaman Oyuncu
2019 Ama Oyuncu

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle