Elizabeth Olsen

Amerikalı aktris

Chase "Elizabeth" Olsen (d. 16 Şubat 1989, Los Angeles), Amerikalı oyuncu. Yenilmezler: Ultron Çağı, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Avengers: Sonsuzluk Savaşı, Avengers: Endgame ve ilk Disney+ dizisi olan Wandavision adlı dizi ve filmlerdeki rolleriyle tanındı.[1]

Elizabeth Olsen
Elizabeth Olsen by Gage Skidmore 2.jpg
Elizabeth Olsen, (2019)
Doğum Elizabeth Chase Olsen
16 Şubat 1989 (1989-02-16) (32 yaşında)
Los Angeles
Milliyet ABD
Diğer ad(lar)ı Lizzie Olsen
Eğitim New York Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1993–96; 2011–Günümüz

Oyuncu ikiz kardeşler Mary-Kate ve Ashley Olsen'in küçük kardeşidir.[1] 2007'de tiyatro oyuncusu olarak sanat yaşamına başladı. Sinemada ilk çıkışını 2011 yapımı Martha Marcy May Marlene filmi ile yaparak, başarılı bir oyunculukla adından söz ettirdi.[1]

New York Üniversitesi'nin Tish School of the Arts okulundan ve Atlantic Theater Company'den mezun oldu. Şimdi ise Marvel stüdyosunun sinematik evreninde "Scarlet Witch" adlı kahramanı canlandırarak geniş kitleler tarafından tanındı.[1]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Film Rol Notlar
2011 Martha Marcy May Marlene Martha Film
2011 Silent House Sarah
2011 Peace, Love & Misunderstanding Zoe
2012 Red Lights Sally Owen
2012 Liberal Arts Zibby
2013 Old Boy Marie Sebastian Yardımcı kadın oyuncu
2013 Very Good Girls Gerry
2014 Godzilla Elle Brody
2014 Kaptan Amerika: Kış Askeri Wanda Maximoff/Scarlet Witch Cameo
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı Wanda Maximoff/Scarlet Witch
2015 I Saw the Light Audrey Williams
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı Wanda Maximoff/Scarlet Witch
2017 Ingrid Goes West Taylor Sloane
2017 Wind River Jane Banner
2017 Kodachrome Zoe Kern
2018 Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Wanda Maximoff/Scarlet Witch
2019 Avengers: Endgame Wanda Maximoff/Scarlet Witch
2022 Doctor Strange in the Multiverse of Madness Wanda Maximoff/Scarlet Witch
Televizyon
Yıl Dizi Rol Notlar
1994 How the West Was Fun Girl in car
1995 Full House Girl with flowers
2016 Drunk History Norma Kopp Bölüm: "Siblings"
2017 Harmon Quest Stirrip Bölüm: "The Keystone Obelisk"
2018 - Sorry for Your Loss Leigh Shaw
2021 WandaVision Wanda Maximoff/Scarlet Witch

Kişisel hayatDüzenle

Elizabeth Olsen 13 yaşından beri ateisttir çünkü "dinin, kadınların özgürlüklerini belirlemesi gereken bir şey değil, cemaatle ve ibadet için gidilecek bir yerle ilgili olması gerektiğine" inanıyordu.[2] Bobbi Brown Cosmetics şirketinin temsilcisidir.[3] Aktör Boyd Holbrook ile 2011-2014 yılları arasında bir ilişki içindeydi.[4] Olsen, üç yıllık flörtün ardından Temmuz 2019'da Amerikalı milo Greene grubundan müzisyen Robbie Arnett ile nişanlandı.[5][6] O ve Arnett Los Angeles'ta yaşıyorlar.[7] Olsen, Haziran 2021'de ikilinin evlendiğini açıkladı.[8][9]

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c d Nussbaum 2019.
  2. ^ Ryder, Caroline. "Elizabeth Olsen cover interview for Dazed&Confused". 8 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2019. 
  3. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; bobbi isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ Harmata, Claudia (5 Ağustos 2019). "Elizabeth Olsen Debuts Huge Emerald Engagement Ring During Outing with Fiancé Robbie Arnett". People. 12 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2020. 
  5. ^ Lampen, Claire (8 Haziran 2021). "Elizabeth Olsen Maybe Lets Slip That She Got Married". The Cut. 9 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2021. 
  6. ^ Fernandez, Alexia (30 Temmuz 2019). "Surprise! Elizabeth Olsen Is Engaged to Musician Robbie Arnett, Says Source". People. 31 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2019. 
  7. ^ Olsen, Elizabeth (15 Ağustos 2020). "Elizabeth Olsen on How the Produce in Her Garden Reflected Her Varying Emotions During the Pandemic (Guest Column)". The Hollywood Reporter. 21 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2021. 
  8. ^ West, Amy (9 Haziran 2021). "WandaVision's Elizabeth Olsen has married partner Robbie Arnett". Digital Spy. 9 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2021. 
  9. ^ Hirwani, Peony (10 Haziran 2021). "Elizabeth Olsen lets slip she's married while talking with Kaley Cuoco". The Independent. 10 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2021. 

Kullanılan kaynaklarDüzenle

  • Nussbaum, Emily (2019). I like to watch: arguing my way through the TV revolution (1 bas.). New York. ISBN 978-0525508960.