Erdem Baş

Erdem Baş (d. 1 Ocak 1978, Ordu), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Erdem Baş
Doğum 1 Ocak 1978 (1978-01-01) (45 yaşında)
Ordu, Türkiye
Meslek Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1999-günümüz

HayatıDüzenle

Erdem Baş, 1978 yılında Ordu'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ordu ve Trabzon'da tamamladıktan sonra, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu.

KariyeriDüzenle

1999 yılında yayınlanmaya başlayan Ayrılsak da Beraberiz isimli dizide canlandırdığı Mc Erdem karakteriyle tanındı. Aralıksız beş sene bu dizide rol aldı. Daha sonra birkaç televizyon dizisinde rol aldıktan sonra 2002 yılında başlayan En Son Babalar Duyar isimli televizyon dizisinde Hasan karakterini canlandırdı. Bunların yanı sıra Reyting Hamdi, Çocuklar Duymasın, Organize İşler, Papatyam, Kutsal Damacana: Dracoola, Memlekette Demokrasi Var, Sümela'nın Şifresi: Temel, Moskova'nın Şifresi: Temel, Ali Ayşe'yi Seviyor ve Seksenler gibi yapımlarda görev aldı. Çeşitli tiyatro oyunlarında oynadı. 2022 yılında Amerika'ya yerleştiğini açıkladı.[1]

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Rol Tür
1999-2003 Ayrılsak da Beraberiz Mc Erdem TV Dizisi
2000 Kahkaha Show Erdem TV Dizisi
2000 Zülküf ile Zarife TV Filmi
2002 Bana Abi De TV Dizisi
2002-2007 En Son Babalar Duyar Hasan/Dombili TV Dizisi
2002 Reyting Hamdi Erdem TV Dizisi
2002 Zor Baba TV Dizisi
2002 Çocuklar Duymasın Rapçi Erdem TV Dizisi
2005 Organize İşler Hayri Sinema Filmi
2007 Oyun Bitti Tosun TV Dizisi
2008 Derman Numune Önder TV Dizisi
2008 Havalimanı / İyi Uçuşlar Hamit TV Dizisi
2009-2011 Papatyam Rıza TV Dizisi
2010 Kutsal Damacana: Dracoola Sevda Sinema Filmi
2010 Memlekette Demokrasi Var Jandarma İdris Sinema Filmi
2011 Sümela'nın Şifresi: Temel Davut Sinema Filmi
2012 Moskova'nın Şifresi: Temel Cami Sakini Sinema Filmi
2013 Ali Ayşe'yi Seviyor Yakup TV Dizisi
2016 Hangimiz Sevmedik Metin TV dizisi
2018 Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Dombili Hakkı Sinema Filmi
2019 Akıllara Seza Sinema Filmi
2019-2022 Seksenler Kuyumcu Aret TV dizisi
2019 İyi Kötü Çirkin İyi Tiyatro Oyunu
2020 Nasipse Olur Nihat Sinema filmi
2020 Ev Yapımı Kendisi TV dizisi
2022 Aşk Çağırırsan Gelir Sinema filmi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ünlü oyuncu Erdem Baş Amerika'da". Posta. 9 Haziran 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle