Ana menüyü aç

Ersun Kazançel

Ersun Kazançel (d. 11 Eylül 1936, Trabzon - ö. 24 Ağustos 1993, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ersun Kazançel
Ersun-kazancel.jpg
Doğum 11 Eylül 1936
Trabzon, Türkiye
Ölüm 24 Ağustos 1993 (56 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1958-1992

Trabzon doğumlu olan Ersun Kazançel, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, birçok oyunun dışında, 1958 yılından itibaren, sinema ve dizi filmlerde de rol almış, genellikle naif rollerde yardımcı oyuncu olarak tiyatro ve sinema sanatına emek vermiş sanatçılardandır.

FilmografisiDüzenle

  • Seyyar Kamil - 1992
  • Aşığım Aşık - 1987
  • Kiralık Ev - 1986
  • Perihan Abla - 1986
  • Kanun Adamı - 1985
  • Bay Alkolü Takdimimdir - 1981
  • At Gözlüğü - 1978
  • Deli Şahin - 1976
  • Tadına Bakarım - 1975
  • Ferman - 1975
  • Pusu - 1974
  • 3 Dev Adam - 1973
  • Gecelerin Hakimi - 1973
  • Kara Osman - 1973
  • Beddua / Günahsız Kadın - 1973
  • Süper Adam Kadınlar Arasında - 1972
  • Örümcek - 1972
  • Kırbaçlı Yosma - 1972
  • Uçan Kız - 1972
  • Şafakta Silah Sesleri - 1971
  • Kaf Dağını Terk Edenler - 1971
  • İki Yosmaya Bir Kurşun - 1971
  • Kanunsuz Yaşayanlar - 1971
  • Ölümünü Kendin Seç - 1971
  • Mavi Eşarp - 1971
  • Dört Kabadayı - 1970
  • Linç - 1970
  • Çifte Yürekli - 1970
  • Bomba Ahmet - 1970
  • Bir Sevgili Uğruna - 1969
  • Ömür Boyu - 1969
  • Namluda Beş Kurşun - 1969
  • Bir Şoförün Gizli Defteri - 1967
  • Balatlı Arif - 1967
  • Akşamcı - 1967
  • İlk Aşkım - 1967
  • Akşam Yıldızı - 1967
  • Şeref Kavgası - 1966
  • Hazreti Süleyman ve Saba Melikesi - 1966
  • Göklerdeki Sevgili - 1966
  • Akşam Güneşi - 1966
  • Ölmek mi Yaşamak mı - 1966
  • Aşkın Gözyaşları - 1966
  • Kanlı Kale - 1965
  • Biz de Vatandaşız - 1965
  • Şoför Nebahat Bizde Kabahat - 1965
  • Keloğlan - 1965
  • Öpüşmek Yasak - 1964
  • Karanlıkta Uyananlar - 1964
  • Neşeli Aşıklar - 1964
  • Hayatımın Erkeği - 1964
  • Hostes Hanım - 1964
  • Ayvaz Kasap - 1964
  • Halime'den Mektup Var - 1964
  • Cilalı İbo Kadın Avcısı - 1964
  • Şahane Züğürtler - 1964
  • Cilalı İbo Perili Köşkte - 1963
  • İkisi de Cesurdu - 1963
  • Kamil Abi - 1963
  • Dişi Örümcek - 1963
  • Ağlama Sevgilim - 1962
  • Ateşli Kan - 1962
  • Dilberler Yuvası - 1962
  • Aşka Kinim Var - 1962
  • Toros Canavarı - 1961
  • Kabadayılar Kralı - 1961
  • Yak Bir Sigara - 1960
  • Aliii - 1960
  • Ölümden de Acı - 1958

Dış bağlantılarDüzenle