Emrah Kolukısa

Emrah Kolukısa (d. 1 Ocak 1968), Türk oyuncu ve eleştirmendir.

Emrah Kolukısa
Doğum Ocak 1968 (54 yaşında)
Meslek Oyuncu, eleştirmen
Etkin yıllar 1989-günümüz
Evlilik Fazilet Onat (e. 2001)
Çocuk(lar) 1

Oyuncu Can Kolukısa ile yazar Pınar Kür'ün oğludur.[1][2]

Kolukısa, NTV kanalında uzun yıllar editörlük görevinde bulunmuştur.[3]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not
1989 İkili Oyunlar Polis Mehmet
1997 Ağır Roman Reco
1999 Sevgilim İstanbul
2000 Şarkıcı
2004 İki Genç Kız Bekçi
2010 Memlekette Demokrasi Var Adnan Menderes
2017 Sofra Sırları Ahmet
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
2000 Dedelerimi Evlendirirken TV filmi
2003 Kasabanın İncisi Bahri
2005 Yolculuk TV filmi
2008 Yaban Gülü

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Tüzel, Hızır (25 Şubat 2004). "Enis Fosforoğlu aile tiyatrosu..." Radikal. 25 Ağustos 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2014. 
  2. ^ Hızlan, Doğan (15 Nisan 2006). "Oyuncu olmak istedi, yazar oldu". Hürriyet. Erişim tarihi: 27 Haziran 2014. 
  3. ^ Akgül, Elif (13 Haziran 2014). "6 Ayda En Az 319 Gazeteci İşsiz Kaldı". Bianet. 15 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle