Efecan Şenolsun

Türk oyuncu

Efecan Şenolsun (d. 11 Eylül 1992, İzmir), Türk dizi ve sinema oyuncusudur.[1][2][3][4]

Efecan Şenolsun
Doğum 11 Eylül 1992 (1992-09-11) (29 yaşında)
İzmir, Türkiye
Eğitim Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Performing Arts
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2013-günümüz
Ajans Icon Talent Menajerlik
Boy 1,82 m (5 ft 11 12 in)

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Efecan Şenolsun, 11 Eylül 1992 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Kardeşi Melisa Şenolsun da kendisi gibi oyuncudur. Lise ikinci sınıftayken oyunculuk hedefiyle İstanbul'a gitti. Babasının isteği üzerine İzmir'e dönüp liseyi tamamladı. Sonra İstanbul Bilgi Üniversitesini kazandı. Daha sonra Kanal D'de yayınlanan Güneşi Beklerken isimli dizide oynadı. "Bu Şehir Senindir" isimli kısa filmdeki rolüyle ödül aldı. 2015 yılında Kanal D'de yayınlanan Kocan Kadar Konuş'ta konuk oyuncuydu. Şenolsun, aynı zamanda profesyonel bir boksördür.

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rolü Notlar
2013 Güneşi Beklerken Can Dizi Kanal D
2015-2016 Paramparça Baterist Özgür Dizi Star TV
2015 Kocan Kadar Konuş Murat Sinema Filmi
2015 Nadide Hayat Cem Sinema Filmi
2017 Fi Murat Yılmaz Dizi Puhutv
2017 Hayat Sırları Hakan Dizi Star TV
2018 Yaşamayanlar Sercan Dizi Blu TV
2018 Çarpışma Yakup Dizi Show TV

Tiyatro OyunlarıDüzenle

Yıl Başlık Rolü Notlar
2016 Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi
Kaynak:[5]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "'Yaşamayanlar'da vampirler ile avcıların mücadelesine az kaldı". www.sozcu.com.tr. 11 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "'Nadide Hayat' filminin Antalya galası yapıldı". www.aa.com.tr. 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "'Yaşamayanlar' gala yaptı". birgun.net. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "'Donduk komutanım'". hthayat.haberturk.com. 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 11 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle