Erdoğan Aydemir, (d. 1951, Ankara), Türk tiyatrocu ve oyuncu.

Erdoğan Aydemir
Doğum1 Ocak 1951 (73 yaşında)
Ankara, Türkiye
MeslekTiyatrocu, oyuncu
Etkin yıllar1990-günümüz

Televizyon dünyasına 1990 yılında Koltuk Belası filmi ile katılan Aydemir'in kariyerinde yer aldığı en büyük projeler 2012 yılında gösterime giren Fetih 1453 ve Kurtlar Vadisi Pusu'dur.[1]

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
1990 Koltuk Belası Başkan Yardımcısı
2012 Esmer Yakup Solmaz
Fetih 1453 Urban
2018 Hadi be Oğlum Leyla'nın babası
Televizyon
Yıl Yapım Rol
1993 Ferhunde Hanımlar Mercan
2001 Dadı
Tatlı Hayat Galip
2002 Sırlar Dünyası
2004 Perçem
Haziran Gecesi
2005 Beşinci Boyut
2003/2006 Sihirli Annem
2008/2010 Adanalı
2009 Ayrılık David
2009/2010 Kollama Emniyet Müdürü
2009/2010 Arka Sokaklar Atıf
2010 Türkan Dilaver
2010 Umut Yolcuları
2010 Küçük Sırlar
2010/2011 Şefkat Tepe
2012-2013 Kurtlar Vadisi Pusu Sencer

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2012.