Ertem Şener

Türk spor spikeri ve sunucu

Ali Ertem Şener (d. 18 Temmuz 1975, Malatya) Türk spor spikeri ve sunucudur.

Ertem Şener
Doğum Ali Ertem Şener
18 Temmuz 1975 (1975-07-18) (47 yaşında)
Malatya, Türkiye
Evlilik Gülşen Şener
Çocuk(lar) 3

HayatıDüzenle

Ali Ertem Şener, 18 Temmuz 1975 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. İstanbul 50. Yıl İNSA Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversiteyi Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Çalışma hayatına radyo ve televizyon programlarında sunuculuk yaparak başladı. İlk televizyon deneyimini Muğla'nın yerel kanalı Şah Tv'de Muğlaspor–Yeni Salihlispor maç anlatımıyla kazanan Şener, buradan TGRT'ye transfer oldu ve İtalya ligi maçlarındaki anlatımıyla futbol severlerin beğenisini kazandı. Kısa bir süre Kanal 6'da sunuculuk yaptıktan sonra 1997 yılında Star TV'ye geçti. Star TV'de yayınlanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarının spikerliğini yaptı. Telegol, Futbolig gibi programların sunuculuğunu üstlendi. 2001 yılında özel bir ajans adına çalışmak için İtalya'nın Milano kentine giden Şener, 2002 yılında Star TV'ye geri döndü. 2012 yılında Kanal D'de yayınlanan Kazanmak İçin 1 Dakika programını sundu. Ağustos 2012'de TV8 ekranlarında yayınlanan yarışma programı Tropy Türk'ün sunuculuğunu ise Helin Avşar ve Taner Güngör ile birlikte üstlendi[1]. Kasım 2012 tarihinden itibaren Beyaz TV'de çalışmaya başladı. Bu kanalda Beyaz Futbol ve Derin Futbol adlı programlarının sunuculuğunu yapan Şener aynı zamanda Beyaz TV Spor müdürlüğü görevini de yapmıştır.[2] 2016 yılında TRT 1 kanalında yayınlanan yarışma programı Kendi Düşen Ağlamaz'da sunuculuğuna devam etmiştir.[3] 2015 yılından itibaren çeşitli reklam filmlerinde oyunculuk yaptı. 18 Kasım 2016 tarihinde vizyona giren Adam Mısın! adlı sinema filminde Beyaz Futbol yorumcularıyla birlikte rol aldı.[4][5] 20 Kasım 2016 tarihinden itibaren Vatan Gazetesinde köşe yazısı kaleme almaya başladı.[6] 22 Aralık'ta Vodafone Park'ta oynanan Şehitlere Saygı Maçı'nın stat içi anonslarını ve sunumunu yaptı.[7] 2 Ekim 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Beyaz TV'den istifa ettiğini açıkladı.[8] 2021-2022 yayın döneminde TV100 kanalında Var Odası programını sunduktan sonra 3 Ağustos 2022 tarihinde ise Beyaz TV'ye geri döndü.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2016 Adam Mısın! Kendisi
2018 Benim Adım Osssman
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Yıkılmadım
2012 Kazanmak İçin 1 Dakika Kendisi Sunucu
2012, 2016 Beyaz Show Kendisi Konuk
2014 Dada Dandinista Kendisi Konuk
2016 3 Adam Kendisi Konuk
2012-2020/
2022-
Beyaz/Derin Futbol Kendisi Sunucu
2021-2022 Var Odası Kendisi Sunucu

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
Kazandı 2011 Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülü En İyi Spor Spikeri Yok

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  8. ^ "https://www.haberler.com/unlu-sunucu-ertem-sener-beyaz-tv-den-istifa-etti-13642542-haberi". 5 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2020.  |başlık= dış bağlantı (yardım)

Dış BağlantılarDüzenle