Ernie Lively

Ernie Lively (doğum adı: Ernest Wilson Brown Jr.; d. 29 Ocak 1947) – (ö. 3 Haziran 2021)[1], Amerikalı aktör ve eğitimci.

Ernie Lively
Ernie Lively.jpg
Doğum Ernest Wilson Brown Jr.
29 Ocak 1947(1947-01-29)
Baltimore, Maryland, ABD.
Ölüm 3 Haziran 2021 (74 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu, eğitimci
Etkin yıllar 1975–2021
Evlilik
Elaine McAlpin
(e. 1979; ö. 2021)
Çocuk(lar) Lori Lively
Jason Lively
Robyn Lively
Eric Lively
Blake Lively

YaşamıDüzenle

Lively, 29 Ocak 1947'de Baltimore, Maryland'de doğdu. 1975'te başladığı oyunculuk kariyerini 2021'deki ölümüne kadar sürdürdü. Yer aldığı yapımlar arasında; Passenger 57, The Sisterhood of the Traveling Pants ve The Sisterhood of the Traveling Pants 2 sayılabilir. Tanınmış Amerikalı oyuncular Eric Lively, Robyn Lively ve Blake Lively'nin babalarıdır. 1979'dan 2021'deki kendi ölümüne kadar Elaine McAlpin ile evliydi.

ÖlümüDüzenle

Lively, 3 Haziran 2021'de Los Angeles, Kaliforniya'da geçirdiği kalp krizi sonrasında 74 yaşında vefat etti.[1]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1989: Turner & Hooch
  • 1992: Passenger 57
  • 1992: Stop! Or My Mom Will Shoot
  • 1998: The Legend of Cryin' Ryan
  • 1998: Sandman
  • 2005: The Sisterhood of the Traveling Pants
  • 2006: Simon Says
  • 2017: Razor
  • 2018: Phobic
  • 2018: Looking Glass

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1992: Overkill: The Aileen Wuornos Story
  • 1994: Accidental Meeting
  • 1996: The Last Best Place
  • 1996: The People Next Door

Video filmlerDüzenle

  • 2009: Simon Says Chopped Chiseled and Charred

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Barnes, Mike (9 Haziran 2021). "Ernie Lively, Actor in the 'Sisterhood of the Traveling Pants' Films, Dies at 74". The Hollywood Reporter. 10 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle