Robyn Lively

Robyn Elaine Lively Johnson (d. 7 Şubat 1972[1]), Amerikalı tanınmış aktris.

Robyn Lively
Robyn Lively - November 2014 (cropped).jpg
Lively Kasım 2014'te
Doğum Robyn Elaine Lively
7 Şubat 1972 (1972-02-07) (49 yaşında)
Powder Springs, Georgia, ABD.
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1977–günümüz
Evlilik
Bart Johnson (e. 1999)
Çocuk(lar) 3
Akraba Jason Lively (erkek kardeşi)
Lori Lively (kız kardeşi)
Eric Lively (erkek kardeşi)
Blake Lively (kız kardeşi)

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Lively 7 Şubat 1972'de Powder Springs, Georgia'da doğdu. Oyunculuğa 1977'de çocuk oyuncu olarak yan rollerde başladı. Yer aldığı bilinen yapımlar arasında sinema filmi; Teen Witch ile televizyon dizileri; Doogie Howser, M.D., Twin Peaks, Savannah, ve Saving Grace sayılabilir.[2]

Özel yaşamıDüzenle

Lively 1999'dan günümüze yapımcı, oyuncu Bart Johnson ile evli olup 3 çocuk sahibidir. Sanatçıların yetiştiği Lively ailesine mensuptur. Oyuncular Lori Lively, Jason Lively, Eric Lively ve Blake Lively ile kardeştir.[3][4]

 
Robyn Lively ve eşi Bart Johnson 2011'de

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1986: Wildcats
  • 1988: Buckeye and Blue
  • 1989: Teen Witch
  • 1989: The Karate Kid Part III
  • 2007: A Dance for Bethany
  • 2008: Murder Dot Com
  • 2010: Letters to God
  • 2012: A Deadly Obsession
  • 2014: Ouija
  • 2014: Chasing Ghosts
  • 2018: Periphery
  • 2018: Miss Arizona
  • One Heart
  • Joining the Race
  • Through the Glass Darkly

Televizyon dizisiDüzenle

  • 1988: The Dictator
  • 1989: Teen Angel Returns
  • 1992: Freshman Dorm
  • 1993: Against the Grain
  • 1996: Savannah
  • 1997: George & Leo
  • 2014: Gortimer Gibbon's Life on Normal Street

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1987: Not Quite Human
  • 1989: Not Quite Human II
  • 1999: Sam Churchill: Search for a Homeless Man
  • 2007: Johnny Kapahala: Back on Board
  • 2009: Alligator Point
  • 2011: Who Is Simon Miller?

Video filmlerDüzenle

  • 1999: The Adventures of Young Indiana Jones: Spring Break Adventure

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Filmreference.com: Robyn Lively". 16 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 
  2. ^ Below the Belt Show (25 Ekim 2017). "Below the Belt Show: Interview: Actress Robyn Lively from Teen Witch and Karate Kid III (10/25/17)". Player FM. Erişim tarihi: 21 Ekim 2019. [ölü/kırık bağlantı]
  3. ^ "Biography for Robyn Lively". Internet Movie Database. 2 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2012. 
  4. ^ McAlpin Russell, Doris (1990). McAlpin(e) genealogies, 1730-1990: Alexander McAlpin of South Carolina and Georgia and his descendants, plus other McAlpin(e) families of North America. Gateway Press. Ronald Otis Lively. 

Dış bağlantılarDüzenle