Ed Skrein

Edward George Skrein (/skrn/;[1] d. 29 Mart 1983), İngiliz oyuncu, film yönetmeni, senarist ve rapçidir. Bağımsız filmlerde veya televizyon dizilerinde oyuncu olarak tanınır. Sonraki yıllarda, Game of Thrones televizyon dizisinin üçüncü sezonunda Daario Naharis'i canlandırmasıyla tanındı. Daha sonra süper kahraman-komedi filmi Deadpool'da (2016) kötü adam Francis Freeman/Ajax'ı canlandırarak daha fazla tanınırlık elde etti. Aksiyon filmi Taşıyıcı: Son Hız'da (2015) Jason Statham'ın yerine geçti ve Alita: Savaş Meleği'nde (2019) ukala ödül avcısı siborg Zapan'ı canlandırdı. Daha sonra Midway (2019) adlı savaş filminde Teğmen Dick Best rolünde oynadı.

Ed Skrein
Ed Skrein by Gage Skidmore.jpg
2015 San Diego Comic-Con'da Skrein
Doğum Edward George Skrein
29 Mart 1983 (1983-03-29) (39 yaşında)
Camden, Londra, İngiltere
Diğer ad(lar)ı
  • The Dinnerlady P.I.M.P.
  • Skrein
Meslek
  • Oyuncu
Çocuk(lar) 1

İlk yönetmenlik denemesini Instagram hesabından yayınladığı Little River Run (2020) adlı kısa filmle yaptı.

FilmografiDüzenle

Oynadığı Filmler
Yıl Adı Rol
2012 Piggy Jamie
2008 Michelle
2012 Ill Manors Edward "Ed" Richardson
2012 Çevik Kuvvet David
2013 Goldfish Vincent
2014 Screaming Soul: Poverty
2014 Kuzeyliler: Bir Viking Hikayesi Hjorr
2015 İntikam Kılıcı Treden
2015 Ölüm Kalım Evi Callum
2015 Taşıyıcı: Son Hız Frank Martin
2015 Arkadaşlarını Öldür Rent
2016 Deadpool Francis Freeman / Ajax
2016 manken Shane White
2018 In Darkness Marc
2018 Patrick Vet
2018 Tau Alex
2018 Little River Run
2018 If Beale Street Could Talk Officer Bell
2019 Alita: Battle Angel Zapan
2019 Maleficent: Mistress of Evil Borra
2019 Midway Lieutenant Dick Best
2019 Born a King Philby
2020 The Last Of Kingdom
TBA Mona Lisa and the Blood Moon
Oynadığı Diziler
Yıl Adı Rol Notlar
2013 Taht Oyunları Daario Naharis 3 bölüm oynadı
2013 Tünel Anthony Walsh 3 bölüm oynadı
  1. ^ "British actor Ed Skrein takes over Jason Statham's 'Transporter' duties". Reuters. 2 Eylül 2015. 28 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2018. Skrein is an Austrian name and rhymes with 'wine', he explained.